Gardens by the Bay

Very impressive… Amazing…The Best Thing…Fabulous…So beautiful…Place to be…Amazing experience – Singapore highlight…Nice place to getaway…Beautiful flowers to enjoy indoors…Outstanding…Fantastic…Must try…Amazing gardens…GOOD…Wonders in Singapore…Amazing Christmas display.

These are just few comments visitors are saying about Gardens by the Bayaccording to Trip Advisor. And you know what, they are absolutely right. This place is truly beyond something else. This is definite MUST SEE in Singapore. It’s a tough call between Botanic Gardens and Gardens by the Bay. Which one is more beautiful? I prefer Botanic Gardens. Well, see my posts from Botanic Gardens from here and hereWhich one is you prefer?

                                                                          *

Erittäin vaikuttava…upea…parasta…mahtava…niin kaunis…mahtava kokemus…Singaporen kohokohta…kiva pakopaikka…kauniita kukkia…erinomainen…fantastinen…vierailun arvoinen…upeita puutarhoja…HYVÄ…upea joulunäyttely.

Tässä muutamia kommentteja mitä löysin Trip Advisorista kuvaamaan Gardens By The Bayn-puutarhoja. Allekirjoitan kaikki nämä edellämainitut kommentit. Paikka on kerrassaan upea ja ehdottomasti vierailun arvoinen, jos Singaporessa käyt. Nyt vain sitten pitäisi päättää kumpi on parempi, Botanic Gardens vai Gardens by the Bay? Vertailu on hieman vaikeaa, koska ne ovat aikalailla erilaisia. Voiton mielestäni vie kuitenkin Botanic Gardens. Tai no päätä itse. Kuvia Botanic Gardensista näet täältä ja täältä.

Mikäli vierailet Garden By The Bayssa, kannattaa ostaa liput molempiin puutarhoihin. Ulkona olevaan näköalasiltaan ostetaan liput erikseen sillan kupeesta.

IMG_3847

IMG_6240

Flower Dome

Spectacular and innovative, it is the largest glass greenhouse in the world as listed in the 2015 Guinness World Records! Be amazed by changing display of flowers and plants. 

                                                                           *

Kukkapuutarha on Guinnessin, vuoden 2015, ennätyksen mukaan maailman suurin lasinen kasvihuone. Kukkaloisto vaihtuu säännöllisesti pääsiäiskukista ja koristeista joulumaahan.

IMG_3588

IMG_3629

IMG_6249

IMG_6245

IMG_3669

Cloud Forest

Cloud Forest features a 35-metre-tall mountain covered in lush vegetation, shrouding the world’s tallest indoor waterfall.

                                                                          *

Pilvi metsässä on 35 metriä korkea rehevän kasvillisuuden peitossa oleva “vuori” sekä maailman pisin sisätilassa oleva vesiputous. IMG_6281

IMG_3674

IMG_3749

IMG_6300

IMG_3681

IMG_6290

IMG_3731

IMG_3740

IMG_6305

IMG_3743

IMG_3753

IMG_3747

IMG_3759

Supertree Grove

Measuring between 25 and 50 metres tall, these iconic tree-like vertical gardens are designed with large canopies that provide shade in the day and come alive with an exhilarating display of light and sound at night. I guess I need to come here at the evening as well.

                                                                         *

Nämä 25-50 metriä korkeat puunnäköiset koristeet ovat todelliset katseenvangitsijat niin päivällä kuin illalla. Iltaisin puut on valaistu ja silloin näky on todella upea. Täytyypä tulla käymään täällä myös illalla.

IMG_6324

IMG_6320

IMG_3838

IMG_3790

OCBC Skyway

Once you visit Gardens by the Bay, you must also walk along 128-metre-long aerial OCBC Skyway. You will have a magnificent views at a height of 22 metres. This is an absolute experience not to be missed. If you are scared of heights then maybe this is not your place. Skyway is quite narrow and a bit shaky. As we were there it was about to start raining and you could see and hear thunder coming. It made it even more exiting although the skyway will be closed during the rain, so we made it just in time.

                                                                          *

Jos mahdollista sisällytä vierailuusi myös kävely 128 metriä pitkällä ja 22 metrin korkeudessa olevalla sillalla, josta on upeat näkymät eripuolille Singaporea. Voin taata, että kokemus on huikea. Jos olet todella pahasti korkeanpaikankammoinen en suosittele tätä. Kävelysilta on aika kapea ja heiluu tuulessa myös hieman. Silta suljetaan vesisateella. Me olimme lasten kanssa siis onnekkaita, koska meidän siellä vierraillessa, vesisade oli juuri alkamassa ukkosen kera. Näimme ukkospilvien lähestyvän, mutta ehdimme juuri sopivasti kävellä kävelysillan päästä päähän. Vesisade alkoi meidän päästyä alas, mikä ajoitus.

IMG_3794

IMG_3820

IMG_3803

IMG_3795

IMG_3805


Gardens by the Bay: 18 Marina Gardens Dr, Singapore 018953. Getting there. Hours & Admission.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s