TGIF – Onneksi on perjantai

This has been one busy week for the whole family. Here’s my diary.

Tämä viikko on ollut kiireinen koko perheelle. Tässä on minun päiväkirjani.

Monday – Maanantai

Working with my blog. I took nearly 400 pictures at Taylor B. so it took me some time to go through pictures. I’m happy with the result. It’s a beautiful day outside, but I work inside.

untitled-1-2

untitled-1-3

Break time, looking for some inspiration, view from my office – Luova tauko, näkymä toimistohuoneesta.

Tuesday – Tiistai

Kids had Student led Conference at school in the morning. It was great to catch up about things they do at school.

Lapset esittelivät minulle aamulla muutaman tunnin ajan koulua ja eri luokkatiloja sekä näyttivät työnäytteitään eri aineissa. 

untitled-1-4

After the conference we had the rest of the day for us. After couple of options kids chose to go to Universal Studios, again. It was nice to visit Universal Studios in the middle of the week as it was pretty quiet. This time we took our time and saw many characters as well. Kids were really happy about that. We had such a fun day! 

Koulun jälkeen meillä olikin koko päivä vapaata. Annoin lapsille muutamia vaihtoehtoja sen suhteen, mitä voisimme tehdä. He kuitenkin valitsivat tutun ja turvallisen huvipuiston. No mikäs siinä, meillähän on vielä voimassa ne puolen vuoden passit sinne, joten suutasimme jälleen Universal Studiolle. Vaikka päivä oli tuskaisen kuuma, oli kivaa käydä puistossa näin keskellä viikkoa. Ihmisiä oli todella vähän ja tällä kertaa lapset pääsivät näkemään myös monia satuhahmoja. Meillä oli todella hauska päivä!

untitled-1-22

untitled-1-23

untitled-1-29

untitled-1-37

untitled-1-34

untitled-1-42

untitled-1-46

Wednesday – Keskiviikko

Aah, Wednesday. Back to business. I got my camera and went to visit one beautiful store. Post coming early next week.

Tämä oli viikonpäivistä ehkä se normaalein. Minä pääsin taas työn touhuun ja kuvaushommiin. Juttu vierailukohteestani tulee ensi viikon alussa.

untitled-1-72

Thursday – Torstai

Another visit at school. Onni’s class present their invention projects to us parents. So I went to school to check out Onni’s presentation about aeroplane. 

Jälleen vierailu koululla. Kolmasluokkalaisten piti esitellä jokin nykyelämää mullistanut keksintö. Onnin aiheena oli lentokone. Hienon esityksen Onni pitikin.

untitled-1-67

untitled-1-66

After the presentation I had to hurry to do my test for Singapore Driving lisence. I’ve been studying for couple of weeks when ever I have had time and today it was time to do the test. Out of 50 questions you need to get 45 correct or you will not pass the test. I did pass the test, yay! Now I can apply for the driver’s license.

Esityksen jälkeen minä kiiruhdin suorittamaan Singaporen ajokorttiin vaadittavaa kirjallista koetta. Olen muutamien viikkojen aikana lukenut tenttimateriaalia mahdollisuuksieni mukaan ja tänään oli kokeen vuoro. 50 kysymystä, joista 45 pitää olla oikein. Läpäisin tentin ja nyt voin hakea Singaporen ajokorttia. Singaporessa voi ajaa ulkomaisella ajokortilla vuoden, aika lasketaan alkaneeksi siitä, kun on saapunut maahan. Vuoden jälkeen on anottava Singaporen ajokorttia, jos meinaa täällä autolla ajella. Tentti on siis suoritettu, jippii! Seuraavaksi tentin suorittaa Vesa.

untitled-1-69

I was super happy after the test so I decided to surprise Onni and Emma by baking some cinnamon buns. They sure liked that.

Tentin jälkeen olin super hyvällä tuulella, joten päätin yllättää lapset leipomalla pullaa. Ja kyllähän he ilostuivatkin, kun kotona odotti pullantuoksuinen äiti ;).

Friday – perjantai

Today was my last visit at school. This time Emma did presentation about some French artist. My god, this week’s been really busy with the school. After school visit I had a manicure, I so needed that. Just to relax and enjoy. Vesa is coming home tonight after five days of travelling, we really look forward to that. For the past months it’s been quite hectic for us since Vesa is travelling so much. And I will be a single mom next week as well, but that’s how it is for the moment. We have this weekend together and we’ll make most of it. TGIF (Thank god it’s Friday)!

Have a pleasant weekend!

Viikon viimeinen vierailu koululla. Emman luokka halusi esitellä esityksiään eri taiteilijoista, joten eikun taas koululle esitystä katsomaan. Koulun jälkeen hemmottelin itseäni ja kävin manikyyrissä. Tänään saamme myös Vesan kotiin viikonlopuksi ennenkuin hän taas lentää töiden merkeissä maailmalle. Aikamoista reissaamista on tämä kevät ollut Vesan puolesta. Ensi viikolla pääsen taas normaalisti aamutreeneihin ja myös muutama retki toivottavasti tulee tehtyä. Tämä viikko, kun tuli pitkälti kökittyä sisätiloissa tiistaita lukuunottamatta. Mutta onneksi nyt on perjantai ja edessä viikonloppu perheen kanssa.

Rentouttavaa viikonloppua sinullekin!

untitled-1-64

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s