What’s new? – Mitä uutta?

Schools began over a week ago. Thank god for that! It’s good to be back to our normal life. There’s also some new things in our daily life. Nothing major but quite time consuming I would say. 

Koulujen alettua pari viikkoa sitten alkoi myös odotettu paluu arkeen. Meidän uusi vuosi on lähtenyt käyntiin vauhdikkaasti höystettynä uusilla aktiviteeteilla. 

For Onni and Emma the new thing is The Finnish Supplementary School on Tuesday afternoons. Either one of them have never studied Finnish before. Although Emma can read and write some Finnish. Both of them are pretty exited about studying Finnish and spending time with their Finnish friends. Way to go Onni and Emma, let’s learn some Finnish!

Onnin ja Emman kohdalla suurin muutos tapahtui Suomi-koulun aloittamisella. Joka tiistai-iltapäivä suomalaiset lapset kokoontuvat täällä Suomi-kouluun. Meidän lapset ovat ottaneet tämän riemulla vastaan ja tiistaita odotetaan aina innolla. Jo muutaman kerran jälkeen uusia kavereita on löytynyt ja ehkäpä Onnikin (ainakin omasta mielestään) on oppinut vähän suomen kielen aakkosia. Onnihan ei osaa lukea eikä kirjoittaa suomeksi, sillä hän aloitti koulun Shanghaissa. Tuolloin keskityimme ainoastaan englannin kielen opiskeluun. Shanghaissa on myös Suomi-koulu, mutta emme käyneet siellä koulun ajankohdan (lauantai aamuisin!) takia. Onneksi Singaporen Suomi-koulu pidetään viikolla. Ehdottomasti parempi aika kuin tuo Shanghain. Nyt meilläkin siis opiskellaan suomen kieltä!

IMG_8384

While the kids are at school I sit around in the library and chat up with my friends. For busy moms like us Tuesdays are quite nice. That’s when we have time to meet each other. So this really is a win-win situation for me and the kids. The library has some Finnish DVD’s for kids as well as books and magazines. And not to mention Finnish candies on sale…If you are graving for some Finnish liquorice or chocolate this is the place to buy them.

Lasten ollessa opiskeluiden parissa vietän minä aikaa suomalaisten ystävieni kanssa. Kirjaston siimeksessä vaihdetaan kuulumisia. Suomi-koulun kirjastosta on mahdollista lainata lasten-ja aikuisten kirjoja ja lehtiä. Kirjaston yhteydessä olevan karkkimyynnin edessä joutuu väistämättä kiusauksiin. Muutama laku- ja salmiakkipussi on tullut jo ostettua. Mutta mikäpä sen parempaa kuin lapset Suomi-kouluun ja itse pariksi tunniksi höpöttelemään ystävien kanssa. Jokaiselle jotain. Niin, että kyllähän minäkin sitä tiistaita aina odotan, juurikin tuosta syystä.

IMG_8395

So what else is new? Gymnastics. This is an old hobby for the kids but they are now doing more it. Emma does gymnastics three times a week and Onni twice a week. For me that means being a chauffeur for them. Luckily the gymnastics is at the Grandstand mall so not far away from home.

Muita uusia asioita ovat lasten harrastukset. Onni jätti miekkailun ja keskittyy sen sijaan kahdesti viikossa jumppaan. Emma jumppailee kolmesti viikossa. Jumpat ovat iltapäivisin, joten koulun jälkeen ruokaa napaan ja eikun jumppailemaan. Onneksi jumppapaikka on lähellä kotia eikä vie ajallisesti illasta kuin sen reilut 1,5 tuntia. Läksyille ja leikeille jää siis vielä hyvin aikaa.

When it comes to my workout regime there are some changes as well. I had to say goodbye to my Fitness First membership and cycling workout. As much as I love it and miss indoor cycling it just wasn’t working for me. Going to the gym took too much time (even though it was at the Orchard Road) and I hated being inside when it was sunny outside. So it’s bye bye Fitness First and welcome outdoor workout.

Itseni osalta muutoksia on tullut myös urheilun suhteen. Syksyllä vielä hain paikkaani ja mietin miten päiviäni rakentaisi. Tällä hetkellä aikataulu on melko hektinen, mutta tarvitsen lähes päivittäistä liikuntaa. Luulen löytäneeni nyt hyvän treenipaketin itselleni, jota voin muokata muiden tekemisten ja oman jaksamiseni mukaan. Ensimmäisenä luovuin kuntosalijäsenyydestäni Fitness First-salilla. Sinne meno oli yksinkertaisesti liian vaikeata. Ei, että se olisi liian kaukana tai vaikean matkan päässä, vaan koska se vei päivästäni liian paljon aikaa. Cycling-kengät on nyt ripustettu hetkeksi naulaan, mutta rakkaus pyöräilyyn ei ole hävinnyt. Ehkäpä aloitan sen taas myöhemmin. Nyt olen kuitenkin päättänyt keskittyä muihin lajeihin.

I’ve joined a bootcamp at Botanic Gardens. There is no better venue for that than this beautiful garden and its Palm Valley and Pagoda. Nothing gives me more energy than sweaty workout with a group of wonderful ladies and great instructors. If you’re interested on bootcamp workout then UFIT is for you. They have groups around the city including Sentosa.

Uusin ihastukseni on Bootcamp-tyylinen treenaaminen. Löysin kivan ryhmän ja pari kertaa viikossa hikoillaan Botanic Gardensin upeissa maisemissa. Vaikka sisäpyöräily olikin kivaa, ei mikään voita ulkona, raikkaassa ilmassa treenaamista.

IMG_6357

IMG_3394

Palm Valley – Palmulaakso

IMG_6365

IMG_3395

IMG_5952

Obey your thirst!

IMG_3392

The meeting point – Tapaamispaikka

IMG_5911

Let’s go! Mennään!

IMG_5915

I’m ready! – Valmiina!

IMG_5919

Workout in the garden is sometimes quite challenging. The grass is slippery and the ground is uneven. After burpees and push-ups you may end up being a bit dirty. But who cares the workout is still great fun!

Puistossa treenaamisessa on omat haasteensa kuumuuden lisäksi. Ruoho on yön jäljiltä monta kertaa hyvinkin märkää ja siten liukasta ja tietysti epätasainen alusta voi tuntua myös aluksi hankalalta. Välillä tai itseasiassa aika useinkin, vaatteet ja kädet ovat tunnin jälkeen melko likaiset. Mutta se ei haittaa. Vaatteet menevät joka tapauksessa pesuun ja eiköhän sitä itsekin hyppää tunnin jälkeen suihkuun. Pääasia, että treeneissä on kivaa!

IMG_6453

IMG_6457

IMG_6056

At the Pagoda.

IMG_6370

IMG_6368

IMG_5774

When it comes to workout gear and shoes I had to do some updates.

En ole pitkään aikaan ostanut mitään urheilutamineita, joten joulutauolla otin asiakseni hommata uusia varusteita. Syksyllä käytössä olleet kengät palvelivat kaikissa lajeissa ja kuluivatkin loppuun vauhdilla. Koin, että on parempi hankkia kunkin lajin mukaiset varusteet, jotta treenaaminen olisi mielekkäämpää. Bootcamp-treeneihin ostin uudet kengät.  No samalla löytyi myös housut ja pari paitaakin…

IMG_5965

UFIT is SO much fun!

And then there is Crossfit. I carry on at Bukit Timah box. That’s a great place with nice group of people. I’ve kind of learned to like barbell workout which I hated before.

Lisäksi jatkan Crossfit-harjoittelua jo syksyllä aloittamassani ryhmässä. Eiköhän treenaaminen ala nyt sujumaan ja tanko nousee paremmin uusien kenkien myötä.

IMG_7741

New shoesUudet kengät

IMG_7743

New sunglasses – Uudet aurinkolasit

And then there is Tennis of course. Once a week I hit the ball at the Grandstand Tennis Club. I got my own Wilson so let’s hit it!

Ja sitten on tietysti Tennis. Kerran viikossa treenaan pienessä naisryhmässä kotini lähellä olevalla kentällä. Lyönnit sujuvat hyvin omalla uudella Wilsonillani.

There are some days when instead of Bootcamp or Crossfit I go running. I would love to do more running but because of my weak ankles once a week is enough. I got myself a pair of new running shoes though. As a devoted NIKE girl I took my chances and bought ASICS shoes. By the way the place for good running shoes is Running Lab. They have a few stores in the city.

Toki on myös päiviä, jolloin aikataulullisista syistä en ehdi treeneihin. Silloin otetaan omat jalat alle ja tehdään juoksulenkki. Näillä jaloilla ja hieman viallisilla nilkoilla juoksulenkki kerran viikossa saa riittää. Oleellisena osana juoksussa ovat tietenkin hyvät juoksukengät. Vannoutuneena Nike-fanina päädyin kuitenkin ostamaan ASICS-merkkiset kengät. Toivon näiden kenkien myötä monia iloisia ja hikisiä juoksukilometrejä. Ja hei, onhan noi kengät aika hienot, vai mitä ;).

Also I want to give you an update about my workout with Fitness Blender. Remember my four week HIIT workout plan? I finished the program and it was really good. If you want to workout on your own, this is for you. You don’t need to purchase any programs. All programs can be found from Youtube.

Muistatko, kun aikaisemmin kerroin kokeilevani Fitness Blender-treeniohjelmia kotona? Testasin treeniohjelmia neljä viikkoa. Ohjelmat olivat todella hyviä, paljon raskaita treenejä ja niitä ol myös helppo seurata. Jos tykkäät kotitreeneistä niin kannattaa kokeilla Fitness Blenderin-treenejä. Niitä löytyy YouTubesta todella paljon.

IMG_2788

So that’s about it. This all will keep me pretty much busy on weekdays. Mornings I do my workout and in the afternoons I’m going around with the kids. 

Tässäpä sitä on minulle ohjelmaa. Aamuisin omia treenejä ja iltapäivisin lasten kuskaamista milloin minnekin. Jäähän siinä päivässä sentään muutama tunti omaa aikaa. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s