The countdown – Lähtölaskenta

This is it – December! Today something just snapped in my head. I realised it’s Christmas soon and I need to get ready. I know, I kIMG_3403now – No Christmas decorations. That’s what I said a few weeks ago and I’m not going crazy with it. Maybe just some candles or something…

No niin, nyt ollaan sitten joulukuussa. Tänään havahduin siihen, että kohta on joulu ja minunkin pitää aloittaa valmistelut. Tiedän kertoneeni jo aikaisemmin, että jouluvalmistelut jäävät tänä vuonna väliin. Ehkäpä selviämme muutamalla kynttilällä…

After sunny morning we had some heavy rain in the afternoon and evening. Yes, monsoon season is taking over. This weather reminds me about Finland. Except Singapore 28 celsius – Finland 2 celsius…

Aurinkoisen aamun jälkeen loppupäivän satoikin sitten vettä ja kovaa satoikin. Täällä nämä vesisateet eivät ole mitään kevyitä tihkusateita vaan vettä tulee kuin saavista kaatamalla. Täällä on parhaillaan sadekausi ja sen kyllä huomaa. Sateinen sää muistutti minua Suomesta. Siellähän on juuri nyt se inhottava pimeys, märkä, tuulinen ja harmaa ajanjakso meneillään. Täällä on vähän sama meininki, tai siis oli sateen aikaan. No ihan Suomelta ei sentään tunnu, kun täällä on lämpöä 28 astetta ja Suomessa 2!

IMG_3430

IMG_5690

IMG_5695

IMG_3456

IMG_3446

Snail in the window. Etana ikkunassa.

Today it looked so dull, don’t you think? December 1st. I decided to take out my candles. Now our house looks more cozy.

Eikös näyttänytkin harmaalta ja tylsältä tämä päivä? Niinpä oli aika ottaa kynttilät esiin ja tehdä kodista hieman tunnelmallisempi.

IMG_3449

IMG_3451

IMG_3405

IMG_3406

IMG_3413

IMG_3453

IMG_3415

IMG_3476

Today I went to IKEA. I bought some mulled wine and gingerbread. This year we are not going to bake gingerbread. At the end we really don’t eat them that much. One package is enough for us. A few glasses of mulled wine will get you in the Christmas spirit.

Tänään kävin IKEAssa ostamassa glögiä ja piparkakkuja. Emme leivo niitä tänä vuonna itse, koska ensinäkin me emme Vesan kanssa niitä syö ja lapsetkaan eivät alkuinnostuksen jälkeen niitä syö. Muutama lasi glögiä lisää joulun tuntua.

IMG_3420

IMG_3497

So it’s only 23 days until Christmas. The countdown has begun…are you ready?

Jouluun on siis enää 23 päivää. Lähtölaskenta on alkanut…oletko sinä jo valmis?

IMG_3425

Emma has three advent calendar… 

Emmalla on kolme joulukalenteria..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s