Jump, Jump – Hyppää, hyppää

Did you look at the Singapore air quality on Friday,  did not look too good :(. Because of a hazardous air quality all schools in Singapore were closed

IMG_3310on Friday. We decided not to stay at home.

Perjantain sää Singaporessa ei ollut imarteleva. Ilmanlaatu oli niin huono, että kaikki Singaporen koulut olivat suljettu perjantaina. Ilmassa haisi selkeästi savu, joka tulee viereiseltä Sumatran saarelta. Singaporessa aletaan olla jo aika tuskastuneita tämän vuotisiin savusumuihin, ovat kuulemma pahemmat kuin viime vuonna. Toivottavasti “savustus” loppuu pian ja saamme taas puhtaan ja kauniin ilmamme takaisin. Tänään lauantaina ilmanlaatu on ollut taas hyvä ja kaupungilla oli ihanaa kävellä. Mutta eilen perjantaina oli todellakin aika lohdutonta. Tosin iltaa kohden ilmanlaatu parani ja minäkin uskalsin iltapäivällä päästää apulaisemme kauppaan.

Even though Singapore is a small country it has a several indoor playgrounds/theme parks for kids. We went to one of them, a trampoline park. There is two trampoline parks in Singapore. One in Central (River Valley) and another in West  (Jurong East).

Especially during the weekends and holidays the trampoline parks get very crowded and it is advised to book a slot (min. 1 hour) before going in. On weekdays, during the day it should be more quiet and advance booking may not be needed.

Perjantaina päätimme ilmasta huolimatta lähteä trampoliinipuistoon. Singaporessa näitä lasten sisäleikkipuistoja ja teemapuistoja riittää ja mikäpä niissä käydessä, kun ovat siistejä ja puhtaita (ihan nyt vain Shanghaihin taas vertaan…). Saimme seuraksemme uuden ystäväni ja hänen tyttärensä.

Trampoliinipuistoja on kaksi. Toinen sijaitsee keskustassa (River Valley) ja toinen on vähän kantakaupungin ulkopuolella lännessä (Jurong East). Tramppapuistossa on oletettavasti tungosta viikonloppuisin ja lomien aikaan, mutta viikolla siellä on paremmin tilaa. Puistoon pitää varata ns. hyppyaika. Varaaminen johtuu lähinnä turvallisuussyistä. Perjantaina puistoissa oli arvatenkin ruuhkaa, mutta onnistuimme saamaan itsellemme tunnin hyppyajan.

At the trampoline park you need to wear a socks at all times. You need to have socks with anti-skid. So bring those with you or buy a pair from the park (S$3).

IMG_0752

Ready to go…


Onni in action – Onni vauhdissa…Emma in action – Emma vauhdissa…


And of course I had to try too…not much of action there ;).

Ja pitihän minunkin käydä vähän tramppaa kokeilemassa. Ei kyllä minun osalta ollut mitenkään vauhdikasta… ;).

It really was fun and good indoor activity for kids on a hazy day like Friday.

After trampoline park we went for a lunch at Jamie’s Italian Restaurant in Forum Shopping mall. This restaurant looks really nice and the menu is very attractive if you are after Pasta. If you want to have a salad for lunch or dinner, DON’T bother. There really are no salads on the menu. Well, there is an appetiser salad, but not one to make a meal. My “salad” was a tuna salad, S$29! Was definitely not value for money. My friend had a salad as well and it was a joke. Some rucola, five pieces of cheese and some ham. We specifically asked the salad for lunch and these were the one we were recommended. It would have been nice if the waiter would have mention that these salads are actually appetiser size.

Lapset todella nauttivat tästä paikasta ja hiki päässä hyppivät trampalta toiselle. Puistoilun jälkeen oli arvatenkin nälkä ja kävimme lounaalla. Ravintolaksi valikoitui Jamie’s Italian Forumin ostoskeskuksessa. Ravintola näyttää kivalta ja ruokalistakin on ihan houkutteleva, jos nimittäin haluaa syödä vain pastaa. Tilasimme lapsille pastaa ja se oli kuulemma hyvää. Ystäväni kanssa tilasimme salaatit ja ne olivat kyllä varsinainen pettymys. Ystäväni sai kutusen salaatin, joka oli sopiva alkupalaksi. Minun tonnikalasalaatti oli astetta isompi, mutta ei missään nimessä riittävä lounassalaatiksi.

Again another restaurant that rips off their customers with a name as the owner is Jamie Oliver. What a disappointment and not worth of money. But again, kids enjoyed their pasta, so if you are for pasta – go for it, maybe it is good.

Ja hinta salaatilleni oli S$29 (n.19 euroa)! Varsinaista riistoa. Harmillista on lisäksi se, että tarjoilija ei missään vaihessa maininnut, että nämä salaatit eivät ole lounassalaatteja, niitä kun kuitenkin kysyimme. No, emme taida enää tänne riistopaikkaan mennä. Taas yksi ravintola lisää, joka ratsastaa kuuluisan omistajan nimellä ja ruoka on selkeästi laatuun nähden ylihinnoiteltua. Ravintolan omistaja on Jamie Oliver.

IMG_3329

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s