Back to studies – Opiskeluiden pariin

Ok, so here’s a thing. I’m currently studying Economics at the Open University of Eastern Finland. I’ve done most of my studies in Shanghai, but I still have one course left. Corporate Finance. Not really my favourite subject. It’s very important though and definitely useful, as so much of world gets impacted with financial perspectives.

IMG_0347

Yet I find this subject also quite boring. I know I will do my very best to pass and finish the course. That means I really need to focus on this and find more time to study. No sightseeing as much as I would like to do. Basically I need to put on hold almost everything else, except work outs. That also means I may need to skip one or two blog posts. So bear with me on this. Once I’m finished with my studies I’m out of the house and ready to be more active.

Kuten monet teistä tietävätkin olen opiskellut kauppatieteitä Avoimessa Yliopistossa. Jäljellä on vielä Yritysrahoituksen kurssi. Kurssi ei todellakaan kuulu suosikkeihini, mutta kyllähän sekin pitää suorittaa. Teen parhaani, että läpäisen kurssin ja, että ylipäätään jaksan keskittyä opiskeluun. Haluaisin kovasti kierrellä ympäri Singaporea ja kertoa teillekin millaista täällä on. Tiedossa on kuitenkin tiivistä opiskelua kotona. Välillä toki käyn ulkona tuulettumassa ja vieraitakin on meille tulossa kylään. Muutakin elämää on siis tiedossa, mutta en siinä määrin kuin haluaisin. Valitettavasti saatan joutua jättämään muutaman blogipäivityksenkin välistä, jos opiskelut eivät suju suunnitelmien mukaan. Lupaan heti kurssini jälkeen palata aktiivisempaan kirjoittamisen ja ennenkaikkea valokuvaamisen pariin.

So today was my first day of studies, but before that I had tennis. I was pretty tired after that. The coach made me run, can you imagine?! I thought tennis is just about standing on the field and hitting the ball…hahaha ;).

To go through this day I did need a break once in a while with many cups of coffee…Oh, dear. Next month and half is going to be tough :/.

Tänään oli ensimmäinen opiskelupäivä. Aloitin päiväni kuitenkin ensin tennistunnilla. Tunti oli raskas. Harjoittelimme tällä kertaa kentällä liikkumista ja opettajani pisti minut kentällä oikein kunnolla juoksemaan, voitteko kuvitella? Ajattelin, että tenniksessä vain seistään kentällä ja lyödään palloa silloin tällöin…hahahaa ;). Mutta tunti oli kyllä oikein kiva ja pikkuhiljaa tennis alkaa sujumaan. Mutta kyllä on vaikea laji. Voihan sitä läiskiä mailalla miten haluaa, mutta jos haluaa pelata tennistä oikein, niin kyllä aika tekniikkalaji on kyseessä ja opeteltavaa on paljon. Onneksi minulla on aikaa ja tahtoa.

Tennistunnin jälkeen avasin koulukirjat ja voi hohhoijaa, kun oli puuduttavaa. Miten suomenkieli voi olla näin vaikeaa. Välillä tuntui, että en ymmärrä sanaakaan ja teksti piti lukea uudelleen ja uudelleen. Kurssi on kyllä tärkeä ja hyödyllinen, mutta jotenkin tänään oli hyvin vaikeaa pitää ajatukset kirjassa. Välillä piti ottaa pienet nokkaunet ja kahviakin kului monta kuppia. Voi voi, tiedossa on kyllä tuskaiset puolitoista kuukautta…No ehkäpä opiskelu helpottuu, kun oikeasti keskityn siihen ja raivaan sille aikaa. Kotona häärii nyt kodinhoitaja ja muut käytännön asiat alkavat olla hoidossa, joten ei muuta kuin kirja auki ja lukemaan.

IMG_3139

Wish me luck! – Toivota minulle onnea!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s