7 weeks – 7 viikkoa

images-2Do you like Christmas? I know there’s a lot of people who absolutely hate Christmas. I like Christmas but since moving out from Finland, I haven’t really celebrated that. For the past two years we’ve been travelling during Christmas. I like an idea of celebrating Christmas in Singapore, but I find it difficult to get in the Christmas mood…in the middle of the summer. I always get annoyed when the first Christmas decorations appear in the shops. I must say Singapore does begin preparations very early, too early for my opinion. In the beginning of October Orchard road got it’s first Christmas decorations.

Oletko sinä jouluihminen? Tiedän, että monet vihaavat joulua ja sitä, että joulukoristeet ja joululallatukset tulevat kauppoihin vuosi vuodelta aikaisemmin. Minä rakastan joulua, tosin viime vuosina rakkaus jouluun on ollut vähän tauolla. Pariin viime vuoteen emme ole viettäneet joulua kotona Suomessa, vaan olemme olleet aina jossakin lämpimässä lomakohteessa. Vaikka laitettaisiin millaiset joulukoristeet ja jouluruoat ei näissä paikoissa pääse läheskään samanlaiseen joulutunnelmaan kuin Suomessa. Vaikka nyt kyllä täytyy sanoa, että eipä Suomessakaan (ainakaan Etelä-Suomessa) ole tainnut olla jouluna kovinkaan talvisia kelejä. Joten en koe, että olen jäänyt mistään paitsi ja vielä minäkin ehdin monta joulua viettää Suomessa. Nyt jokunen vuosi vietetään hieman toisenlaisia jouluja. Mutta silti, kivahan siitä perinteisestä joulusta on haaveilla ja tunnelmoida joulukoristeiden keskellä, olkoonkin sitten keskellä tätä Singaporen tropiikkia.

Mikä teidän mielestä on sopiva ajankohta joulukoristeiden ilmestymiseen katukuvaan? Singaporessa bongasin ensimmäiset joulukoristeet pääostoskadun Orchard roadin varrella lokakuun alussa! Mielestäni tämä on kyllä jo liian aikaisin.

And few weeks later some shopping malls followed…

Eikä siitä mennyt kuin pieni hetki ja joulukoristeita alkoi ilmestyä kauppakeskuksiin…

IKEA is of course getting ready too…

IKEA on myös valmistautumassa jouluun…

As much as I would like to decorate our house for Christmas I really see no point for that. Once again we are not going to be home on Christmas. But I do enjoy looking at different decorations and dream about the future Christmas back in Finland…some day then.

So when my friend asked me to join her on Christmas market I was happy to go. I didn’t do much of Christmas shopping at the market, but I did find some amazing places to shop home decorations. Once the Christmas season is over I will visit these shops and tell you more about them. But first, let’s visit the market…

Joulua on siis ympärillä paljon, mutta tänäkään vuonna emme vietä sitä kotioloissa. Niinpä en näe syytä siihen, että laittaisin kotiin joulukoristeita tms. Lisäksi se tuntuu tosiaan täällä keskellä kesää vähän oudolta valmistautua jouluun.

Ystäväni kutsui minut tällä viikolla mukaansa joulumarkkinoille ja päätin lähteä mukaan, ihan mielenkiinnosta. Mitään jouluostoksia en tehnyt, mutta sen sijaan löysin mahtavia sisustukseen liittyviä shoppailupaikkoja tulevaisuutta ajatellen. Lupasin tehdä yhdestä sisustuskaupasta jutun blogiini, mutta siitä lisää joulukiireiden jälkeen (ei minun, vaan kaupan pitäjän). Mutta käväistäänpä nyt siellä markkinoilla.

IMG_4865

IMG_4879

IMG_2484

IMG_2483

IMG_2480

IMG_2485

IMG_2476

IMG_2473

IMG_4883

IMG_2518

IMG_2519

IMG_2536

IMG_2531

IMG_2526

Beyond Christmas crafts there was much more to look into. One of them was Fairy Couture. If you have a little fairy or princess at home, this is the place to shop for her…Fairy Couture does not have a shop nor website, but you can find them from Facebook.

Markkinoilla oli toki muutakin kuin vain joulutavaraa. Mm. pikkukeijukaisille ja prinsessoille oli ihania tarvikkeita. Fairy Couturen facebook-sivustolla on lisätietoja näistä ihanista tarvikkeista.

Some nice home decorations, very much to my taste :).

Lisäksi myynnissä oli aivan ihania sisustustavaroita.

And some nice Christmas gift ideas… 

Sekä kivoja joululahjaideoita.

So whether you like it or not…Christmas is coming. Only 7 weeks to go!

Oli miten tahansa ja tykkäsitpä tai ei, joulu on tulossa…enää 7 viikkoa!

Unknown


Holiday Bazaars and Fairs yet to come…

  • 6.11. The American ClubChristmasBazaar
  • 19.11. Pan Pacific Orchard
  • 24.-25.11. Orchard Parade Hotel
  • 1.-2.12. Raffles Town Club
  • 4.12. Pan Pacific Orchard
  • 8.-9.12. The American Club

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s