Birthday Party – Synttärijuhlat

Finally yesterday was THE day – Onni’s birthday party! Onni had been waiting for the party for the entire week and counting days to it…I love to organise parties but kids parties aren’t among them. In Finland it’s very common to organise a birthday party at home. Since we moved to Shanghai I noticed it was not that common to have a party at home. It’s pretty much same in Singapore. Instead parties were organised in kids activity centers and playgrounds. Organising this year’s party for Onni was a tough call. Onni wanted to have a party at home. For me the idea of having more than three boys running around is a disaster. Then Onni wanted to have a NERF themed party, outside. As we are heading to a rainy season I wanted to play it safe and have a party indoors.

There are so many different kids venues to choose from, but needless to say most of them are ridiculously expensive. I’m not willing to spend close to thousand dollars for a kids party. But I did find a perfect venue for Onni’s birthday. He was able to invite a whole class from the school and some Finnish friends as well. Kids Amaze Jurong was THE place. Kidz Amaze is one of Singapore’s largest indoor playgrounds. Onni and his “crew” absolutely loved it! A piece of advise, do book WELL advance (at least two months before).

Vihdoinkin Onnin synttärijuhlat on vietetty. Pidän juhlien järjestämisestä, mutta lasten juhlat eivät kyllä kuulu niihin. Tänä vuonna tehtävä oli vielä erityisen vaikea. Onni olisi halunut kutsua kaverit meille kotiin. Näin mielessäni poikalauman ravaamassa portaita ylös alas, hyppimässä uima-altaaseen…vaarallisia tilanteita toisesta toiseen. Ei, juhlat piti järjestää muualla kuin kotona.

Suomessahan on tavallista, että juhlat järjestetään kotona, toki Hoplopit, Huimalat ym. ovat myös suosittuja paikkoja juhlien järjestämiseen. Shanghaissa huomasin, että juhlia ei juurikaan järjestetä kotona. Ehkä syynä on sekin, että ihmisiä ei haluta kutsua omaan kotiin. Shanghaissa juhlapaikkoja oli jonkin verran, mutta niissä juhlat olivat jotenkin liian aikataulutettuja ja lapsille jäi loppupelissä hyvin vähän aikaa vapaaseen leikkiin. Singaporessa on sama meininki kuin Shanghaissa. Tosin sillä erotuksella, että juhlapaikkoja on reilusti enemmän kuin Shanghaissa. Täällä oli todellakin varaa mistä valita, toki myös budjetti näissä venyy ja paukkuu ja taivas on vain kattona…En itse ole valmis uhraamaan lasten syntymäpäiväjuhliin tai välttämättä edes omiin juhliini lähemmäs tuhatta dollaria.

Aloitin juhlapaikan metsästyksen liian myöhään, lokakuun alussa. Kävin katsomassa muutamaa paikkaa ja, kun lopulta saavuin Kidz Amaze Jurongiin, tajusin löytäneeni oikean paikan. Kidz Amaze on yksi Singaporen suurimmista sisäleikkipuistoista. Leikkipaikka on kolmessa tasossa. Täällä on kaksi todella pitkää liukumäkeä ja paljon vaahtopallotykkejä, juuri niitä, joista Onni tykkää. Paikka ei ollut edes kallis (tai no oli, mutta halpa muihin verrattuna) ja kuin ihmeen kaupalla löysin vapaan huoneen juhlien järjestämiseen lauantaille. Tarjoilujen osalta menimme tänä vuonna vähän eri kaavalla kuin muina vuosina. Monella vieraista oli jos jonkinlaisia ruoka-aineallergioita, joten en edes ajatellut tarjoavani kakkua. En ollut valmis tekemään erikoiskakkuja jokaiselle allergikolle. Niinpä menimme ilman kakkua. Jäätelövaihtoehtokin kävi mielessä, mutta paikassa ei ollut pakastinta saati jääkaappia, joten hankalaksi olisi mennyt. Koska juhlat pidettiin aamupäivällä, ennen lounasta tarjosimme hedelmiä, vihannestikkuja, gluteenittomia poppareita, sipisiä ja nachsoja. Juomana oli vain muutama pullo limua ja sitten oli mustikkamehua ja vettä. Ja voin sanoa, että ruoka oli täysin riittävää. Lapset nimittäin olivat juhlista niin innoissaan, että ruoka oli täysin toissijainen juttu. Lisäksi en halunut tarjota karkkia, jota meillä lapset eivät juurikaan edes syö. Lapsilla riitti energiaa ilman sokeriherkkujakin. Monesti me aikuiset koemme, että lasten juhlissa pitää tarjota sitä ja tätä, montaa eri herkkua. Todellisuudessa monikaan lapsi ei taida niitä kaivata. Juhlat olivat siis huikea menestys ja Onni kavereineen oli enemmän kuin tyytyväisiä.

IMG_5540

Let’s go to the Party!!

IMG_3177

IMG_3147

IMG_3159

IMG_3145

IMG_3151

IMG_3175

IMG_3220

IMG_3201

IMG_3199

IMG_3166

IMG_3219

After the party we had lunch at Hard Rock Cafe…

Juhlien jälkeen menimme oman perheen kanssa lounaalle Hard Rock Cafehen, jossa myös Onni yllätettiin jäätelöannoksella, laulun kera.

At home it was time to open presents.

Kotona odotti sitten lahjojen avaaminen ja hienoja lahjoja Onni saikin. Tästä riittää puuhaa pitkäksi aikaa.

Now I can rest for a couple of months…Emma’s next…

Huh, tämä synttäreiden järjestäminen oli minulle rankka rutistus ja rankan viikon huipennus. Nyt voin huilahtaa hetken…Muutaman kuukauden päästä juhlitaan Emman synttäreitä….


Ps.While shopping birthday decorations and gifts I found two great shopping places. Japanese Daiso, where everything is S$2. Love it!

Juhlia järjestäessä löysin pari kivaa kauppaa, joista saa esimerkiksi synttäreihin jos jonkinlaista rekvisiittaa. Kävin Plaza Singapuran ostoskeskuksessa ja nämä molemmat löytyvät sieltä viidennestä kerroksesta. Japanilainen Daiso on mainio kauppa. Kaikki tuotteet ovat kaksi dollaria kappale. Täältä löytää niin muovirasioita, hygieniatarvikkeita, askartelujuttuja, puutarhatarvikkeita jne.

The other great place to shop inexpensive household things, art supplies, knitting, party decorations is Spotlight. Plaza Singapura is great, because these stores are basically next to each other on the 5th floor.

Toinen kauppa on Spotlight. Tämä on varsinainen sekatavarakauppa. Täältä löytää kankaita, lankoja, ompelutarvikkeita, pyyhkeitä, lakanoita, tyynyjä, pienkoristeita, askartelutarvikkeita, synttärirekvisiittaa jne.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s