IKEA

When you move to a new country there are many things to organise and things you need to buy. On my to-do-list was IKEA. I am not a huge fan of IKEA. There is always just too many people and for sure you end up buying more than you thought.

So last Friday I went to IKEA. I must say that shopping in IKEA Alexandra must have been the most pleasant one. The store is quite small, smaller than the one in Tampines. On Friday morning I was pleasantly surprised how quiet it was in IKEA. The pick-up area is quite small and most of the items you need to get from the pick-up area or you can request for collection and delivery service. Very convenient.

Jaahas, se oli taas aika käydä Ikeassa täällä Singaporessakin. Muuton yhteydessä sitä huomaa tarvitsevansa yhtä sun toista uutta asiaa ja IKEA on täälläkin siihen hyvä vaihtoehto. Shanghain hintoihin verrattuna IKEA on täällä tuplaten kalliimpi, mutta Singaporen hintoihin verrattuna edullinen.

Viime perjantaina kävin Ikeassa yksin, lasten ollessa koulussa ja Vesan töissä. Singaporessa on kaksi Ikeaa, joista IKEA Alexandra on meitä lähempänä. Olin kaupassa klo 11.00 ja olin hämmästynyt siitä, kuinka vähän siellä olikaan ihmisiä. Henkilökunta toivotteli ovella sisääntullessa hyvät huomenet ja ojensi valmiiksi eteen kärryt. Ystävällistä palvelua taas täälläkin.

And the funny thing is that there were no sleeping customers all over the showrooms like in Shanghai stores or families spending their day in the store. Also IKEA is significantly more expensive here than in Shanghai. 

Kerrankin Ikeassa oli jopa mukavaa kierrellä. Ei näkynyt sohvilla ja tuoleilla nukkuvia ihmisiä eikä lapsia leikkimässä lastenosaston leluilla. Tätähän tapahtui nimenomaan Shanghaissa.

Tässä Ikeassa on pieni itsepalveluvarasto ja suurin osa tavaroista pitää noutaa noutopisteestä tai sitten voi pyytää toimituksen suoraan kotiin. Kätevää eikö vain. Ei tarvitse tuskailla siis onko paketti iso, jaksanko nostaa tai mahtuuko autoon?

IMG_2194

IMG_2195

So what happens, when you go to IKEA by yourself…You end up buying a lot. All necessary, I think…

 

Ja kuinkas minulle kävikään? Ostin todella paljon tavaraa ja kaikki tarpeellista, tietenkin…

IMG_2209

My shoppings…

Ok, so how did I get home with my shoppings since we don’t have a car yet? That’s when you use GoGo Van. That is a service when you get a van and driver to take you and your shoppings home. I paid $23 for this service and that’s not too bad. IKEA delivery cost $50.

Tavaroiden kotiinkuljetus tapahtui kätevästi GOGOVanilla. Eli pakettiautolla. Kuski ja pakettiauto maksoi €23. Ikean oma toimitus (joka olisi ollut vasta tiistaina) olisi maksanut €50. Kerrassaan mahtava palvelu tämä GOGOVAN. Lataat vain appsin puhelimeen ja myymälässä sinua opastetaan kuskin tilaamisessa.

IMG_2214

IMG_2206

IKEA is also the place to buy Swedish groceries. Onni and Emma love the nordic style pancakes so I bought many bags of those. I also noticed something weird but wonderful while shopping in IKEA. Finnish chocolate. I do like this chocolate and bought it as well, but by no means it is NOT Swedish. This is one of the most popular Finnish chocolates!

Kauppareissun päätteeksi poikkesin myös ostamaan ruotsalaisia herkkuja kotiin lapsille. Mustikkamehua täältä ei valitettavasti saa, mutta lettuja onneksi saa ja niitä ostin monta pussia. Kunhan meille se kodinhoitaja tulee, niin opetan hänet tekemään lettuja lapsille.

Yllättävää oli, että myynnissä oli myös Fazerin Geishaa! Siis mitä -Suomalaista suklaata Ikeassa! Anteeksi nyt vaan ruotsalaiset, mutta Geisha on suomalaista, EI ruotsalaista! Vaikka eihän siinä mitään, mielellänihän minä sitä ostan ja ostinkin. Muuten “skandi” herkut saivat jäädä Ikeaan. Täällä on niin hyvät ruokakaupat, että Ikeasta ei ole tarvetta ostaa muuta kuin niitä lettuja, niin ja no suklaata…
IMG_2205

So IKEA – Checked. To-do-list continues…

Ikeassa on nyt siis käyty. Muutenhan asialistalla on vielä monen monta hoidettavaa asiaa…Plaah, odotan niin että saan kaikki asiat hoidettua ja voin kunnolla alkaa keskittyä niin urheiluun, opiskeluun kuin tähän blogiinkin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s