Chinatown – Kiinalainen kaupunginosa

Last Saturday (yep, after girls night out…) I went to Chinatown with Onni and Emma. It was a hazy day but we went anyway. Chinatown is very touristy and overpriced but it’s nice place to visit once in a while. You almost feel like in China…almost.

From my pictures you can actually see how bad the haze is right now. This really is a serious concern in SouthEast Asia right now. There is no sign of end.

Kävimme lauantaina Onnin ja Emman kanssa Chinatownissa eli kiinalaisessa kaupunginosassa. Lauantaina ilmanlaatu oli erittäin huono, mutta menimme siksi. Oikeastaan menimme myös siitä syystä, että saisin kuvia ilmanlaadusta. Näkyvyys on todella huono, kuten tulette huomaamaan. Ongelma on paisunut täällä jo todella pahaksi. Ihmiset kärsivät ihottumista ja hengitystieinfektioista ja uutiset seuraavat Indonesian palotilannetta koko ajan. Välillä kaikki härdelli tämän ilmanlaadun ympärillä ärsyttää ja toisaalta taas on helpottavaa, että joku ottaa asian oikeasti puheeksi ja yrittää tehdä kaikkensa, jotta asiat korjaantuisivat. Kiinassahan tätä ei taas ollut yhtään. Miljoonia Ihmisiä ja lapsia sairastuu siellä päivittäin saasteiden takia ja silti asialle ei ole tehty mitään, ei ainakaan mitään näkyvää mediassa, kuten täällä meillä. Indonesia saa tällä hetkellä hyvin voimakasta painostusta Singaporesta, Malesiasta ja Thaimaasta, ja hyvä niin. En tosin tiedä auttaako se. Sen näemme ensi vuonna. Mutta se nyt tästä ilmanlaadusta.

Kävimme siis Chinatownissa. Olen käynyt Chinatowneissa niin New Yorkissa kuin Lontoossakin ja kyllähän tämä oli niiden toistoa. Chinatownit ovat turistipaikkoja, joissa myydään rihkamaa reippaasti ylihintaan. Chinatownissa kiertelemällä ei tule tunnetta, että olisi Kiinassa tai että pääsisi jotenkin aistimaan kiinalaista elämäntapaa. Kiinassa asuneena voin sanoa tämän. Koska olemme Singaporessa ja suurin osa väestöstä on Kiinalaista alkuperää, odotin Chinatownilta enemmän. Petyin. Ylihintainen turistirysä on tämäkin paikka. Jotain tuttua silti Kiinaan verrattuna sentään löytyi, se kuvottava haju ravintola-alueella, epäsiisteys ja ihmisten asenne. Lapset tämän oikeastaan huomasivat ja kiljuivat raivosta, kun halusin silti siellä kierrellä. Ihan vaan vaikka etsiäkseni niitä kananvarpaita, lehmän nilkkkoja ja kärsiä ja mitä muita ällötyksiä ne nyt siellä Kiinassa söivätkään. Ei löytynyt yhtään. Ihan tavallista ruokaa, mutta kamala haju :(.

Eräs ystäväni kysyi tuliko ikävä Shanghaihin ja tämä on kysymys, jota olen itsekin miettinyt aina välillä. Välillä hetkellisesti saatan kaivata Shanghain halpoja kauppoja, antiikkimarkkinoita (ne löytyy tosin täältäkin) ja lounaita ystäväni kanssa, mutta itse asumista ja elämää siellä en kaipaa.

Okei, mutta kurkistetaanpa sinne Chintowniin nyt kuvien kera.

IMG_3555 (1)

IMG_1180 (1) 

IMG_1152

IMG_1202 (2)


IMG_1191

Now this reminds me about China. Men playing with cards and boardgames, sleeping on benches and just hanging out together…

No tämä muistuttaa jo Kiinaa. Miehiä pelaamassa korttia ja lautapelejä ja ihmisiä nukkumassa penkeillä…

4 thoughts on “Chinatown – Kiinalainen kaupunginosa

  1. Milla Post author

   Thank you Ceriri :). That is actually why I went to Chinatown last Saturday. I thought pictures with the haze suits Chinatown pictures and they did.

   Like

   Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s