From old to new – Uutta kohti

Hi everyone, I’m back! I can’t believe it’s been almost a week since my last post. I’m sorry for “disappearing”. I had to take a break and concentrate on my studies.

And now finally I can say it:  THE SCHOOL IS OVER!

I enjoy studying but this last course, Corporate Finance, was a tough one. One of the reasons was the timing. The worst ever. We just moved to Singapore and I was busy with everything. At the same time I had to study. But I did it and I’m so relieved it’s over.

I had my final exam yesterday and it was very difficult. It took me four hours to finish it without breaks. So I made sure I had all the possible help to get me through this exam…Water, coffee, chocolate and SISU (Finnish pastil).

Heipä hei pitkästä aikaa. Siitä on nyt melkein viikko, kun kirjoitin viimeksi. Jouduin pistämään blogini pienelle tauolle mm. opiskelukiireiden takia. Ja vihdoinkin voin todeta, että opiskelut on nyt tällä erää ohi! Jihuu. Olen ollut hyvin stressaantunut opiskeluiden takia. Opiskelu on kestänyt kauan, lähemmäs 1,5 vuotta. Olen äärettömän ylpeä siitä, että jaksoin suorittaa opiskelut loppuun. Menin monesti mukavuusalueeni ulkopuolelle ja omien rajojen ylittäminen ja opiskeluissa menestyminen antoivat lisäpontta jatkaa opiskelua. Nyt tuntuu uskomattoman vapauttavalta, että ei tarvitse enää aikatauluttaa päiviä opiskeluiden takia. Voin vihdoinkin keskittyä täysillä Singaporeen. Täällä on niin paljon nähtävää ja tehtävää, odotan, että pääsen kertomaan niistä myös teille. Olen saanut täällä uusia ihania ystäviä ja odotan, että pääsen myös viettämään heidän kanssaan enemmän aikaa. Voin keskittyä taas paremmin urheiluun, kun enää ei tarvitse treeneistä kiirehtiä kotiin lukemaan. On aika heittää hyvästit kärttyisälle äidille, joka minusta oli hyvää vauhtia tulossa ja keskittyä uusiin asioihin. Uutta kohti mennään!

Eilen tosiaan oli kaiken opiskelun huipentuma, viimeinen tentti, aiheena rahoitus. Valmistauduin neljän tunnin kokeeseen kunnon eväin…vettä, kahvia, suklaata ja tietenkin suomalaista Sisua!

IMG_5466

For the past days it’s been also other than studying. On Sunday we took a day trip to Malaysia by car. Entering Malaysia you can use Woodlands Checkpoint or Tuas Checkpoint. I would recommend to use Tuas.

Viimeisten päivien aikana ehdin toki tehdä muutakin kuin valmistautua kokeeseen. Sunnuntaina kävimme päiväretkellä Malesiassa. Meiltä ajaa Singaporen ja Malesian rajalle n. 10 minuuttia. Rajanylitys eri tarkastuspisteineen vie jonkin verran aikaa, mutta muuten Malesiaan pääse meiltä kätevästi. Ja Malesian puolella sijaitsee myös Legoland, jossa emme ole kyllä vielä käyneet. Ohi ajoimme tällä kertaa. 

Here are some useful links when travelling to Malaysia by car.

In Malaysia we drove to Johor Premium Outlets. If you have been outlets in the US this is very much similar to those except much smaller. This time we didn’t do any shoppings but next time…

Sen sijaan ajoimme Johor Premium Outlets-ostoskeskukseen. Täällä myydään poistohintaan eri liikkeiden vaatteita, kenkiä, laukkuja yms. Tällä kertaa emme ostaneet mitään, mutta sitten seuraavalla kerralla…

IMG_5486

This past week has also been full of surprises. On Monday kids received a package from Finland. My parents sent Lego Advent calendars for kids. They can’t wait for December…

Tähän viikkoon on mahtunut myös monenlaisia kivoja yllätyksiä. Yksi niistä koettiin maanantaina, kun lapset saivat Suomesta paketin. Isovanhemat lähettivät Onnille ja Emmalle Lego joulukalenterit. Täältäkin niitä saa, mutta onhan se kivempaa saada ne mummin ja ukin lähettäminä. Nyt meillä ollaan valmiita joulukuuhun ja joulun odotukseen.

IMG_5452

On Tuesday was Onni’s 9th birthday. His day was full of surprises…dumplings for dinner, a cupcake, a present from us. Birthday celebration with his friends is on Saturday. Sometimes I wish he was still a baby…

Tiistaina meillä vietettiin juhlapäivää, Onnilla oli 9-vuotissyntymäpäivä. Onnin päivään mahtui monta kivaa yllätystä. Kaverijuhlia vietetään lauantaina, niistä lisää seuraavassa postauksessa. Uskomatonta, että pikkumiehestäni on tullut jo iso poika.

My mind’s been spinning around with all this and studies. That’s why I was happy to have a night out yesterday and have a delicious sushi dinner at Shinkushiya and some drinks at Far East Square

As from today I can now concentrate other things. Things I want to do and see in Singapore. No more “grumpy” mommy which I’ve been because of my studies and lack of time. I have so many new things lined up…Can’t wait…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s