Trip to Malaysia – Matka Malesiaan

One thing I love about Singapore is the location. It is so easy to travel around Southeast Asia as everything is relatively close to Singapore. Last weekend we drove down to Putrajaya, Malaysia. 

Yksi Singaporen hyvistä puolista on sen keskeinen sijainti Kaakkois-Aasian matkailua ajatellen. Täältä on helppoa reissata minnepäin tahansa ja lennot ovat edullisia. Viime viikonloppuna kävimme kuitenkin autolla Putrajayassa, Malesiassa.

IMG_1297

At the border – Rajalla

Distance between Putrajaya and Singapore is approx. 320 kilometres (199 miles). The highway is excellent although I could say Malaysian drivers are notoriously aggressive and lack courtesy. But with some patience, you can get over it. Singaporeans are not so keen on driving in Malaysia as in the past there has been several cases where cars been stolen or Singaporeans have been attacked. Once you stay alert and follow the rules you should be ok. 

Singaporen ja Putrajayan etäisyys on noin 320 kilometriä. Meillä kesti perille, yhden pysähdyksen taktiikalla, noin neljä tuntia. Moottoritie on koko matkan loistavassa kunnossa ja sallittu ajonopeus 110km/tunnissa. Todellisuudessa kaikki ajoivat kovempaa, n. 130 km/tunnissa. Liikenne oli oikein sujuvaa, joskin malesialaisten ajokulttuuri on hyvin agressiivista ja sanoisin myös vaarallista. Moottoritiellä kovempaa takaa tulevat autot tulevat aivan edessä ajavan peräpuskuriin kiinni ja roikkuvat siinä niin kauan, kunnes edessä oleva antaa tietä. Lisäksi on hyvin tavallista ruuhkien aikana ohittaa pientareen puolelta. Hullua ja todella vaarallista touhua. Singaporelaiset ovat muutenkin vähän pelokkaita ajamaan Malesiassa. On ollut tapauksia, joissa autoja on varastettu jopa huoltoaseman pihalta ja matkustajat ovat myös joutuneet ryöstöjen kohteeksi. Kannattaa siis autolla liikkuessa olla valppaana ja seurata liikennesääntöjä.

Reason for our visit in Putrajaya was to meet our Finnish friends who live in Shanghai but who were now visiting Malaysia. It was so nice to see our friends again (last time we saw each other in Bali).

Me saimme tästä matkasta syyttää Shanghaissa asuvia ystäviämme. Heidän matka Malesiaan mahdollisti jälleen iloisen jälleennäkemisen. Viimeksi näimme jouluna Balilla. 

untitled-1-31

untitled-1-30

The hotel we stayed in was Pullman Putrajaya Lakeside. Pretty good facilities but absolutely worst service ever. My advise, do not go to this hotel!

Hotellimme reissun ajan (kaksi yötä) oli Pullman Putrajaya Lakeside. Hotelli ja huoneet olivat siistit, mutta palvelu oli maailman hitainta. Ensimmäisenä iltana odotimme juomia lähes tunnin ja itse ruokaa yli kaksi tuntia. Seuraavana päivänä lounaiden toimitukseen juomineen meni yli neljä tuntia! Oli aika tukalaa olla uima-altaalla nälkäisten ja janoisten lasten kanssa. Puhumattakaan siitä, kuinka janoisia olimme ystäväni kanssa! No tietenkään emme maksaneet ruoista, jotka lopulta saimme ja juomiakin tuotiin lopulta ilmaiseksi. Rouvat siis saivat lopulta drinkin jos toisenkin… Enpä voi kuitenkaan kauheasti suositella tätä hotellia.

IMG_1327

untitled-1-34

untitled-1-38

untitled-1-37

IMG_1332

untitled-1-32

untitled-1-40

untitled-1-39

IMG_1336

untitled-1-35

IMG_1341

IMG_8009-2

So the reason for this visit was to see our friends and also support our friend who compete at the Ironman 70.3 race. It was great to see him in action and doing so well. It definitely wasn’t the easiest race as it was burning hot on Sunday. But hey, Anything is possible!

Se suurin syy Malesiassa käyntiin oli tietenkin viettää aikaa ystäviemme kanssa sekä kannustaa ystävää, joka osallistui viime sunnuntaina pidettyihin Ironman 70.3 kisoihin. Tämä kilpailu on ns. puolikas Ironman kisa, koska kaikki matkat ovat puolikkaita oikeasta Ironman Triathlonista. Ironman 70.3 kisassa uintiosuus on 1.9 km, jonka jälkeen pyöräily 90 km ja sen jälkeen vielä juoksua 21.1 km. Nostan todellakin hattua niille, jotka kilpailuun osallistuivat ja vieläpä selvisivät maaliin asti. Viime sunnuntaina oli polttavan kuuma ilma ja se asetti suorituksille omat haasteensa. Mutta, kaikki on mahdollista!

untitled-1-15

untitled-1-29

untitled-1-23

untitled-1-4

untitled-1-2

untitled-1-3

IMG_1351

IMG_7988-2

IMG_7971-2

untitled-1-11

untitled-1-16

untitled-1-13

IMG_1358

untitled-1-12

untitled-1-14

untitled-1-17

untitled-1-21

untitled-1-18

IMG_1447

untitled-1-24

untitled-1-22

IMG_1451


I’m training for an Ironman


 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s