Finland

This weekend is all about Finland. Today Finland celebrates its 98th Independence Day. For the past few years we’ve celebrated our Independence Day abroad. First two years in Shanghai and now here in Singapore. It’s said: “Sometimes you have to travel a long way to find what is near”.  For me Finland is the best place in the world. I’m proud to be Finnish. When you live abroad celebrating your country’s Independence Day/National Day becomes more and more important. So when it comes to celebration we do it well…

Tämä viikonloppu on omistettu Suomelle, onhan tänään meidän Itsenäisyyspäivä. Viimeiset pari vuotta olemme viettäneet Suomen Itsenäisyyspäivää ulkomailla. Ensimmäiset kaksi vuotta Shanghaissa ja nyt täällä Singaporessa. Sanotaan, “joskus pitää mennä kauas, nähdäkseen lähelle.” Tämä on hyvinkin totta. Katson Suomea täältä maapallon toiselta puolelta ja minulle se on maailman paras paikka. Se on kotimaani vaikka asunkin vähän aikaa muualla. On ollut hienoa huomata, kuinka suomalaiset ovat ylpeitä omasta kotimaastaan ja Suomen Itsenäisyyspäivän juhlintaan on panostettu myös täällä tropiikissa. Aasiassa Itsenäisyyspäivää juhlitaan isosti erityisesti Shanghaissa, jossa asuu satoja suomalaisia. Hieman pienemmällä ihmismäärällä, mutta varmasti yhtä suurella sydämellä Itsenäisyyttämme juhlitaan myös mm. Hong Kongissa ja Singaporessa. Ja sehän tiedetään, että kun suomalainen juhlii, niin sitten juhlitaan oikein kunnolla.


So before the celebration I visit a hairdresser. Little update with a colour.

Juhliin valmistautuminen aloitetaan kampaajalla. Pieni päitys hiusten väriin on paikallaan.

IMG_5980

Next, manicure. Move out red nails (the colour I’ve had for a past year), here comes christmasy sparkly nails…

Seuraavaksi manikyyri. Punaiset kynnet siirtykää, on kimaltelevien joulukynsien aika…

This year I had a little extra celebration with Emma. I took her to see a ballet. Swan Lake is the most amazing ballet and one of my favourite. And by coincidence the show was on Saturday, on a day of or Independence Day celebration.

Did you know the Whooper Swan is the national bird of Finland

Tänä vuonna olin järjestänyt hieman ekstra Itsenäisyyspäiväohjelmaa minulle ja Emmalle. Sattumalta Singaporessa oli esityksessä Joutsenlammen baletti. Esitys oli huikea, Joutsenlampi on yksi ehdottomista suosikkibaleteistani. Ja esityshän sopi hyvin myös viikonlopun teemaan, koska joutsen on kansallislintumme. 

IMG_6132

Esplanade Theatre.

IMG_6135

IMG_6141

And then finally it was time to celebrate Finland. Approx. 100 Finnish living in Singapore gathered to Hollandse Club to celebrate. It was a fun evening with new friends and new traditions. Even so I think party in Shanghai is far better than the one here in Singapore.

Ja lopultakin oli illan juhlien vuoro. Tänä vuonna “säästin” juhlakustannuksissa. Tein juhlakampauksen ja meikin itse ja iltapukukin oli Kiinassa, muutama vuosi sitten teetetty iltapuku. En vain ollut pukua koskaan ennen käyttänyt. 

Lähemmäs 100 suomalaista kokoontui Itsenäisyyspäivän juhlintaan. Ilta koostui mukavasta seurustelusta uusien tuttavuuksien kanssa ja kuplajuomasta nauttien. Illan mittaan ikävöin kuitenkin ystäviäni Shanghaissa ja Shanghain juhlatunnelmaa. Singaporen tilaisuus oli ehdottomasti hieno, mutta tunnelmaltaan silti melko tylsä. Minä toki nautin uusien ystävieni seurasta.

 


IMG_8667

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s