Open house

On Thursday evening I had a pleasure to join an Open House themed event organised by my friend. This was a gathering with friends to celebrate my friend’s new business, Touch of Africa. The evening kicked off with delicious canapés, wine and champagne. (Catering by Fine Palate).

Torstai-iltana osallistuin ystäväni järjestämiin kotikutsuihin, jossa hän esitteli uuden yrityksensä, Touch of Africa. Uuden yrityksen avajaisia oli juhlistamassa kourallinen ystäviä. Ilta polkaistiin käyntiin herkujen, viinin ja shampanjan voimin. (Tarjoilut Fine Palate).

IMG_3231

So what is Touch of Africa? It’s a company my friend has established. The idea of the company is to import Fairtrade toys (Brand called Hooligans) from South Africa where she is from. These toys are very beautifully handmade by abused, single moms with HIV. They are making these toys from scratch. These toys will be on public sale next week here in Singapore. By buying these you’ll support these women as well! I absolutely love this idea and I’m so proud of my friend for doing this. As she says:

This is my way to give back something to my country and to the community.

Touch of Africa on ystäväni perustama yritys. Yrityksen kautta ystäväni tuo Singaporeen reilun kaupan (Brändin nimi on Hooligans) leluja Etelä-Afrikasta, josta hän on kotoisin. Lelut ovat kauniin värisiä ja erittäin taitavasti käsintehtyjä. Reilun kaupan kautta kehitysmaiden työntekijöillä on turvattu toimeentulo, mahdollisuus kehittyä ja päättää itse omasta tulevaisuudestaan. Lelut ovat tehneet erään Etelä-Afrikkalaisen kylän HIV positiiviset, yksinhuoltajaäidit, joita on avioliitossaan pahoinpidelty. Ostamalla leluja olet mukana auttamassa näiden naisten elämää! Leluja on mahdollista ostaa Singaporesta ensi viikolla. Olen todella ylpeä ystävästäni, että hän haluaa tukea tätä yhteisöä. Ja kuten ystäväni itsekin sen hyvin kiteytti:

Tällä tavoin voin auttaa synnyinmaatani ja siellä apua tarvitsevia.

IMG_3233

IMG_5722

IMG_3235

IMG_3232

IMG_3236

IMG_3249

IMG_3253

IMG_3252

IMG_3251

IMG_5748 (1)

Me and my friend. Minä ja ystäväni.

But Thursday night was more than just toys. Lovely French lady introduced us these beautiful Little Mercerie kids clothes.

Torstai-illan ohjelmassa oli muutakin kuin leluja. Mukava ranskalainen rouva esitteli meille Little Mercerie-tuotemerkin vaatteita.

IMG_5720

Then there was this Chinese lady with stunning pearl jewelry. (If you want her contact details, please send me an email). 

Paikalla oli myös eräs kiinalainen neiti, joka esitteli meille upeita helmikoruja. (Korut eivät ole julkisessa myynnissä, mutta annan mielelläni myyjän yhteystiedot, mikäli haluat näitä ostaa.)

IMG_5726

IMG_3243

IMG_3241

And last but definitely not least, lamps. Oh my god, these ceramic lamps are SO beautiful. Lamps are handmade in Italy by Margherita Vellini. In Singapore lamps are sold by Creative2

Ja viimeisenä, mutta ei missään nimessä vähäisimpänä ovat lamput. Voih, nämä koristelamput ovat kerrassaan upeita. Lamput on käsintehty Italiassa. Singaporessa lamppuja voi ostaa Creative2-yrityksen kautta.

IMG_5718

IMG_3247IMG_5734

 

I bought myself two lamps and they are absolutely stunning. 

Ostin myös itselleni kaksi upeaa lamppua.

IMG_3262

IMG_3260

IMG_5785

IMG_5789

IMG_5795

Writing the blog with the new lamps. Blogin kirjoittamista uusien lamppujen voimin.

IMG_5801

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s