Celebrations – Ilon aihetta

As Singapore is celebrating its 50th birthday, Onni and Emma are celebrating their first day of school in Singapore. It was a long wait and countdown for both parties and excitement was overwhelming. Singaporeans truly were exited about the Golden Jubilee celebration and the entire country was getting ready for a big parade… As Onni and Emma were counting days for school…

First day of school is always exiting. Today it was no exception as the school finally began.  It’s time to make new friends here in Singapore.

Ilon aihetta riittää, kun tänään alkoi Onnilla ja Emmalla vihdoinkin koulu täällä Singaporessa. Koulun aloitusta oli jo ehdittykin odotella monta päivää. Koulupuvut laitettiin edellisiltana valmiiksi ja aamulla ylösnousu sujui helposti. Jännitystä oli silti ilmassa. Millaisia luokkakavereita tulee? Onko opettaja kiva? Koulussa on ainakin yksi suomalainen tyttö ja hänet Emma tapasikin heti koulun pihalla.

Luokkakoot ovat molemmilla isommat kuin Shanghaissa ollessa. Emman luokalla on 14 oppilasta ja Onnin luokalla on 16. Koulupäivät ovat Shanghaihin verrattuna tunnin lyhyempiä. Koulumatka sujuu mukavasti bussilla, joka noutaa lapset suoraan kotiporttimme edestä. Kätevää eikö vain.

IMG_2119

IMG_2169

Last weekend Singapore celebrated its 50th birthday with a parade. We were too busy and tired to go and see the parade, but we did see and hear the fighter jets flying on the sky. Well, it was my first time to have dinner while fighter jets were flying by. Happy Birthday Singapore!

Ilon aihetta on myös Singaporelaisilla. Viime viikonloppuna Singaporessa juhlittiin maan 50. itsenäisyyspäivää. Vesallakin oli itsenäisyyspäivän takia kaksi ylimääräistä vapaapäivää. Emme jaksaneet, saati ehtineet osallistumaan itsenäisyyspäiväjuhlintaan, sillä kotona riitti vielä paljon hommia.

Koti on nyt vihdoinkin valmis, mitä nyt taulut pitää seinille saada. Laitan kuvia kodistamme jossain vaiheessa. Sen verran toki juhlintaa nähtiin, kun hävittäjät lensivät talomme yltä osana juhlaparaatia. Harvoinpa sitä on tullut syötyä illallista hävittäjien lentäessä yläpuolella.

IMG_2098

IMG_2180

Singaporessa itsenäisyyspäivää juhlittiin suurella ylpeydellä. Monin paikoin kadut ja talot oli koristeltu Singaporen lipuilla.

Kun asuntomme on nyt valmis ja uusi arki käynnistyy, voin itsekin vihdoinkin huokaista helpotuksesta. Kolme maata ja kolme muuttoa vain muutaman kuukauden sisällä. Tämä oli ehdottomasti rankka ja haastava suoritus. Vaikka tekemistä on vielä paljon ja se kodinhoitajakin vielä puuttuu, voin silti huokaista jo helpotuksesta. Viikkoja kestänyt laatikoiden ja laukkujen keskellä eläminen on päättynyt, me olemme nyt kotona!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s