At the hilltop – Kukkulalla

Last Saturday I took Emma and Onni to Fort Canning Park, one of the Singapore’s historical landmarks. This fairly big and quiet park is right in the middle of the city, close to Orchard road and Clarke Quay. Definitely one of many Singapore’s hidden gems. As all parks in Singapore this park is also beautifully maintained. You can enter from many different areas. Park is accessible via car, metro, bus and/or walking. The park is next to National museum. Need to visit there as well at some point. 

Viime lauantaina kävin lasten kanssa Fort Canning-puistossa. Puisto sijaitsee pienellä kukkulalla aivan Singaporen keskustan tuntumassa. Vieressä on niin Orchard Roadin ostoskatu kuin Clarke Quayn ravintolatkin. Paikka on historiallisesti merkittävä. Viimeisimpänä, toisen maailmansodan aikaan, puisto toimi niin Brittiläisten kuin yhdessä vaiheessa Japanilaistenkin tukikohtana. Vuonna 1963 Britit luovuttivat tukikohdan Singaporen armeijalle. Nykyään puisto on suosittu vierailukohde. Historiaa on edelleen nähtävissä, mutta pääosassa ovat kauniit puut, hyvin hoidetut kadut ja viheralueet ja taideteokset. Löytyypä puistosta myös majakka ja muinainen hautausmaa. Hautausmaalle oli 1800-luvulla haudattuna n. 600 vainajaa. Viimeiset hautakivet poistettiin puistosta 1970-luvulla. Muutama hautakivi on tosin jätetty edelleen paikalleen. Puistosta avautuvat myös upeat näkymät kaupungin yli, ei siis ihme, että puisto on suosittu myös erilaisten konserttien ja yleisötapahtumien pitopaikkana. Puiston keskeisen sijainnin vuoksi, sinne on helppo tulla niin autolla, julkisilla kulkuneuvoilla kuin kävellenkin. Aivan puiston kupeessa on myös kansallismuseo, jonka voi mainiosti yhdistää puistovierailuun. Itse en ole niinkään kiinnostunut museoista, mutta Singaporen kansallismuseossa ajattelin kyllä vierailla, sitten joskus.

Fort Canning Park-1-6

The park was very quiet on Saturday and it really felt like we had the garden for ourselves. So nice. There are many big trees and beautiful paths, interesting sculptures, an old cemetery and a lighthouse. 

Fort Canning Park-1-59

Fort Canning Park-1-3

Fort Canning Park-1-4

Fort Canning Park-1-5

Fort Canning Park-1-58

Fort Canning Park-1-56

Fort Canning Park-1-60

Fort Canning Park-1-54

Fort Canning Park-1-17

Fort Canning Park-1-64

Fort Canning Park-1-36

Fort Canning Park-1-65

Fort Canning Park-1-22

Fort Canning Park-1-69

Fort Canning Park-1-81

Fort Canning Park-1-70

Fort Canning Park-6-3

Fort Canning Park-1-78

Fort Canning Park-1-41

Fort Canning Park-1-80

Fort Canning Park-1-44

Fort Canning Park-1-40

Fort Canning Park-1-42

Fort Canning Park-1-29

Fort Canning Park-1-31

Fort Canning Park-1-30

Fort Canning Park-1-26

Fort Canning Park-1-10

Fort Canning Park-1-9

From history point of view there is also some of the islands most interesting history points and world heritage sites. For example the Fort Gate, a remnant of a fortress built that was built here in the 19th Century.

Fort Gate on jäännös linnoituksesta, joka rakennettiin tänne 1800-1900-luvulla.

Fort Canning Park-1-63

Fort Canning Park-1-62

Fort Canning Park-1-61

Fort Canning Park-1-52

Fort Canning Park-1-19

Fort Canning Park-1-18

Fort Canning Park-1-21

Fort Canning Park-1-77

Fort Canning Park-1-67

Fort Canning Park-1-76

Fort Canning Park-1-75

Fort Canning Park-1-13

Fort Canning Park-1-73

Fort Canning Park-1-74

Fort Canning Park-1-14

There is also battle box, a former underground military complex that was used in WWII. This is open for public only certain times. It was not open when we visited the park. 

Puistossa on myös maanalainen tukikohta, jota käytettiin toisen maailmansodan aikaan. Tukikohta on avoinna yleisölle tiettyinä aikoina. Valitettavasti se ei ollut avoinna meidän vierailun aikaan.

And once in the park we saw some squirrels, chickens, birds, butterflies and a snake! Yep, Onni spot this one once I passed it without noticing. OMG, lucky escape for me. This one is a Paradise Tree Snake also known as a Paradise Flying Snake. The Paradise Tree Snake is one of the two species of gliding snakes found in Singapore. It is able to glide by launching into the air, flattening its body, drawing in its ventrum. It is mildly venomous. In Singapore, it is common and is recorded all over the main island and on surrounding islands, in forest, scrublands, mangroves and even seen in parks. It can be as big as 1.3m. And the one we saw was about this size. If you are really scared of snakes jump over these next pictures…

Ja puistossa kun ollaan, niin tokihan näimme myös oravia, kanoja, lintuja, perhosia ja käärmeen! Kyllä vain, hyvin inhottavan vihreän käärmeen. Onni bongasi tämän aivan jalkojeni juuresta. Kävelin kovin haltioituneena kamerani kanssa viemäriritilöiden vieressä, kun sieltä nousikin esiin käärme. Käärme säikähti Onnin kiljaisua ja painui takaisin mistä tulikin, mutta tuli pian takaisin. Ja minä olin kameran kanssa valmiina. Kyseessä on varsin yleinen käärme täällä Aasiassa ja erityisesti Singaporessa. Käärme viihtyy puissa, josta sen nimikin Paratiisipuu käärme tulee. Käärme on hyvin kapea ja noin 1,3 metriä pitkä. Käärmeet elävät pääosin metsissä, mutta kyllä niitä on tavattu myös puistoissa, aivan kuten me näimmekin. Käärme on vähän myrkyllinen. Jos et niin välitä nähdä tästä käärmeestä kuvaa, hyppää vauhdilla yli seuraavat kolme kuvaa…

Fort Canning Park-1-50

Fort Canning Park-1-49

Fort Canning Park-1-48

Scary, isn’t it? In one week we’ve spotted a spider and the snake. What’s next? Maybe I just need to stop visiting all the parks and nature reserves…

Aika kammottava otus eikö olekkin. Eli viikon aikana olen nyt nähnyt hämähäkin ja käärmeen, niin ja lauantai-iltana olohuoneessamme oli iso (pullea ja n. 30cm pitkä sisilisko!). Pieniä gekkoja meillä vilistelee tuon tuosta ja niihin olen tottunut jo, mutta tämä iso oli kyllä inhottava ja varsin vikkelä. Oli kiire saada se ulos kodistani, joten en saanut otettua tällä kertaa kuvaa. Mutta mitähän seuraavaksi eteen tulee? Täytyy varmaan lopettaa puistovierailut…


 

Anyway I don’t want to leave you with a picture of snake. Yesterday was a Valentine’s Day. Me and the kids spent it with our new friends at West Coast Park. What a lovely picnic we had. We are so happy about our new friends!

Friends are the most important ingredient in the recipe of life.

Have a Great Week 

Green corridor-1-74

No mutta, en nyt halua lopettaa tätä postausta käärmekuviin. Eilen vietettiin ystävänpäivää. Järjestimme ystävieni kanssa täällä piknikin länsirannikon puistossa. Niin minusta kuin lapsistakin oli mukavaa viettää ensimmäistä ystävänpäivää uusien ystäviemme seurassa.

Ystävät ovat elämän suola!

Mukavaa alkanutta viikkoa! 


Fort Canning Park is bounded by Hill Street, Canning Rise, Clemenceau Avenue and River Valley Road. By MRT, alight at Clarke Quay or Dhoby Ghaut, and walk about 10 minutes to get to the park. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s