Originals

Now here’s a store with many ideas. Are you more up to Asian, African or a bit Scandinavian contemporary style? No matter what your style is, don’t just stick into one style as now it’s cool to mix and match different styles. I visited Orginals Showroom at Bukit Timah. Quite smallish (6000sq ft) showroom is full of creative and energetic ideas with recycled furnitures from India and Java.

What I like about this store is the fact that you can sense the good quality in materials. Now talking about materials on their website you’ll find product care information. That I think is pretty unique and good customer service! Of course good quality comes with a price and some items may be quite expensive. I’ve walked pass this store now for months and it seems like there’s something new all the time and the store looks different every week. You’ll never know what to expect when you visit there. The scenario you saw last week maybe completely different next week. We tend to stick same style over and over again and take home decorations too seriously. Why not to play and try new ideas? If you are running out of ideas, why don’t you visit Originals. I did so let’s have a look.

Talo täynnä ideoita. Se kuvastaa hyvin Originals-liikettä Bukit Timahissa. Tässä pienehkössä huonekalu- ja kodinsisustusliikkeessä on kivalla tavalla yhdistetty niin intialaista kuin afrikkalaistakin sisustustyyliä modernilla, jopa mielestäni hieman skandinaavisilla yksityiskohdilla. Kun lattialla on vielä turkkilainen matto on mielenkiintoinen kokonaisuus valmis. Liikkeen tuotteet ovat todella laadukkaita ja laadulla on hintansa, kauppa ei ole sieltä halvimmasta päästä.

Liikkeessä huonekalut vaihtavat paikkoja lähes viikoittain. Viime viikolla näkemäsi kiva kokonaisuus makuuhuoneesta voikin olla seuraavalla viikolla täysin erilainen. Monesti sisustus otetaan liian vakavasti ja pidättäydytään vain yhdessä tietyssä tyylissä, kun voisi myös hieman leikitellä eri tyyleillä ja yhdistellä niitä. Jos valitsee yhden tai kaksi kantavaa värimaailmaa, voi siihen yhdistää helposti oman sisustustyylin ulkopuolelta tulevia asioita. Kokonaisuus on varmasti eläväisempi. Originals-liikkeessä saa kivoja ideoita sisustukseen. Mikäli et asu Singaporessa niin tässä kuvia liikkeestä, eiköhän näistä jo saa monta kivaa ideaa. Minulla on ainakin jo pari ideaa raksuttamassa…

untitled-1-28

Come on in! – tervetuloa!

untitled-1-15

untitled-1-22

untitled-1-31

untitled-1-82

untitled-1-80

untitled-1-9

untitled-1-5

untitled-1-81

untitled-1-75

untitled-1-48

untitled-1-46

untitled-1-47

untitled-1-40

untitled-1-38

untitled-1-39

untitled-1-45

untitled-1-36

untitled-1-33

untitled-1-23

untitled-1-18

untitled-1-20

untitled-1-53

untitled-1-52

untitled-1-73

untitled-1-12

untitled-1-16

untitled-1-54

untitled-1-64

untitled-1-63

untitled-1-62

untitled-1-79

untitled-1-85

And then my favourite piece or in this case pieces. These handmade baskets. There is two different styles and couple of different colours. I’m thinking pink ones for Emma and beige for our living room  or summer house. Love it, love it!

Mikä oli minun suosikkini? Nämä korit. Niitä on muutamia kokoja ja kahta eri mallia. Värejä on jokunen. Emman huoneeseen ajattelen pinkkejä koreja ja meidän olohuoneeseen tai mökille beigeä koria. Ja nämä korit on muuten käsintehtyjä.

untitled-1-30

untitled-1-21

If Originals is unreachable for you try order these and many more via online store. But take my word, this place is worth of visiting as well, especially as they get new deliveries on weekly basis.

It is a place to stop, look and relax so you can feel what it is like to be in it and live in it.

Jos et pääse käymään liikkeessä, kannattaa tutustua verkkokauppaan. Liikkeeseen tulee viikoittain uutta tavaraa ja myös nettisivut päivitetään nopeasti uuden tavaran saavuttua.

Thank you Originals for letting me take these pictures.


ORIGINALS

896 Dunearn Road,
Sime Darby Centre #02-03, 
Singapore 589472
(Downtown Line – King Albert Park Mrt Station)

Open Everyday 9am – 6pm
Closed on Christmas & New Year’s Day

SOCIAL MEDIA

WebsiteFacebook, Instagram, Pinterest

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s