Flowers – Kukkia

Remember I told you earlier my garden needs more flowers. This week I went back to Far East Flora to buy some.

IMG_3395

Once I got flowers delivered I called in a gardening company to do the work. I’m very pleased about the result. Too bad we still have bad hazy weather as you can see. We haven’t seen the blue sky and the sun for weeks. Now let’s hope the haze will disappear soon. I’ve heard it could last until end of November :(. Let’s hope that’s not a case.

Pihallamme olleet tyhjät kukkaruukut ovat vihdoinkin saaneet täytettä. Kävin alkuviikosta uudelleen puutarhakaupassa Far East Flora ja ostin kotiin lisää kukkia. Kun kukat oli toimitettu kotiin tilasin puutarhurin tekemään istutustyöt. Samalla he myös siistivät pensasaidat, leikkaavat nurmikon ja huoltavat jo olemassa olevat kasvit. Lisäksi he tuovat mukanaan multaa kukkaistutuksia varten. Täällä on tarjolla monenlaista multaa ja se on kovin erillaista kuin Suomessa, joten helpommalla pääsen, kun tilaan mullat heiltä.

Puutarhuri tai siis puutarhurit, heitä kun tulee aina kerralla 3-4, käyvät meillä n. kerran kuukaudessa. Soitan heidät aina paikalle, kun koen tarvetta pihanhoitoon. Muutenhan myös apulaiseni hoitaa pihaamme ja hän haravoi lehtiä päivittäin. Vielä pitää harjoitella tuota kasvien kastelua. Hän on asunut aina kerrostaloissa, joten välillä tuntuu unohtuvan kastella pihakukat ja tässä ilmastossa kukkien kastelu jos mikä on tärkeää.

Puutarhureiden lähdettyä ihastelin taas pihaamme. Se on pieni, mutta tykkään siitä todella paljon. Voi kun vielä saisimme kauniit ilmamme takaisin, jotta voisin istuskella pihalla enemmän. Singapore kärsii edelleen savu-usvasta. Näette tämän kuvistani, kun taivas on harmaa/valkoinen. Sinistä taivasta, aurinkoa, pilviä ei ole näkynyt viikkoihin. Kuulemani mukaan tätä kestää marraskuun loppuun asti :(. Tilanne on myös nyt tietääkseni pahempi kuin vuosikausiin. Indonesiassa palaa tällä hetkellä lähes Suomen kokoinen alue, joten ymmärtäähän sen, että sammutettavaa riittää. Näin sadekauden kynnyksellä niitä sateitakin tänne odotetaan, se auttaisi asiaa huomattavasti.

Also our fish pond got some new residents and I love it. Me and the kids enjoy watching what fish are doing. Well they swim, but I think they also play together and definitely know me as I feed them… Especially they get very exited when I’m adding water to the pond :). This really sounds like I need to get out of the house more and meet people…

Ja muuten, meillä on etuoven vieressä iso kala-allas. Siellä on ollut kaloja, mutta suurin osa kaloista kuoli aika pian veteen päästyään. Niinpä haimme Emman kanssa lisää kaloja. Koska allas on musta ja kivet myös harmaita, halusimme oransseja kaloja. Lisäksi heitimme harmaiden kivien sekaan valkoisia kiviä tuomaan hieman valoisuutta altaaseen. Nämä kalat ovat voineet paremmin ja saldona on tähän mennessä vain yksi kuollut kala. Meistä on lasten kanssa kiva seurailla kalojen touhuja. Heillä on myös selkeä päivärytmi, he leikkivät ja erityisesti tykkäävät, kun lasken letkulla altaseen lisää vettä. Uivat silloin hulluina vesisuihkun alla, hassuja. Luulenpa, että kalat myös tunnistavat minut tullessani altaan reunalle. No tämä on nyt kyllä aikaa kaukaa haettua, mutta ainakin haluan leikitellä ajatuksella, että minut tunnistaisivat ;). Taitaa olla minun aika lähteä välillä ulos talosta ja tavata ihmisiä. Eihän noi kalat mitenkään seurallisia kuitenkaan ole…

https://singaporelily.com/?s=garden

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s