Taylor B.

Last week I visited one of the Singapore’s most favourite and most talked about furniture shop – Taylor B. Since moving to Singapore last August I’ve wanted to visit this store and finally last week I did. This store is a true gem.

Viime viikolla pääsin vihdoinkin vierailulle yhteen Singaporen suosituimmista huonekalukaupoista, Taylor B.:hen. Tämä liike on todellinen helmi Singaporessa.

untitled-1-137

But I sure did not know this place is so huge. There are three levels: 1, 2, 4 (3rd floor coming up later this year and I’m really looking forward to that).

So let’g go in see what’s Taylor B. like. I bet you will find things you like.

Mutta vähänpä liikkeestä tiesin, sillä se on valtava. Liiketilaa on kolmessa kerroksessa. 1, 2 ja 4 kerrokset ovat myymälätiloina ja väliin jäävä 3. kerros otetaan myös käyttöön ensi syksyn aikana.

Tervetuloa mukaan, katsotaan miltä Taylor B. näyttää. Veikkaanpa, että täältä löytyy jokaiselle jotain.

untitled-1-33

untitled-1-32

Taylor B. is the place to go if you are looking for Western or Asian interior styles. Throughout the store you can find items beautifully mixed and matched. 1st floor has more Western style and quite big selection of lamps as well.

Taylor B.:n liikkeessä on kauniilla tavalla yhdistetty niin aasialaista kuin modernimpaa länsimaalaista sisustusta keskenään. 1. kerroksen lamppuosasto on myös mielenkiintoinen. 

untitled-1-2

untitled-1-10

untitled-1-8

untitled-1-12

untitled-1-18

untitled-1-14

untitled-1-15

untitled-1-22

untitled-1-23


untitled-1-26

untitled-1-27

untitled-1-25

untitled-1-29

untitled-1-30

untitled-1-31

The entrance (you need to take a lift) to upper levels is next to toilets and kids play area. Yes, there is a big space for kids, points on that! 

Yläkerroksiin mennään tavarahissillä 1. kerroksen vessojen ja lasten leikkipaikan viereisestä ovesta. Lasten leikkipaikasta iso plussa liikkeelle!

untitled-1-13

untitled-1-35

untitled-1-37

Once you arrive to 2nd and 4th floor it feels like you are coming to a storage. However you just need to look for the door to enter the showroom. 2nd floor style is more Asian. Compared to the 1st floor 2nd and 4th floors have more items or at least it feels like it. For my opinion especially 2nd floor showroom should be more organised. It’s now a bit all over the place.

2. ja 4. kerroksen hissiaulat muistuttavat varastoa ja sitä kai tavallaan ovatkin. Hissien vieressä on kuitenkin ovet, joista pääsee myymälätilaan. 2. kerroksessa on enemmän Aasialaista sisustustyyliä. 1. kerrokseen verrattuna yläkerroksissa on enemmän tavaraa ja myös sotkuisempaa. Erityisesti 2. kerroksen myymälätilat ovat aikamoista sekamelskaa. Monelta osin tuntuu kuin tavarat ja huonekalut olisi jätetty juuri siihen kohtaan mihin ne nyt on satuttu laskemaan. Joko henkilökuntaa on liian vähän tai sitten asiaan ei ole vain kiinnitetty huomiota. Näinkin iso liike tarvitsee ehdottomasti enemmän henkilökuntaa ja systemaattista tavaroiden uudelleen järjestelyä. 

untitled-1-38

untitled-1-39

untitled-1-44

untitled-1-45

untitled-1-49

untitled-1-46

untitled-1-56

untitled-1-72

IMG_1831

untitled-1-68

untitled-1-69

untitled-1-61

untitled-1-113

untitled-1-57

untitled-1-63

untitled-1-129

untitled-1-60

untitled-1-58

untitled-1-47

untitled-1-62

untitled-1-74

untitled-1-66

untitled-1-73

untitled-1-77

untitled-1-82

untitled-1-91

untitled-1-92

untitled-1-88

untitled-1-90

untitled-1-128

untitled-1-114

untitled-1-111

untitled-1-109

IMG_1855

untitled-1-85

untitled-1-135

untitled-1-126

untitled-1-130

untitled-1-115

untitled-1-132

4th floor has some outdoor furnitures and more Western and Asian styles.

4. kerroksesta löytyy hieman puutarhakalusteita sekä lisää ihania sisustustavaroita.

untitled-1-123

untitled-1-102

untitled-1-103

untitled-1-104

untitled-1-105

untitled-1-107

untitled-1-108

untitled-1-116

untitled-1-120

untitled-1-136

untitled-1-55

As you can see from my many pictures this store is huge. So take some time when visiting here as you really need to look out everywhere and everything. There is so many times it will take you some time to take it all in (it took me two hours here!).

Kuten näistä kuvistakin näkee, liike on todella valtava ja tavaraa on runsaasti. Tänne ei kannata mennä pikavisiitille, vaan aikaa on syytä varata runsaasti. Minulla meni kaikkiaan kaksi tuntia kierrellessä tässä kaupassa.

untitled-1-65

And let’s talk about pricing system, which is quite unique. You will find price tags with letters and numbers. A=1, B=2, C=3 and so on.  So A19 would be 119 SGD. There is no particular reason for this pricing system, the store just wanted to do something different.

Ja sitten kaupan hinnoittelusysteemiin, joka on hieman poikkeava normaaliin verrattuna. Hintalapuissa on niin kirjaimia kuin numeroitakin. A=1, B=2, C=3 jne. Joten viereinen hintalappu A19 on 119 SGD.

My visit at Taylor B. was great. I got really excited here especially as I realised this is pretty much the same store as Shanghai’s Chapin House. While strolling in the store I did notice some familiar items and indeed Taylor B. and Chapin House in Shanghai are related. Or used to be, now a days they both use same suppliers even though they are two different stores. You can see pictures from Chapin House in Shanghai here (sorry, text is only in Finnish).

Vierailu Taylor B.:ssä ylitti kyllä kaikki odotukset. Aika pian liikkeessä kävellessäni huomasin yhtäläisyyttä Shanghaissa olevaan Chapin House liikkeeseen. Juttelin yhden omistajista kanssa ja toden totta, Shanghain ja Singaporen liikkeet ovat linkissä toisiinsa, tai ainakin olivat. Nykyään molemmat ovat itsenäisiä liikkeitä, mutta tuotteet ostetaan samoista paikoista. Lisäksi hinnoittelumerkintä on molemmissa sama, kirjan- ja numeroyhdistelmä. Voit katsoa kuvia Shanghain liikkeestä täältä

Taylor B. is definitely a great design furniture and home décor shopping paradise for all tastes and budgets! At this time I wasn’t really looking for anything particular as I was “working” and only there to take pictures. However on my picture taking trips I will look for my favourite items in a store. At Taylor B. the winner is this set. I like the chairs and this cabinet. They would look absolutely amazing at our home in Finland. So we’ll see… Taylor B. gets new items on weekly basis so this means I need (read “can”) visit there more often and will do so.

Taylor B. on todella upea liike ja täältä löytyy varmasti jokaiseen makuun ja budjettiin sopivaa sisustustavaraa. Koska olin tällä kertaa ns. “työmatkalla” en ostanut mitään. Silmäilin kuitenkin erityisesti Aasian puolen tavararoita sillä silmällä, jos jotain kivaa meillekin löytyisi. Ja löytyihän sieltä. Tämä lipasto ja nämä tuolit. Sopisivat hyvin meidän Suomen kotiin…Katsotaan päätyvätkö sitten meille. Liikkeeseen tulee muuten uutta tavaraa viikoittain, joten taidanpa joutua käymään täällä kerran jos toisenkin.

untitled-1-52

And finally I want to say a BIG thank you for Anthony and rest of the staff for being so kind for letting me take these pictures. It was a pleasure to visit your store. See you soon.

Ja lopuksi haluan vielä lausua ISOT kiitokset Taylor B.:n henkilökunnalle ja erityisesti Anthonylle, joka antoi minulle täysin vapaat kädet kuvaamiseen. 

untitled-1-134


TAYLOR B.

43 Keppel Road, Singapore 099418

OPENING HOURS

Mon – Sat 11:00a.m. to 6:00p.m.
Sun 1:00p.m. to 6:00p.m.
Public Holidays 11:00a.m. to 6:00p.m.

CONNECT

Website, Facebook, Instagram

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s