Singapore Zoo – Eläintarhassa

On Monday Onni and Emma had a school holiday. Staying at home was not an option. I decided to take kids to the Zoo. We started our day by having lunch at Paragon Shopping mall. Surprisingly Orchard road and Paragon mall were packed with people. Parking at Paragon was a tricky task as you know I’m not comfortable with reverse parking…until I saw my salvation. Free Vallet Parking – Hurray! Problem solved ;). We had lunch at Din Tai Fung – our favourite restaurant (whose isn’t). Yummy!

Singapore Zoo is not massive but it is big enough. What I really love about this zoo is that it is so clean and well kept. Here you also get really close to animals and I mean really close. You can easily spend a day here, thanks to Kidzworld. Singapore Zoo is definitely the place to go!

The world’s first night zoo, The Night Safari, is located in Singapore.

Viikko alkoi täällä mukavissa merkeissä, kun lapsilla oli vapaapäivä koulusta maanantaina. Päätin, että kotona emme päivää vietä, joten oli keksittävä lapsille tekemistä. Ja tekemisen puutettahan täällä ei tule. Kohteeksi valikoitui eläintarha. Singaporen eläintarha ei ole kovinkaan suuri, mutta riittävän iso. Täällä saa helposti vietettyä koko päivän, mutta sen ehtii hyvin käydä läpi myös lyhyemmässä ajassa. Eläintarha on uskomattoman kaunis ja hyvin hoidettu. Tämä on myös minulle ensimmäinen eläintarha, jossa todella pääsee lähelle eläimiä. Viimeksi kävimme eläintarhassa Shanghaissa ja siellä eläimet ovat hyvin kaukana ihmisistä. Lisäksi siellä eläintarhat ovat liian isoja. Mielestäni on turhaa yrittää tunkea eläintarhaan kaikkia mahdollisia eläimiä.

Singaporen eläintarha on myös poikkeuksellinen siitä syystä, että siellä on mahdollisuus tutustua eläimiin illalla. Täällä on maailman ensimmäinen ilta safari! En ole siellä vielä itse käynyt, mutta ehkäpä joku päivä tai siis ilta. Toinen erikoisuus tässä eläintarhassa on se, että täällä on lapsille oma iso alue. Lapsille on leikkipuisto, karuselli, poniratsastusta, hevoskärryillä ajoa sekä vuohia, joita saa syöttää. Ehkä kaikista kivoin paikka lapsista on ns. vesipuisto. Uima-allasta ei ole, mutta on vesiliukumäkiä ja vesisuihkuja. Onni ja Emma viettivät täällä tunnin ja olisivat varmasti viihtyneet pidempäänkiin. Eli mukaan uikkarit ja pyyhe, jos tänne haluaa mennä. Singaporen eläintarha on ihan MUST paikka, minäkään en olisi malttanut lähteä kotiin.

Ennen eläintarhaan menoa kävimme lasten kanssa lounaalla. Ravintola oli jo Shanghaista tuttu Din Tai Fung. Lounaan jälkeen suuntasimme heti eläintarhaan, joten menimme keskustaan autolla. En ole juurikaan keskusta-alueella autolla ajanut, saati parkkeeranut siellä, joten vähän jännittti. Liikennettä oli valtavasti ja kauppakeskuksen parkkihalli oli tupaten täynnä. Etukäteen jo mietitytti parkkeeraminen ja minulle tietenkin se parkkiruutuun peruuttaminen, jota en osaa sitten yhtään. Onneksi ratkaisu löytyi parkkihallin parkkeerauspalvelusta! Parkkihalli oli todella täynnä, joten parkkeerauspalveluun oli oikeastaan jono. Kukaan ei halunut kuluttaa aikaa parkkipaikan etsimiseen. Tätä parkkipaikkaa ja palvelua käytän toistekin, tosin parkkimaksu oli aika hintava.

IMG_2736

IMG_2697

IMG_2714

IMG_4979

White Tiger

IMG_2723

IMG_2728

IMG_4982

IMG_2999

Otter

IMG_2760

Koala

IMG_4994

IMG_2810

Bornean Orang Utan

IMG_2799

IMG_2796

IMG_2792

IMG_2788

IMG_2819

African Penguin

IMG_2934

Proboscis Monkey

IMG_2952

IMG_2951

IMG_2978

Ring-tailed Lemur

IMG_2976

IMG_2957

Flying Fox

IMG_2962

The flying fox, the world’s largest bat with a wingspan of up to 1.5 metres, can be found on Pulau Ubin, one of the islands off mainland Singapore.

IMG_2965

IMG_2960

IMG_2967

IMG_3010

White Rhinoceros

IMG_5182

Giraffe

IMG_3018

Flamingos

IMG_3014

Polar Bear

And finally, Rainforest Kidzworld. Kids can take a pony ride, feed goats, take a ride with horse carriage and of course have a splash at Wet Play area…

IMG_2842

IMG_2875

IMG_2885

IMG_2911

IMG_2919

We had such a fun day!

Maanantai sujui meillä siis oikein kivoissa merkeissä. Lapset ja minä nautimme päivästä ja tulimme kotiin vasta illalla seitsemän jälkeen. Kiirettä kotiin ei varsinaisesti ollut, koska Vesa ei myöskään ollut kotona (on työmatkalla) ja Singaporessa oli pyhäpäivä (Hindujen juhla Deepavali) tiistaina.

IMG_2928

IMG_2830

IMG_2829

IMG_2822

2 thoughts on “Singapore Zoo – Eläintarhassa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s