Gardening

We have a small garden. As you may know from my previous posts in Finland, I’m very much into a gardening. However here I have to leave the gardening for professional gardeners.

Meillä on pieni puutarha, jossa kyllä riittää puuhaa. Kuten tiedätte, tykkään puutarhanhoidosta. Täällä Singaporessa puutarhanhoito on jätettävä ammattilaisille jo siitäkin syystä, että minulla ei ole välineitä puutarhanhoitoon (ei ruohonleikkuria, haravoita ym.). Meillä käy nyt siis puutarhuri kerran kuussa tai siis puutarhan siistimiseen erikoistunut yritys, työntekijöitä puutarhamme kimpussa häärii kerrallaan viisi.

There were already some nice plants in the garden, but in weird places. Like under the bushes and in the dark corners of the yard. What I decided to do is to have all plants moved into the sun, where they should be. I also replaced some dead plants by new ones.

Puutarhassamme oli jo valmiiksi monia kasveja, mutta ne oli pistetty jostain kumman syystä mitä kummallisimpiin paikkoihin, kuten pensaiden alle ja pihan perällä pimeisiin nurkkiin. Talomme omistajalla oli jo ennestään pihalla paljon ruukkuja (osa tyhjiä ja osassa kuolleita kukkia). Niinpä päätin ostaa kuolleiden tilalle uudet kukat ja lisäksi halusin täytettä myös minun omiin ruukkuihini.

So where to go, if you want to buy plants? The place is Thomson Road. There are many vendors next to each other.

Koska Singapore ei ole vielä minulle kovinkaan tuttu paikka, googlasin puutarhaliikkeet. Thomson-kadulla on monta puutarhaliikettä, joissa on enempi vähempi samanlainen valikoima. Niinpä viime sunnuntaina lähdimme Emman kanssa ostoksille…Ja kauppoja oli tosiaan jokunen…

Here’s just a few to mention:

IMG_2278

Spa Flora

IMG_2296

FarEastOrchid 

IMG_2304

Goodwood Florist

IMG_2302

Hawaii Landscape

We ended up going to FarEastFlora. Buying the plants wasn’t an easy task…There were just too many options…

Valinnan vaikeus yllätti, sillä kaupassa oli mistä valita…

IMG_2269

IMG_2267

Plants…

IMG_2280

Plants…

IMG_2276

And more plants…

IMG_2275

And some colourful flowers.

IMG_2288

IMG_2294

See, it was a tough call, but I managed to buy some nice plants and flowers. Yesterday I had my plants delivered and today the gardening company came to plant them and clean up the garden.

Now the garden is pretty again. We still have some empty pots, so I may need to go back to buy some more flowers…

Täytyy kyllä sanoa, että mikään ei vedä vertoja Honqgiaon kukkamarkkinoille Shaghaissa. Vaikka valikoima oli runsasta, täällä oli sitä kuitenkin vähemmän kuin Shanghaissa ja myös hinnaltaan luonnollisesti todella kallista.

Lopulta minä kuitenkin löysin meille tarvittavat kukat ja ne toimitettiin eilen. Tänään ne istutettiin, kun puutarhurit tulivat ensimmäiselle käynnilleen.

Nyt piha on siisti ja täynnä kasveja. Ruukkuja jäi silti vielä paljon käyttämättä, joten taitaapa edessä olla uusi reissu puutarhakauppaan…

To-do-list: Garden & Flowers – checked!

Tehtävälistani lyheni: Puutarha ja kasvit – hoidettu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s