Under the sun! – Auringon alla!

Recentely it’s been quite difficult to see the sun in Singapore. As many others living in Singapore, we got tired of a haze and decided to spend a few days somewhere else, under the sun. This time our destination was Phuket in Thailand. We’ve travelled in Thailand before but this was our first time in Phuket. Travelling from Singapore is so easy and quite affordable, compared e.g. to China. Flight time to Phuket is only 1 hour 40 minutes!

Unfortunately the haze has taken over also Malaysia and South-Thailand. A week before our travelling Phuket was covered with the haze. I was really worried about this and secretly wished the air would clear out, which it did! So we really got what we went after, the sun and clean air. When we arrived in Phuket it was raining a little, but later in the afternoon the sky cleared out and stayed that way…until the day we left…when it started to rain again. What a perfect timing for us.

Jo kohta lähemmäs kaksi kuukautta Singapore on kärsinyt Indonesian metsäpaloista ja jos ennustuksiin on uskomista, metsäpalot eivät hellitä ennen maaliskuuta 2016. Että tervetuloa vain lomailemaan Singaporeen :(. No toivotaan tietenkin, että tämä ennustus ei pidä paikkaansa ja palot saataisiin sammumaan jouluun mennessä. Tilanne ei ole yksistään vaivannut Singaporea, vaan myös ja erityisesti juuri Malesia on kärsinyt tästä. Viime viikolla kaunis Langkawin saari suljettiin juuri tästä syystä. Etelä-Thaimaa ei ole säästynyt tältä myöskään. Tilanne on jo todella kärsimätön täällä Aasiassa ja se on joka median puheenaihe numero 1. Ja syystäkin, tilanne on saatava loppumaan. Me asumme sentään hyvässä talossa ja voimme tarvittaessa paeta tilannetta toiseen maahan, mutta entäpä ne miljoonat Indonesialaiset, jotka elävät savun keskellä, puhumattakaan eläimistä. Ja kaikki yhden palmuöljyn tuotannon takia :(.

Niin Singaporessa ei parin viimeisen kuukauden aikana ole nähty montaakaan kertaa sinistä taivasta, saati kirkasta auringonpaistetta. Kun vanhempani lähtivät Singaporesta viikko sitten, lähdimme me myös lähes samalla ovenavauksella Thaimaahan, Phukettiin lomalle. Lasten loma jatkui vielä muutaman päivän ja halusin rauhoittaa kiireisen arkemme edes muutamaksi päiväksi. Onneksi tulin ehdottaneeksi matkaa jo kuukausi sitten. Viikko ennen matkaa jännitin kyllä kovasti, sillä Phuket oli myös savun peitossa. Uskoin ja toivoin, että sää kirkastuisi meidän loman ajaksi ja niin onneksi kävikin. Me saimme nauttia aurinkoisesta Thaimaasta raikkaassa ilmassa.

I must say, we really needed this holiday. Kids were tired after school, Vesa’s been travelling quite a bit and don’t get me started about me…Oh, boy. Let’s just say I needed a break from my studies, blog, exercise, Singapore and just about everything. I left my books, laptop and my stressful thoughts at home and just packed bikinis, magazines and sun cream.

Singaporesta on äärettömän helppoa matkustaa ympäri Aasiaa. Etäisyydet ovat pienet ja lennot jopa naurettavan halpoja. Meiltä lensi Phukettiin 1 tunti 40 minuuttia! Phuketissa oli hieman epävakainen sää kun saavuimme, mutta iltapäivällä aurinko paistoi jo kauniisti ja pääsimme uimaan lasten kanssa. Auringonpaistetta riitti koko matkamme ajan (lähtiessämme satoi taas vettä) ja lasten riemu oli suunnatonta, kun sai vihdoinkin leikkiä ulkona. He todella nauttivat matkasta ja uimisesta. Minä jätin kotiin koulukirjat ja läppärin ja vapautin ajatukseni kaikesta stressistä, joka on viime aikoina kuormittanut minua hyvin paljon. Myös Vesa nautti levosta matkusteluntäyteisen alkusyksyn jälkeen. Koko perheelle loma tuli siis erittäin tarpeeseen ja ennenkaikkea saimme viettää kaivattua aikaa yhdessä.

IMG_4515

We stayed at Banyan Tree Phuket. This is a beautiful and very peaceful resort with a big villas. We had a villa with three rooms and a private pool. The resort is part of a bigger development complex Laguna. The Banyan Tree is very large so the best way to move around is with a bikes, provided by the resort.

Phuketissa yövyimme Banyan Tree-hotellissa. Hotelli on melko iso, golfkentän laidalla (me emme kylläkään pelaa golfia). Meillä oli oma huoneisto, jossa oli uima-allas ja poreamme. Eli kun yleisessä altaassa uiminen kyllästytti, siirryimme omaan uima-altaaseen uimaan. Hotellialueella liikkuminen sujui kivasti pyörillä, joita sai lainata hotellista. Thaimaan matkailusesonki ei ole vielä päällä, joten hotellissa oli melko vähän ihmisiä ja tämähän sopi meille oikein hyvin. Hotelli ei ole varsinaisesti lapsiperheille suunnattu ja siellä ei ole lapsille esim. leikkipaikkaa. Lapsille on kuitenkin ohjattua toimintaa joka päivä ja näissähän meidän nassikat viihtyivät hyvin.

สวัสดีค่ะ (sa-wat-dii, khâ)The Hotel – 
Hotelli

IMG_4456

IMG_2035

IMG_4289

IMG_2040

IMG_2028The pool – Uima-allas

IMG_4474

IMG_4472

IMG_4352

IMG_4273

IMG_2050

IMG_4261

IMG_2051 (1)

IMG_4354

IMG_4348

IMG_4448

Planning a next vacation...Seuraava loma suunnitteilla…The Villa – Asuntomme

IMG_2000

IMG_2010

IMG_1993

IMG_2021

IMG_4414

IMG_4380

IMG_4381

IMG_2067

IMG_2068

IMG_2002

IMG_4407

IMG_4394The Beach – Ranta

IMG_4316

IMG_4335

IMG_4346

IMG_2143

IMG_2139

IMG_2138

IMG_2146

IMG_2142

IMG_4324

IMG_2132

IMG_2133

IMG_2145

IMG_2161Food and drinks – Ruokaa ja juomaa

IMG_4307

IMG_4492

IMG_4488Beautiful holiday, beautiful Thailand 🙂

Ihana Loma, Kaunis Thaimaa Hazy Singapore – Savusumuinen Singapore 😦

IMG_4508

Nyt ollaan taas takaisin Singaporessa ja köh köh, ilmanlaatu on taas huono :(. Eiköhän sitä kuitenkin lomalta saadulla aurinkoenergialla jaksa seuraavat kaksi kuukautta. Sen verran on nimittäin vielä jouluun…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s