New Hobbies – Uusia harrastuksia

It’s unbelievable how busy I’ve been since we moved to Singapore. We moved here four weeks ago and yet I’m struggling with my time. Mostly because we don’t have a maid yet. But like said in my previous post, hopefully we’ll have her soon. Then I will have more “me time”.

Even though I’m busy, I’ve managed to sort out our hobbies. Well for me and kids anyway, Vesa does his own. So, what’s new? Vesa and I are into sports so that’s what we want for Onni and Emma also as a hobby. They both now have new hobbies and they seem to like them. And the best part is that all our hobbies are close to our home at Turf City Sports park.

Olemme nyt asuneet täällä Singaporessa neljä viikkoa ja uskomatonta, miten kiireinen sitä on koko ajan. Koska meillä ei vielä ole kodinhoitajaa, menee kaikki aika täällä kotona asioiden hoitoon. Kyllähän sitä Suomessakin aikoinaan pärjäsi ilman kodinhoitajaa, mutta toisaalta arki on Suomessa hyvin erilaista. Nyt näyttäisi siltä, että saamme kodinhoitajan meille pian. Paljon olen viettänyt aikaa tietokoneen ääressä ja etsinyt tietoa milloin mistäkin asiasta. Nyt työnalla ovat olleet perheen harrastukset, tai siis lähinnä minun ja lasten. Vesa hoitaa omat harrastuksensa. Olemme Vesan kanssa urheiluharrastusten kannalla, joten sellaisia on myös etsitty Onnille ja Emmalle.

Emma is doing gymnastics twice a week and Onni once a week at GIM Sports (Gymnastics in Motion). I must say this school is fantastic. A gym is not big but it is well organised. They have motivated and funny teachers. Kids are really enjoying themselves and also making new friends.

Emma on osoittanut jo pitkään kiinnostusta jumppaan, joten jumppa oli hänelle luonnollinen valinta harrastukseksi. Jumppapaikka on Gymnastics in Motion (GIM). Myös Onni käy samassa paikassa jumppaamassa perjantaisin. Tämä jumppapaikka on aivan loistava. Salilla on hyvät välineet ja hyvä hygienia, ohjaajat ovat ammattitaitoisia ja hauskoja, lapset todella nauttivat täällä jumppaamisesta.

IMG_2589

IMG_2587

Onni has also another new hobby, Fencing. Modern Fencing Sports club is located at Horsecity (Just before Turf City Sports Park). This school is also great with good instructions and good teachers.

Onnilla on myös toinen uusi harrastus, miekkailu. Modern Fencing Sports Club sijaitsee Horsecityssä, Turf Cityn urheilukeskuksen alueella. Onni todella tykkää miekkailusta. Olemme iloisia, että myös Onnille on löytynyt mieluisat urheiluharrastukset.

IMG_2700

IMG_2691

IMG_2701

My little swordsman…

As for myself, I’m doing Crossfit twice a week at Crossfit Bukit Timah. I’m also very much into running again. I’m mostly running in the Turf City Sports Park, which is conveniently close to us. There have been a couple tricky situations, while running… One day monkeys took over the road. One of the monkeys is also very aggressive (according to a guard) so don’t want to get too close to them. I thought they would be scared of me…Turned out I’m scared of them!

No entäs sitten ne minun harrastukset. Minulla on kaksi kertaa viikossa Crossfit ja olen myös uudelleen innostunut juoksemisesta. Minulla on ollut ongelmia vasemman nilkan kanssa ja sen takia juokseminen on ollut haasteellista pari viimeistä vuotta. Jalka kestää juoksua sen pari kertaa viikossa, mutta ei yhtään enempää. Ja sitä juoksemista minä olenkin täällä nyt tehnyt. Alkuun tuntui, ettei jaksa paljoa juosta, kun lämpötila on aina jo heti aamusta sen lähemmäs 30 astetta. Pikkuhiljaa olen alkanut tottua kuumuuteen ja se ei enää juoksemista haittaa. Parasta vain on, että täällä on puhdas ilma, jota Shanghaissa ei juuri koskaan ollut.

Juoksemisessa on kyllä ollut muitakin haasteita, kuin tuo lämpö. Nimittäin juoksureittini varrella näkyy aina silloin tällöin villiapinoita. Alkuun pidin niitä söpöinä, mutta kyllä ne nyt viime kohtaamisen jälkeen ovatkin alkaneet pelottaa. Apinat olivat nimittäin poikasineen vallanneet koko tien ja lauman läpi ei ollut asiaa mennä. Lähellä olleen vartijan mukaan ainakin yksi apinoista on aggressiivinen, joten kiersin apinalauman kaukaa.

IMG_2577

IMG_2583

One day there was a dead snake on the road. Disgusting. Luckily it was very well dead! Looks poisonous to me.

Eräällä juoksulenkillä tiellä oli kuollut käärme. Hyi ällötys! Onneksi tämä oli todellakin kuollut, käärme näytti myrkylliseltä ja sitähän se oli ollut eläessään. Tämä oli nimittäin Python.

IMG_2649

IMG_2672

Going for a run.

IMG_2681 (1)

Not too bad weather for running.

Beside these old hobbies I also have a new hobby – Tennis! Yes. I’ve wanted to play Tennis for years, but never really made an effort to get started. I didn’t want to do an outdoor tennis in Shanghai because of the bad air, but here it’s lovely. Tennis is very popular in Singapore, no wonder, and there are at least three Tennis schools in Turf City Sports Park. I’m going to Tennis Club (AST). I had my first lesson last week and it was great fun. Can’t wait for my next lesson. I will definitely keep posting you more about tennis and how it’s going.

Mutta on minulla ihan oikeasti uusikin harrastus – Tennis. Olen halunut oppia pelaamaan tennistä jo pitkän aikaa, mutta en ole saanut aikaiseksi. Shanghaissa olin ajatellut ottaa tennistunteja, mutta saasteilmassa pelaaminen ei houkutellut. Täällä tennis on todella suosittu urheilulaji, eikä ihme, kun aina on hyvä sää pelata tennistä (mitä nyt välillä sade haittaa) ja tenniskoulun löytäminen ei ollut ollenkaan vaikeata. Minun kouluksi valikoitui The Tennis Club, joka sijaitsee myös Turf Cityn urheilukeskittymässä. Minulla oli ensimmäinen tunti viime keskiviikkona. Tunti meni todella hyvin ja minulla oli todella hauskaa. Odotan jo ensi keskiviikon seuraavaa tuntia.

IMG_2594

IMG_2596

IMG_2598

IMG_2599

My To-do-list is getting shorter…Hobbies – checked!

Tennis on tullut pysyväksi harrastukseksi, joten kerron teille myöhemmin miten se sujuu. Viikkoon mahtuisi vielä pari urheiluharrastusta. Mitähän ne voisivat olla…se selviää ehkä pian.

Eli harrastukset on nyt hoidettu. Näin tehtävälistani on myös astetta lyhyempi.

Ps. Turf City Sports Park is the area full of different kind of sport activities. E.g. Soccer, rugby, Cricket, Crossfit, Tennis, Carting, Paintball, Golf, Polo, Horse riding…

Ps. Turf Cityn urheilukeskittymä sijaitsee kätevästi todella lähellä kotiamme. Keskuksessa on mm. tennistä, jalkapalloa, jumppaa, miekkailua, joogaa, kamppailulajeja, krikettiä, carting autoilua, värikuulasotaa, Crossfittia, rugbya, ratsasusta, poloa, golfia jne.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s