The Southern Ridges

The Southern Ridges is a 9-kilometre (5.6 mi) trail that connects parks along the southern ridge of Singapore. Some of the attractions along this trail include its greenery and the connecting bridges between Mount Faber Park, Telok Blangah Hill Park and Kent Ridge Park.

The Southern Ridges on n. 9 kilometriä pitkä reitti, joka yhdistää kolme puistoa toisiinsa silloilla. Mount Faberin puistosta kävellään Henderson Waves siltaa pitkin Telok Blangah puistoon ja sieltä Alexandran kaarisiltaa pitkin Kent Ridgen puistoon. Reitin varrella on upeita kohtia, jossa voi ihailla kauniita maisemia ja kaunista luontoa.

Henderson Waves-1-22

I began my journey from Mount Faber park. Mount Faber park is at Mount Faber hill which is one of the higher hills in Singapore at 106 metres (348 ft.), lower than Bukit Timah Hill (164 m (538 ft.). This is great place to go for a stroll and enjoy the scenery. It is also one of the oldest parks in Singapore and a frequent tourist destination, as it provides a panoramic view over Singapore. Its slope includes a tower that is part of the Singapore cable car system that connects to HarbourFront and Sentosa. The vegetation around Mount Faber is secondary rainforest that is smaller and less dense than on Bukit Timah Hill. Best times to visit are in the mornings and evenings when it is windy and not too hot.

I visit here last Thursday, arriving around 11am. I left my car at Mount Faber Park, park C and walked all the way to the Faber Peak.

Vierailin täällä viime torstaina ja aloitin reittini Mount Faberin puistosta. Puisto sijaitsee Mount Faberin kukkulalla, joka on Singaporen toiseksi korkein kukkula, 106 metriä. Korkeinhan on Bukit Timah 164 metriä. Puisto ei sinänsä ole puisto vaan metsän keskellä menevä tie. Aloitin reittini Mount Faberin näköalapaikasta, Faber Peakista. Näköalat ovat todella upeat niin pitkälle merelle kuin kaupunkiinkin. Faber Peakista pääsee köysirataa pitkin aina Sentosan saarelle asti. Tämä on kiva yhdistää vaikkapa vierailuun Sentosalla. Kannattaa vierailla aamulla tai illalla, jolloin on vielä viileämpää ja tuulisempaa. 

Henderson Waves-1-83

Henderson Waves-1-6

Henderson Waves-1-17

Henderson Waves-1-84

Henderson Waves-1-13

Henderson Waves-1-15

Henderson Waves-1-8

Henderson Waves-1-11

Henderson Waves-1-9

Henderson Waves-1-4

Henderson Waves-1-18

Henderson Waves-1-2

Henderson Waves-1-3

After the Peak point I walked down to Henderson Waves. This is a unique shaped of the bridge like waves. It is a 274-metre (899 ft) long pedestrian bridge. At 36 metres (118 ft) above Henderson Road, it is the highest pedestrian bridge in Singapore. 

Mount Faberin huipun jälkeen kävelin Mount Faberin puiston läpi Henderssonin sillalle – Henderson Waves. Silta on tehty puusta ja muoto mukailee aaltoja. Pituutta sillalla on 274 metriä. Silta ylittää Hendersonin tien ollen 36 metrin korkeudella. Silta on Singaporen korkein kävelysilta.

Henderson Waves-1-21

Henderson Waves-1-79

Henderson Waves

Henderson Waves-1-24

Henderson Waves-1-34

Henderson Waves

Henderson Waves

Henderson Waves

Henderson Waves

Henderson Waves-1-29

View from the bridge – Näköala sillalta.

The bridge has nice lights in the evening. More pictures hereJos silta on upea päivällä, on se sitä myös iltavalaistuksessa. Lisää kuvia löytyy täältä.

Henderson.Waves.Bridge.original.1754

Picture from the Internet – Kuva otettu Internetistä.

The Henderson Waves footbridge itself is only a quick 10-minute walk. I continued to Telok Blangah Hill Park & Terrace Garden.

Hendersonin sillan ylitettyäni jatkoin matkaani Telok Blangah Hill puistoon ja siellä olevaan kauniiseen pengerrettyyn puutarhaan, josta niinikään on upeat näkymät yli kaupungin. 

Henderson Waves-1-39

Henderson Waves-1-40

Terrace Garden

Henderson Waves-1-42

Henderson Waves-1-43

Terrace Garden

Terrace Garden

Henderson Waves-1-49

Henderson Waves-1-76

Touch the sky – Kurkotus kohti taivasta.

Henderson Waves-1-54

From the Terrace garden I walked down to the Forest Walk. This is a 1.3 kilometre (0.81 mi) long walkway that cuts through about 50 metres (160 ft) through the secondary forest in Telok Blangah Hill Park and connects to Alexandra Arch. The raised walkway with heights ranging from 3 metres (9.8 ft) to 18 metres (59 ft) brushes the canopy of trees and offers a bird’s-eye view of the forest. 

Jatkoin matkaani 1,3 kilometriä pitkälle rautasillalle, joka kulkee Telok Blangah Hill puiston läpi. Siltaa pitkin pääsee Alexandran sillalle ja sitä kautta Kent Ridgen puistoon. Silta on 3-18 metrin korkeulla. Luonto on käsinkosketeltavan lähellä.

Henderson Waves-1-57

Tired workers – Väsyneitä työmiehiä

Henderson Waves-1-70

Henderson Waves-1-59

Henderson Waves-1-58

Henderson Waves-1-63

Henderson Waves-1-60

Forest Walk

Forest Walk

Henderson Waves-1-62

Henderson Waves-1-67

Henderson Waves-1-64

Forest Walk

Henderson Waves-1-72

Forest Walk

Henderson Waves-1-74

Yikes, I spotted this big spider again – Yök, bongasin taas tämän ison hämähäkin.

Forest Walk

At this time I did not went all the way to Alexandra Arch or Kent Ridge Park. Some other time then.

Tällä kertaa en mennyt koko reittiä läpi ja ensi kertaan jäi Alexandran silta ja Kent Ridgen puisto.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s