Decathlon

I know this may sound silly but I’m overly exited about Decathlon. We finally have a store in Singapore. The store opened about a month ago. Before that Singaporeans were able to buy Decathlon products from its e-commerce site. I got exited about Decathlon while living in Shanghai. That was basically the only place you could buy relatively good and cheap sport clothing and equipment. When moving to Singapore I was disappointed to realise there is no Decathlon except for online shopping.

Today I did my first visit to Decathlon. There is only one Decathlon in Singapore for the moment but others will follow in the near future. Actually Decathlon plans to open another 20 outlets in Singapore within the next 10 years. Yay!

Hassultahan tämä nyt kuulostaa, mutta olen super innoissani Singaporen ensimmäisestä Decathlonista, joka avattiin kuukausi sitten! Aikaisemmin Singaporessa Decathlon-ostokset on tehty nettikaupassa, joka edelleen on toki mahdollista. Mutta kyllähän jokainen Decathlonissa käynyt tietää, että siellä on kiva kierrellä ja katsella, vaikka ei mitään ostaisikaan. Kummallista, koska en saa mitään “kiksejä” esim. Suomessa käydessäni Budget Sportissa tai XXL:ssä. Decathlonissa on oma vetovoimansa, jonka makuun pääsin jo asuessamme Shanghaissa. Olinkin aika pettynyt, kun Singaporesta ei liikettä löytynyt. Juuri kun olisin tarvinnut lapsille vaikka ja mitä. 

Tänään kävin kuitenkin liikkeessä ja voi että oli kivaa. Hei, tää on oikeasti huvittavaa, mutta en nyt voi tälle mitään. Vähästäpä tämä kotiäiti innostuu :). Singaporen tällä hetkellä ainoa Decathlon on Itärannikolla ja ihan mielelläni ajan meiltä sen 17 kilometriä päästäkseni siellä käymään. Lähitulevaisuudessa liikkeitä avattaneen lähemmäs keskustaa ja meitä. Näin jo jossain mainoksen liikkeestä, mutta en muista missä se oli. 

Decathlon Singapore-1-30

The first store is located in East side at Viva Business Park (Formerly known as Chai Chee Technopark). The store is huge, 35,000 sq ft. The store has testing zones where customers can try out products before buying them. For example, there is a testing zone for team sports, with goal posts, basketball hoops and backboards for customers to practise shooting hoops. The store also has a trampoline as well as a bicycle repair workshop, where customers can have their bicycle – of any brand – repaired for a fee. 

There is everything from tennis rackets, horse back riding to scuba-diving and surfing equipment. Products cover more than 50 types of sports and they will be sold under the company’s 20 in-house labels. So there will be no brands like Nike, Adidas, ASICS etc. Those you still need to buy from another stores. Anyway Decathlon has some good in-house labels e.g. Kipsta, Nabaiji, Kalenji, Newfeel, Quechua, Tribord and Domyos etc.

 Hello Decathlon, here I come.

Uusi hieno kauppa on valtavan kokoinen. Tarjolla on tuotteita laidasta laitaan. Myynnissä on vain Decathlonin omia merkkejä, joten Niket, Addut ja muut merkit pitää ostaa muista kaupoista. 

Täältä tullaan Decathlon!

Decathlon Singapore-1

Decathlon Singapore-1-29

At 11 am there weren’t too many people in the store. Compared to Shanghai I would say this shopping experience was very pleasant. In Shanghai people tested every single thing without buying it. On weekends it was really crazy. Kids and adults sleeping in tents or chairs, kids driving around with bikes or scooters. I was curious to see how is it in Singapore where everything is so controlled and monitored. And yes you wouldn’t see the same thing happening here. 

Olin liikkeellä ajossa ja niinpä sain nauttia rauhaisasta shoppailusta ilman tungosta, jos sitä on täällä koskaan. Shanghaihin verrattuna shoppailu Decathlonissa oli varsin mukavaa. Shanghaissa tapana on testata jokaikinen vempain mikä kaupasta löytyy. Myös teltat ja tuolit testataan ja niissä otetetaan päikkärit vaikka koko perheen voimin. Lapset ajelevat pyörillä, rullalaudoilla ja potkulaudoilla ympäriinsä. Kelloja kilistellään, palloja pomputetaan, juoksumatoilla juostaan. Meno oli kyllä aikamoista ja välttelin aina viikonloppuisin Decathloniin menoa. Huvittavaltahan ja samalla kovin ärsyttävältä se meno näytti. Mietinkin alkuun olisiko täällä samanlaista kuin  Kiinassa. Singapore on kuitenkin niin kontrolloitu maa, että aavistelin menon olevan erilaista. Kauppaan mennään ostoksille, ei viettämään aikaa. Ohjeistus oli varsin selkeää ja testaamiselle on omat alueensa. 

Decathlon Singapore-1-7

Decathlon Singapore-1-21

Decathlon Singapore-1-26

Even the tents were off the floor so no sleeping in there. Jopa teltat oli nostettu ylös telineille. Eipä mennä sinne makoilemaan.

Decathlon Singapore-1-15

And what about products. After shopping other stores in Singapore I was happy to see some cheaper price tags. 

Olipa kiva kerrankin päästä ihastelemaan halvempia hintalappuja. Singapore on superkallis ja niinpä nämä hintalaput miellyttivät silmää ja kukkaroa.

There are some products I never remember seeing in Shanghai. Well of course you can’t surf in Shanghai but neither saw I skiing or horse riding equipments.

Ensimmäisenä kaupassa silmiin pisti se, että siellä on todella leveät käytävät. Lisäksi myynnissä oli sellaisia tuotteita, joita en muista koskaan nähneeni Shanghaissa, kuten ratsastusvälineitä, laskettelumonoja tai surffilautoja. Toisaalta täällä Singaporessa talvivaatteita on myynnissä vähemmän, kun taas Shanghaissa niitä oli paljon. Ja mitäpä Shanghaissa surffilaudoilla tehtäisi.

Decathlon Singapore-1-2

Decathlon Singapore-1-16

Decathlon Singapore-1-22

The store features a pick-up point where customers can collect their online purchases. Items in the physical store cost the same as those online. Decathlon is also going green for not using plastic bags. So bring your own bag or buy a carrier.

Netistä pystyy edelleen tilaamaan Decathlonin tuotteita. Yli 80 dollarin ostoksille saa ilmaisen kotiinkuljetuksen ja halutessa tavarat voi myös noutaa liikkeestä. Ostoksille ei anneta muovipusseja, kannattaa ottaa mukaan oma kassi ellei sitten halua ostaa Decathlonin kassia.

Decathlon Singapore-1-27

So what did I buy then? Some socks, tennis skirt for myself, new shoes for Onni and new scooter for Emma.

Ja mitä sitten päätyi minun ostoskassiin? Lapsille urheilusukkia, minulle tennishame, hanskat Crossfit ja Bootcamp treeneissä käytettäviksi, Emmalle potkulauta ja Onnille vapaa-ajan kengät. 

I’ll be back for more…. Tänne täytyy tulla uudelleen…

Decathlon Singapore-1-36


Open daily 9am – 10pm
750A Chai Chee Road, #01-01, 469001

Decathlon Opening video 

2 thoughts on “Decathlon

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s