Active kidz – Lapset aktiivisina

On Tuesday was a public holiday – Divali/Deepavali. We don’t celebrate that so we had some other things lined up for the dIMG_3061ay. First in the morning I drove with kids to the East Coast. It was time for scouting at Road Safety Community Park. Kids learned some traffic signs and traffic rules and had fun with their Finnish friends. Scouting is one of the activities The Finnish Community organise here. I’m pleased Finns are so active organising these things.

Road Safety Community Park is really fun and safe place for kids to practice and play. The entrance is free. Kids had so much fun and they were not willing to leave.

Viime tiistaina lasten lomailu koulusta jatkui. Singaporessa oli tiistaina pyhäpäivä Deepavalin takia. Deepavali tai Divali on hindujen suuri juhlapäivä. Minulla oli meille jo päivän suunnitelmat valmiina. Aloitimme päivän itärannikkolta, jossa lapset osallistuivat Suomi-yhteisön järjestämään Partioon. Tämä oli lasten ensimmäinen partiokerta ja olivat siitä kovin innoissaan. He saivat tutustua ja leikkiä suomalaisten lasten kanssa ja samalla opittiin tärkeitä liikennesääntöjä. Partio pidettiin tällä kertaa lasten liikennepuistossa. Mukaan otettiin potkulaudat. Päivä oli todella kuuma ja hikihän siinä lapsille tuli, kun potkivat potkulaudoilla menemään. Lapsilla oli niin kivaa, että kotiin ei olisi haluttu ollenkaan lähteä…

IMG_3051

IMG_3052

IMG_3057

IMG_5247

IMG_3076

IMG_5275


After scouting I took kids to Sentosa. A friend of mine recommended us to go to a small waterpark Port of Lost Wonder at Palawan beach. Even though it was a public holiday it was not too crowded. And that is actually what I like about Singapore among the others. During the weekend you can easily go around without huge crowds and now I’m again comparing this to Shanghai, China.

On Tuesday weather was really beautiful and HOT, at Sentosa anyway, and kids really enjoyed themselves. Nothing makes me more happy than see my kids playing together and having fun. Another active day with active kidz, loving it!

Onneksi partion jälkeen ei tarvinnut lähteä kotiin, sillä lupasin viedä lapset Sentosan saarelle vesipuistoon tai rannalle. Ystäväni suositteli meitä menemään pieneen vesipuistoon Port of Lost Wonder. Se on halvempi kuin isompi Adventure Cove -vesipuisto. Niinpä ajoimme itärannikolta Sentosalle. Vaikka oli pyhäpäivä, puistossa ei ollut kovaa ryysistä. Parkkipaikat tietenkin olivat tiukassa, kun ihmisiä oli paljon myös rannoilla. Paikka kuitenkin löytyi aika pian ja sitten ei muuta kuin vesipuistoon. Lapset nauttivat päivästä todella paljon. Äiti sai taas pisteitä, kun järjesti kaikenlaista kivaa lapsille :).

IMG_5283

IMG_3079

IMG_3088

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s