A Hidden treasure – Kätketty aarre

Hello and sorry about this “break” again. I’ve just been too busy with everything else. It kills me as I have made my own deadlines for these posts and I keep failing them over and over again. Not good :(. Ok, but here I am now and will do my best with more regular posts.

Today I want to tell you about charming little island called Pulau Ubin. (Pulau Ubin is Malaysian and means the granite island). Getting to Pulau Ubin is easy. You just need to take a ferry from Changi Village Ferry Terminal (Changi Point Ferry Terminal) to Pulau Ubin. There are two ferry terminals in Changi so make sure you go to the right one!  Bumboat ride from Changi Village Ferry Terminal to Pulau Ubin takes only 10 minutes. Oneway ride is S$3/person. Pulau Ubin is only 10.2 square kilometres long, shape of a boomerang  and located in the northeastern corner of mainland Singapore. This place is very interesting.

Heissan ja anteeksi taas hiljaiseloni. Viime päivinä olen ollut uskomattoman kiireinen ja aikaa blogin tekemiseen ei yksinkertaisesti ole löytynyt. Tai on, iltaisin, mutta silloin uni on viennyt voiton. Olen tehnyt suunnitelmia blogipostauksien suhteen ja harmittaa, kun aikataulut eivät osaltani pidä. Eiköhän tämä elämä kohta rauhoitu, tai sitten ei. Mutta täytyy tsempata enemmän tämän kirjoittelun kanssa. Kiitos, kun jaksat kärsivällisesti odotella. Okei, mutta täällä sitä taas ollaan ja tällä kertaa ajattelin kertoa teille yhdestä Singaporen “kätketyistä aarteista” nimittäin Pulau Ubidin saaresta. (Pulau Ubid on malesiaa ja tarkoittaa Graniitti saarta.) Saarelle on helppo mennä. Changi Villagen terminaalista menee lautta, joka maksaa 3 dollaria. Matka kestää n. 10 minuuttia. Lauttoja menee koko ajan, joten omaa menemistä ei tarvitse lauttojen aikataulujen mukaan suunnitella. Tämä bumerangin muotoinen saari on vain n. 10,2 neliökilometriä pitkä ja sijaitsee Singaporen koilliskulmassa. Hyvin mielenkiintoinen paikka.

visitorinfo_mapofground2_big

 

Pulau Ubin

Bumboats

Pulau Ubin-1

IMG_8837

Pulau Ubin-1-3

Pulau Ubin-1-4

Pulau Ubin-1-5

The best way to experience and discover the island is either on a rented bicycle or hiking. If you are going to rent bikes like we did, bring your own helmets for the kids. There are many bike rentals in the village you can’t miss them. Roads are mainly good and coated. There are also some dirt roads with hills.

Paras tapa tutustua saareen on vuokrata pyörä tai patikoida. Me vuokrasimme pyörät ja sitä kulkutapaa saarella suosittelen. Pyörävuokraamoita on monta ja ne sijaitsevat kylässä, et voi kulkea niiden ohi. Tiet ovat hyvässä kunnossa ja suurin osa teistä on asfalttipäällysteisiä. Saarella on myös kuitenkin paljon päällystämättömiä hiekkateitä, joissa paikoitellen voi olla jyrkkiäkin mäkiä. Tämä on hyvä ottaa huomioon, kun mukana on pienempiä lapsia ja reittiä suunnittelet. 

Pulau Ubin-1-11

Pulau Ubin-1-14

Pulau Ubin-1-15

Pulau Ubin-1-20

Pulau Ubin-1-18

Pulau Ubin-1-22

Pulau Ubin-1-19

Encounter a monkey. Kohtaaminen apinan kanssa.

Pulau Ubin-1-27

Pulau Ubin-1-25

Pulau Ubin-1-42

Pulau Ubin-1-26

Wild pig. Villisika.

What I love about Pulau Ubin is the authentic and wild nature. The island used to have the granite quarrying industry. The industry is long gone but you can still spot some abandoned quarries. Nowadays wildlife has taken over the island. You most likely will see some monkeys, birds, lizards and wild pigs. 

Did  you Know! The flying fox, the world’s largest bat with a wingspan of up to 1.5 metres, can be found on Pulau Ubin.

Tiesitkö! Pulau Ubinin saarella on tavattu maailman suurin lepakko (siivenmitta lähes 1,5metriä), The flying Fox (lentävä kettu).

Pulau Ubidinssa minua viehättää saaren aitous ja villi luonto. Saarella louhittiin aikoinaan graniittia. Teollisuus saarella on jo historiaa, mutta vielä rippeitä menneistä on jäljellä. On hylättyjä louhoksia ja autioita rakennuksia. Nykyään luonto on vallannut saaren. Saarella tapaat mitä todennäköisemmin apinoita, erilaisia lintuja, liskoja ja villisikoja.

Pulau Ubin-1-8

Pulau Ubin-1-9

Pulau Ubin-1-12

Pulau Ubin-1-13

Pulau Ubin-1-17

Pulau Ubin-1-23

Pulau Ubin-1-21

Pulau Ubin-1-24

Pulau Ubin-1-43

The main attraction of the Island is Chek Jawa Wetlands. The boardwalk along the coast is about 1 kilometre long. It’s convenient way to view Mangrove loops and marine life. 

Saaren kiinnostavin nähtävyys on lienee Chek Jawan kosteikko. Kosteikon vierellä kulkeva puinen jalkakäytävä on n. kilometrin pitkä. Siltaa pitkin pääsee hyvin ihailemaan Mangrove puiden muodostamaa kasvillisuutta sekä rantaa. Hyvällä tuurilla voit nähdä myös paljon rapuja, liskoja, mustekaloja ym.

Pulau Ubin-1-28

Pulau Ubin-1-30

Pulau Ubin-1-36

Pulau Ubin-1-37

Pulau Ubin-1-38

Pulau Ubin-1-39

Pulau Ubin-1-40

Once in the wetlands you should also visit a 21-metre tall viewing tower. The views are amazing if you are not scared of heights…

Ja kun kerran alueella jo olet, kannattaa käydä myös 21-kerroksisessa näköalatornissa, josta avautuvat upeat näkymät niin saaren metsikköön kuin ulos merellekin. Vastarannalla häämöttävät Malesian pikkusaaret. Korkeanpaikankammoisille näköalatornia en suosittele…

Pulau Ubin-1-29

Pulau Ubin-1-33

Pulau Ubin-1-32

Pulau Ubin-1-31

View from the top. Näkymä ylhäältä.

This small island is just what you need to have a break from city life. Spend a day hiking or rent a bike and explore this beautifully preserved island. This truly is one of hidden treasures in Singapore.

Jos kaupunkielämä kyllästyttää tai kaipaat muuten vain vaihtelua iänikuisiin ostoskeskuksissa kiertelyihin (joita Singaporessa riitää), kannattaa lähteä retkelle Pulau Ubinin saarelle. Täällä jos missä huolet ja murheet unohtuu luonnonkauneuden viedessä stressaavat ajatukset kauas pois…

Pulau Ubin-1-41

Pulau Ubin-1-6

Pulau Ubin-1-44


Changi Point Ferry terminal: 51 Lorong Bekukong, 499172 (Next to Changi Village Bus terminal).

2 thoughts on “A Hidden treasure – Kätketty aarre

 1. Anu Pohjaniemi

  Kiitos, oli kiva katsella kuviasi ja lukea Pulau Ubinista, kun itse juuri suunnittelen perheemme matkaa Singaporeen talvilomalla! Lentomme Suomesta tulivat huomattavasti halvemmaksi, kun aikaistin lähtöä parilla päivällä ja tämä mahdollistaa nyt vierailumme tuolla Pulau Ubinin saarella!

  Like

  Reply
  1. Milla Post author

   Mahtavaa, tervetuloa Singaporeen! Pulau Ubin on todella kiva paikka. Pulau Ubinista vielä sen verran eli siellä vuokrattavat pyörät ovat aika huonossa kunnossa. Tarkistakaa siis pyörän kunto huolella. Pyöräily saarella on helppoa, mutta varokaa apinoita. Ne tykkäävät erityisesti repuista ja juomapulloista ja käyvät kyllä röyhkeästi näiden kimppuun oli ihminen lähellä tai ei. Suositeltavaa on, että apinoihin ei ottaisi minkäänlaista katsekontaktia. Mukavaa lomaa teille. Milla

   Like

   Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s