Close to nature – Lähellä luontoa

It’s unbelievable how green Singapore is. And by green I mean parks, gardens and nature reserves. I must say Singapore is the greenest city I’ve been in to. This is a small country, but nearly 10% of Singapore’s land has been set aside for parks and nature reserves. We visited one of the parks, Hindhede nature park. In this magnificent park you can get quite close to nature. If you are going there, prepare yourself with good walking shoes, mosquito spray and a camera. You will most likely see some wildlife close by, like big lizards, colugos and macaque monkeys. This is definitely a exiting place also for kids. There is even a nice playground for them.

Singapore on uskomattoman vihreä kaupunki ja maa. Puistoja, puutarhoja ja metsäalueita on todella paljon. 10% Singaporen pinta-alasta on varattu puistoille ja metsäalueille. Viime lauantaina vierailimme lähellä kotiamme olevassa Hindheden puistossa tai no metsäalue se pikemminkin on. Paikka on kerrassaan upea ja tämän lähemmäksi luontoa ei voi juurikaan päästä. Jos tänne lähtee retkelle, kannattaa mukaan pakata hyvät kävelykengät, hyttyssuihketta ja kamera. Tämä paikka nimittäin kuhisee elämää. Mitä luultavimmin täällä näkee isoja liskoja, oravia, Kolugoja (en tiedä mikä tämä olisi suomeksi) ja apinoita. Tämä on myös paikka, josta lapset tykkäävät, sillä täällä on uusi leikkipuisto lapsille.

IMG_2355

IMG_2354

IMG_2358

IMG_2361IMG_2379IMG_2373

IMG_2372

IMG_2376

IMG_2378

IMG_2386

IMG_4799

IMG_4758

IMG_4741

IMG_2427

IMG_2419

And we did see a Colugo!

IMG_4705

Next to Hindhede park is Bukit Timah nature reserve. The reserve is under repair work but public can access Bukit Timah Hill (the Summit) via Hindhede Park. The Summit is open only weekends. I can’t wait the entire reserve to open up.

I went up the hill with Onni and I must say it was a good workout for both of us. I’m really surprised Onni managed to walk all the way up.

Did you know the highest natural point in Singapore is Bukit Timah Hill, which is only 164 metres tall. 

Hindheden puiston vieressä on Bukit Timahin metsäalue. Tämä alue on suurelta osin suljettu tällä hetkellä, sillä alueen polkuja parannetaan ja tehdään turvallisemmaksi kulkea. Singaporen korkein kohta Bukit Timahin kukkala sijaitseen Bukit Timahin metsäalueella. Sinne on pääsy ainoastaan viikonloppuisin. Vesa ja Emma eivät jaksaneet lähteä kävelemään ylös kukkulalle, joten lähdimme sinne yhdessä Onnin kanssa. On suorastaan ihme, että Onni ylipäätään jaksoi kävellä ylös asti. Yleensä valitus ties mistä syystää alkaa jo aika alkuvaiheessa. Nyt kuitenkin matka sujui hyvin.

IMG_2436

IMG_2438

IMG_2439

IMG_2443

It’s a long way down…

IMG_4775

We did it!

And we did see a few monkeys up there…

Ja nähtiinhän me niitä apinoitakin lopulta.

IMG_2445

Did you know The Bukit Timah Nature Reserve contains more species of trees than the entire North American continent.

IMG_2435

IMG_2425

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s