Beautiful nature – Kaunis luonto

I never ever thought a tiny Singapore could have such a large forest area as MacRitchie Nature Reserve. This is the largest of the nature reserves in Singapore. There is over 20-kilometre of trails surrounded by the beautiful rainforest. I took Onni and Emma there last weekend. I’m really surprised they were willing to come with me as MacRitchie Trail is about 11 km long! Well, I guess they really didn’t know what they signed up for… In the forest we bumped into long-tailed macaque monkeys and squirrels. However we didn’t see monitor lizards, colugos or owls which all can be seen there as well, if you’re lucky.

Enpä olisi uskonut, että pikkuruisesta Singaporesta löytyy niinkin iso luonnonpuisto kuin MacRitchie. Tässä Singaporen suurimmassa luonnonpuistossa on yli 20 kilometriä polkuja. Kuin ihmeen kaupalla sain Onnin ja Emman houkuteltua tänne viime viikonloppuna. Teimme yhteensä lähemmäs 11 kilometriä pitkän lenkin. Kerroin kyllä lapsille etukäteen mitä on tulossa, mutta eipä tainneet lapset loppupelissä oikein ymmärtää millaisesta retkestä oli kyse. Metsässä näimme paljon apinoita ja oravia. Apinoita on itseasiassa niin paljon, että niiden kanssa pitää olla todella varovainen. Eväiden syönti metsässä ei ole suositeltavaa tai sitten eväistä on syytä pitää todella hyvää huolta, sillä apinat ovat hetkessä paikalla ja silloin saavat eväät kyytiä. Singaporessa apinoiden syöttämisestä tulee isot sakot, joten älä missään nimessä erehdy antamaan heille ruokiasi. Apinoihin kannattaa myös pitää etäisyyttä eikä lähteä innoissaan liian lähelle vaikkapa valokuvaamaan. Tapauksia on paljon, joissa vihaiset apinat ovat hyökänneet ihmisten kimppuun. Söpöltä näyttävä apina ei aina olekaan sitä miltä näyttää.IMG_5498

IMG_5483

IMG_5469

IMG_5480

IMG_5479

IMG_5476

IMG_5491

MacRitchie Nature Reserve

IMG_5549

IMG_5496

Water break – Juomatauko

IMG_5505

IMG_5511

Key attraction of the reservoir is the Treetop walk. A 250-metre suspension bridge that connects the two highest points in MacRitchie. I must say that the view is spectacular. Nothing but trees and the fact that you are at the top of the trees. At some point you are as high as 25 metres of the ground level. I have a fear of heights but that didn’t affect me or Emma. Onni instead got scared and run through the bridge while me and Emma took our time enjoying the view. The Treetop walk is definitely a worth of visiting but getting there takes some time. We began our journey at MacRithcie Reservoir Park entrance which is about 5 km from the Treetop walk. Getting there took us about 1,5 hours. You can also use Venus Drive entrance when the distance is about 2.5 km. Bear in mind the Treetop walk is oneway only. Once you’ve walked through the bridge you need to take a different route back down. It’s said the trails are not recommended for kids under 5 years old and I totally agree. Onni and Emma are now 7 and 9 and even they were struggling at some point. Mainly because they were getting tired and also because on our way back it started to rain. Yes and I must say that brought some extra challenge. We basically walked 5 km back in the pouring rain. We were completely wet and muddy. However we had a lot of fun even in the rain.

Luonnonpuiston ehkäpä suosituin vierailukohde on 250 metriä pitkä rautainen riippusilta, joka kulkee puiden yläpuolella. Riippusilta on todella kapea ja parhaimmillaan ollaan 25 metrin korkeudessa, joten tämä on korkeanpaikankammoisille aika kammottava paikka. Minä en pidä korkeista paikoista, mutta jotenkin täällä unohtui se, että itseasiassa sitä kävellään sillalla, puiden yläpuolella. Nautiskelimme Emma kanssa vain hiljaisuudesta ja luonnosta, Onnin juostessa peloissaan sillalta nopeasti pois. Riippusilta on ehdottomasti vierailunarvoinen kohde, mutta sinne on aika pitkä matka. Me jätimme auton MacRitchien parkkipaikalle, joten matkaa sillalle tuli yli 5 km. Aikaa tähän meni noin 1,5 tuntia. Siltaa lähempänä on toinen parkkipaikka, Venus Drive. Sieltä sillalle on matkaa n. 2,5km. Riippusilta on yhdensuuntainen, joten paluureitti on eri kuin menoreitti. Paluumatkalla on paljon portaita. Reittiä ei suositella alle 5-vuotiaille lapsille. Välillä reitti tuotti jopa vaikeuksia meidän vielä 7-vuotiaalle Emmalle ja 9-vuotiaalle Onnille, koska he tietenkin väsyivät kävelyyn ja kuumuuteen. Mutta vilvoitus oli lähempänä kuin osasimme odottaakaan…Vesisade nimittäin yllätti meidät (tai eihän sen koskaan pitäisi yllättää Singaporessa, jossa sataa kuitenkin melkein päivittäin ja ainakin näin sadekautena). Lähtiessämme paluumatkalle vesisade alkoi lähes heti. Hetkessä olimme litimärkiä. Kävelypolut muuttuivat hetkessä mutaisiksi ja niinpä jalat olivat myös aikalailla kuran peitossa. Sateesta ja kipeytyneistä jaloista huolimatta meillä oli kivaa. Olipahan seikkailu!

IMG_5521

IMG_5520

IMG_5533

Treetop Walk, MacRitchie Reservoir

Treetop Walk, MacRitchie Reservoir

IMG_5530

IMG_8510

Treetop Walk, MacRitchie Reservoir

MacRitchie Nature Reserve

MacRitchie Nature Reserve

IMG_8519

IMG_8521

IMG_8524

IMG_8526

IMG_8530

MacRitchie Nature Reserve

MacRitchie Nature Reserve

IMG_8547

IMG_8550

IMG_8553

MacRitchie Nature Reserve

IMG_8562

We did it! – Me tehtiin se!

Once again Vesa missed all the fun as he was back in Europe. I have to take him there on my own. Onni and Emma already declined to join us, I wonder why…

Jälleen kerran Vesa jäi paitsi kaikesta hauskasta Eurooppaan suuntautuneen työmatkan takia. Täytyypä tehdä reissu uudelleen Vesan kanssa. Onni ja Emma ilmoittivat jo jättäytyvänsä pois seuraavalta reissulta, miksiköhän…

If you love nature and outdoors activities then MacRitchie is an excellent destination for you! Luonnosta ja ulkoilmasta pitäville MacRitchie on loistava vierailukohde!

IMG_8513

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s