Going out – Iltameno

IMG_0265

Can you see a haze?

The Haze has taken over Singapore. The air quality has been quite poor for few days now. Thursday was the  haziest day so far. People seem very worried about it and it is serious for sure. However, to me,  the hysteria has gone a bit too far now (according to some Facebook groups). People are considering wearing masks when PSI is 90 and air purifiers are sold out. To be honest, I’m a bit bored about all the hassle. We know what’s causing the haze and also that it will go away in few weeks. We moved here from Shanghai were the air quality was most of the time unhealthy or very unhealthy.  I think with this haze you need to be rational. Panicking is unnecessary even though this is a serious problem and something needs to be done to make it stop. We don’t have any air purifiers at home and we are not going to get any. They remind me too much of Shanghai. In few weeks time we will have a clean and a beautiful air again.

Singaporessa on viime päivinä kärsitty huonosta ilmanlaadusta. Syynä ovat Sumatran vuosittaiset metsän poltot. Savusta kärsivät luonnollisesti myös lähialueet kuten Singapore, Malesia ja Thaimaa. Shanghaissa totuimme huonoon ilmanlaatuun ja saasteisiin, joten tämä tämänhetkinen ilmanlaatu ei ole mitään siihen verrattuna. Täällä kuitenkin huonosta ilmanlaadusta vouhotetaan tarpeettoman paljon. Onhan asia toki vakava ja metsän poltot pitäisi lopettaa, mutta toisaalta ongelma kestää täällä vain joitain viikkoja ja sitten ilma on taas puhdas ja kaunis. Kuulun muutamaan paikalliseen Facebook -ryhmään, jossa kirjoittelu tämän usvan (Haze), joksi savuilmaa täällä kutsutaan, tiimoilta käy hyvin kiivaana. Kovasti pohditaan sitä uskaltaako ulos mennä, pitääkö käyttää maskia ja tulisiko ostaa ilmanputsareita ja jos pitää niin minkä merkkisiä ja mistä ja pitääkö putsareita pitää päällä koko ajan. Diipa daapa, mitä keskustelua. Puhumme nyt kuitenkin ilmanlaadusta 80-150 välillä! Shanghaissa ilmanlaatu oli aina enimmäkseen huono 100-180, joten en jaksa huolestua Singaporen tilanteesta tällä haavaa. Meillä ei täällä ole ilmanputsareita eikä maskeja, enkä hanki. Muistuttavat liikaa Shanghaista. Jos mahdollista, en halua kotiini enää ikinä ilmanputsareita. Jatkan siis täällä huvittuneena  keskusteluiden seuraamista, eiköhän se kohta laannu…

Torstaina täällä oli huonoin ilmanlaatu, n. 180 ja yöllä lähes 300! Perjantaiaamuna ilmanlaatu oli laskenut jo 140 tasolle. Perjantaina täällä oli myös vapaapäivä, koska Singaporessa oli parlamenttivaalit. Äänestyspäivä oli perjantaina. Niinpä Vesa ja lapset olivat myös kotona. Kodinhoitajamme Geraldine muutti meille torstaina, joten oli kiva viettää aikaa kotona ja tutustua häneen. Emmahan on ominut Geraldinen jo täysin itselleen. Perjantaina meillä oli Vesan kanssa iltameno ja huonosta ilmanlaadusta huolimatta päätimme lähteä ulos. Tiedossa oli Singaporen suomalaisten illanvietto. Oli kiva lähteä ensinäkin pitkästä aikaa ulos, kotona on tullut vietettyä turhan paljon aikaa ja oli kiva päästä tutustumaan myös muihin Singaporessa asuviin suomalaisiin.

Never mind the haze, yesterday Vesa and I decided to go out. Finnish Association in Singapore organised a night out/get together event at Grand Hyatt. We were delighted to go as we are newbies and don’t know any Finnish people here. Well now we do know…

I was really looking forward to go out since I haven’t been anywhere in weeks. All women know how much fun it is to get ready for the night out. Have a glass of wine while you put your make up on or make your hair…

Kuten naiset tiedätte, illanviettoon on mukavaa valmistautua rauhassa ja vaikkapa juoda siinä samalla muutama lasi viiniä…Niin tein minäkin 🙂


I’m ready to go!

Valmista tuli. Olipa kiva taas pitkästä aikaa kihartaa hiukset ja jättää hiukset auki. Muuten tuppaavat aina olemaan ponnarilla, letillä tai nutturalla. Oli kiva sipaista meikkiä naamaan ja laittaa päälle muuta kuin arkimekko tai shortsit. Illanvietto voi nyt alkaa.


 

We had a wonderful evening with some food, wine and new friends.

Lapset jäivät tyytyväisinä kotiin Geraldinen kanssa meidän huristellessa taksilla juhliin. Ilta oli oikein mukava. Ruokaa, juomaa ja uusia tuttavuuksia sekä kahdenkeskistä aikaa. Tämä oli juuri sitä mitä tarvitsin. Kuvassa eilinen illallinen.

IMG_3043

Tonight we will have a  relaxing evening at home with some Indian food and movies.

Tänään onkin ollut sitten rauhallinen kotipäivä. Muutama burana piti aamulla ottaa ja kahvia meni monta kuppia… Tilasimme illalliseksi intialaista ruokaa ja lasten mentyä nukkumaan katsomme Vesan kanssa vielä jonkin elokuvan. Mitä veikkaatte, pysynkö hereillä elokuvan loppuun asti… 🙂

Enjoyable Saturday evening to you too!

Rauhallista lauantai-iltaa sinullekin!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s