Dairy Farm Nature Park & Singapore Quarry

untitled-1-69

Dairy Farm nature park is by its name misleading as there is no farm, anymore. But there was a dairy farm owned by the Cold Storage group. The farm ceased operations in 1970’s, but its legacy lives on with a road name and, subsequently, a park, so very aptly named Dairy Farm.

The park is located next to Bukit Timah Nature Reserve. However as Bukit Timah Nature Reserve is under maintenance until March 2017 Dairy Farm Nature Park stands alone. Without access to Bukit Timah Nature Reserve this park is a bit dull place to go. Once the work is completed this area is huge and great place for hiking. 

Dairy Farm, tarkkaan suomeksi käännettynä maitotila, on puistoalue. Nimi on sinällänsä hieman harhaanjohtava, sillä maitotilaa ei ole puistossa enää ollut sitten 1970-luvun. Maitotilan omisti yksi Singaporen suurimmista ruokakauppaketjuista Cold Storage. Vanha maitotila elää uutta elämää puistoalueena, mutta sen historiaa ei ole unohdettu. Puistoon johtava tie (“maitotilan tie”) on nimetty puiston mukaan ja puistossa, vanhojen lehmäaitausten paikalla on pieni koulutuskeskus, jossa kerrotaan puiston historiasta. 

Maitotila kuulostaa niin hassulta tässä yhteydessä, joten jos sopii, jatkan kirjoitusta puiston englanninkielisellä nimellä Dairy Farm. Puisto sijaitsee aivan Bukit Timah luonnonpuiston vieressä. Koska Bukit Timahin puisto on vielä reilun vuoden ajan korjaustöiden alla, on Dairy Farm aika tylsä vierailukohde. Keskellä puistoa menee asfaltoitu tie ja metsäpolut kahta lukuunottamatta ovat kiinni, koska ne johtaisivat Bukit Timahin puistoon. Toki puistoissa, niin tässäkin, on aina nähtävää jo yksistään siitä syystä, että Singaporen luonto on kaunis ja eteen voi tulla milloin mitäkin. 

I still wanted to visit the Dairy Farm park as you already know I just love visiting parks and nature reserves. Yes, they all resemble each other one way or another and yet they all have their own unique “thing”. Common with all parks and nature reserves is that you will most likely see a lot of animals, walk many kilometres and sweat like a pig! My god, Singapore is SO hot and humid for the moment, more than usually. It must be because of the forthcoming Monsoon season.

Päätin siis kuitenkin vierailla puistossa, koska ensinäkin, enhän tiennyt mitä puisto pitää sisällään ja toiseksi, minähän olen täysin hurahtanut näihin Singaporen puistoihin. Luonto on täällä uskomattoman kaunista ja vähän jännittävääkin. Enempi ja vähempi kaikki puistot, joissa olen käynyt ja joihin vielä tulen menemään muistuttavat varmasti toisiaan. Toisaalta jokaisessa paikassa on se jokin juttu, joka tekee ko. paikasta erikoisen. Yhteistä kaikille puistoille on, että mitä luultavimmin näet paljon lintuja, hyönteisiä ja muita metsän eläimiä, tulet kävelemään useita kilometrejä ja Singaporessa kun ollaan, tulet hikoilemaan todella paljon! Täällä on tällä hetkellä todella kuumaa ja kosteaa. Se taitaa enteillä tulevasta sadekaudesta.

untitled-1-35

I began my journey from carpark B. From there is a nice asphalted road all the way up to the Wallace Education Centre, which was converted from an old cow shed to the education center where people can learn more about the history of the park.

Aloitin vierailuni parkkipaikalta B, josta jatkoin matkaa ylös asfaltoitua tietä pitkin Wallace koulutuskeskukseen. Lehmäaitausten tilalle on tullut koulutuskeskus, jossa ihmiset voivat tutustua tarkemmin puiston historiaan. 

untitled-1-54

untitled-1-53

Mr Wallace

untitled-1-51

untitled-1-52

I also trekked into Wallace Trail named after a British naturalist Alfred Russel Wallace. The 1 km Wallace Trail is a relatively easy trek throughout the forest, or tiny part of it actually. This trail will take walkers really close to the nature, a bit too close I would say. Again I was wearing just shorts and was a bit scared of snakes and spiders so really look out if you decide to walk down there and maybe wear a long pants. Luckily the trail is only 1 km long. Take your time to look out for different fruit trees along the way, as well as butterflies, birds and insects.

Puiston suosituin kohde on varmasti Wallace Trail.  Polku, joka kulkee pienen matkan metsän siimeksessä, on saanut nimensä englantilaisen luonnontieteilijän Alfred Russel Wallacen mukaan. Polku on vain n. 1 km pitkä, mutta ajoittain hyvinkin kapea. Täällä jos missä pääsee lähelle luontoa, ehkäpä jopa liian lähelle. Minä ainakin epäröin uskallanko lähteä reittiä pitkin kulkemaan. Alkumatka näytti jo aika synkältä, vaikka ulkona paistoikin aurinko. Polku kiermurtelee todella paljon, välillä pitää hyppiä kantojen yli ja kavuta pieniä kumpareita ylös ja alas. Kun jalassa oli vain shortsit (eikä ne pitkät housut, joita aina suositellaan), pelotti myös mahdolliset vastaantulevat käärmeet ja hämähäkit. 

untitled-1-43

untitled-1-45

Not sure if I want to go there…but I did! – Vaikka epäröin metsään lähtemistä, uskaltauduin lopulta menemään.

untitled-1-46

untitled-1-47

untitled-1-78

untitled-1-41

untitled-1-48

untitled-1-81

untitled-1-49

untitled-1-56

untitled-1-79

A bit easier part of the path – Polun hieman helpompi kävelyosuus.

untitled-1-80

After surviving the Wallace trail I decided to have a quick peak into a Zhenghua Park which is next to the Dairy Farm Park. Once Bukit Timah nature reserve is open again there will be a really nice and long tracks to follow as all three parks are right next to each other. Anyway the path down to Zhenghua Park was much wider and easier to walk with.

Tämän pienen metsälenkin jälkeen ja selvittyäni ilman kohtaamisia käärmeiden tai muiden ötököiden kanssa, päätin lähteä tutustumaan myös vieressä olevaan Zhenghuanin puistoon. Puistoon johtaa polku, joka oli leveämpi kuin juuri kävelemäni. Kunhan Bukit Timahin puisto aukeaa on täällä upeat ja pitkät ulkoilumaastot. Kolme puistoa aivan vieri vieressä. 

untitled-1-59

untitled-1-58

untitled-1-67

untitled-1-66

untitled-1-65

untitled-1-64

After this tunnel you enter the Zhenghua Park. However I did not went any further and turned around as at this point I was already pretty tired of the heat. I took my way back by using Belukar track.

En kuitenkaan päässyt aivan Zhenghuanin puistoon asti, sillä kuumuus ja pitkä matka uuvuttivat minut. Halusin tutustua vielä Dairy Farmin toiseen puoleen, jossa en ollut käynyt. Niinpä käännyin takaisin ja oikaisin Belukarin polun kautta. Matkalla näin muutaman liskon, mutta ne ehtivät vilahtaa pusikkoon nopeammin kuin ehdin kuvata.

untitled-1-61

untitled-1-62

untitled-1-63

I left my car on carpark A  (approx 500 metres from Dairy Farm Park entrance and Carpark B). That is close to a Singapore Quarry so I decided to head back and visit the quarry.

Jätin autoni parkkipaikalle A, joka on n. 500 metriä Dairy Farmin puiston pääsisäänkäynniltä ja parkkipaikalta B. Niinpä päätin palata autoni suuntaan ja jatkaa siitä matkaa kävellen vielä lähellä olevaan Singaporen louhokseen.

untitled-1-39

untitled-1-40

untitled-1-75

untitled-1-38

untitled-1-37

The quarry is about a 1 km walk from Carpark A of the nature park, off Dairy Farm Rd. The path to the quarry is asphalted which is a nice change after walking in the forest. It is also great for kids to stroll with their scooters or bikes as it is a short way to the quarry.

Viidakossa käppäilyn jälkeen matka jatkui asfaltoitua tietä pitkin louhokselle. Olipa kiva kävellä ihan tavallisella tiellä ja nauttia luonnosta ilman, että tarvitsi koko ajan varoa mihin astuu. 

untitled-1-2

untitled-1-3

untitled-1-4

untitled-1-5

untitled-1-6

untitled-1-7

untitled-1-12

untitled-1-14

untitled-1-15

Prohibitions… – Kieltoja…

untitled-1-17

untitled-1-74

untitled-1-16

untitled-1-18

untitled-1-19

untitled-1-73

untitled-1-20

There are also mountain biking trails radiate through the nature park. 

Maastopyöräilijöille on omat reitit. Maastopyöräreiteillä ei saa kävellä.

untitled-1-10

On my way back to the car I saw monkeys playing around. And for once I had my camera ready and I managed to get some shots.

Paluumatkalla autolle näin apinoita. Kovin tuntui heillä olevan hauskaa ja muutama hetki taltioitui myös kameraani.

untitled-1-29

untitled-1-27

untitled-1-30

untitled-1-32

untitled-1-24

untitled-1-22

untitled-1-28

untitled-1-33

untitled-1-34

I had such a nice and hot day in the park. I saw monkeys, squirrels, lizards, butterflies, fishes and birds.

Tulipahan vietettyä kiva, mutta kuuma päivä puistossa. Retkelläni näin apinoita, liskoja, perhosia, kaloja ja lintuja.

untitled-1-77


DAIRY FARM NATURE PARK

100, Dairy Farm Road, 679057.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s