Coloured wings – Värikkäät siivekkäät

Considering how small island Singapore is there are numerous of things to do and see. A couple of weeks ago I took Onni and Emma to Jurong Bird Park. I’ve heard mixed comments about the park so I went there with an open mind. Kids were not so happy to go as they just want to stay home and play with their iPads, plaah! However they enjoyed our trip very much indeed :).

Yksi lukuisista asioista mikä Singaporessa viehättää, on tämän pienen saaren lukuisat mahdollisuudet tehdä ja nähdä vaikka mitä. Parisen viikkoa sitten, Vesan ollessa taas työmatkalla, vein lapset Jurongin lintupuistoon. Puistoa on kehuttu ja haukuttu, joten päätin mennä tekemään paikasta oman mielipiteeni. Avoimin mielin siis lähdin matkaan ja mukaan otin vähemmän innostuneet lapset. Mutta kuten aina, kohde olikin heille hyvin mieluisa :). 

untitled-1-144

This park was not disappointment at all. The way the whole park is wonderfully well-maintained and organised. All animals look so healthy, the color of their feathers are magnificent. Each section smells clean and there seems to be enough room for the birds to fly around. You can take the tram ride ($5) to go around the park to see what is in the park but with walk around you can see the birds up close. There are several benches near the birds’ habitats so that you can just enjoy observing them.

Puisto ei todellakaan ollut pettymys, vaan kerrassaan upea. Koko alue on erittäin hyvin hoidettu ja siisti. Lintuhäkit ja aitaukset ovat niinikään siistejä ja linnuilla näyttää olevan hyvät oltavat. Puistossa on helppo kierrellä ja opasteet ovat hyvät, mutta kuumahan siellä tulee varmuudella. Puiston pystyy hyvin kiertämään kävellen ja se onkin mielestäni paras tapa, jotta pääsee lähemmäs lintuja. Mikäli mukana on liikuntarajoitteisia tai pieniä lapsia, on aluetta kiertävä “raitiovaunu” hyvä vaihtoehto. Pysäkkejä on pitkin puistoa, joten näinkin pääsee hyvin näkemään haluamiaan kohteita. Puistossa on myös lukuisia penkkejä ja kahviloita, joten levähdyspaikkoja löytyy varmasti.

untitled-1-4

untitled-1-141

untitled-1-30

untitled-1-31

untitled-1-71

untitled-1-10

untitled-1-18

untitled-1-22

untitled-1-19

untitled-1-17

untitled-1-50

untitled-1-80

untitled-1-88

untitled-1-87

untitled-1-86

untitled-1-84

untitled-1-136

untitled-1-137

untitled-1-110

untitled-1-67

untitled-1-109

untitled-1-69

untitled-1-112

untitled-1-117

And there were a couple of monkeys as well. Ja löytyipä puistosta muutama apinakin.

It’s an experience of a lifetime to come close with the amazing and colourful collection of different types of birds. There is a place where you can feed the parrots, these nice creatures come and sit on your arm and eat the offered feed. 

Puiston yksi ehdottomista vetonauloista on alue, jossa pääsee syöttämään lintuja. Kahdella dollarilla saa ostettua pienen kipollisen linnunruokaa. Linnut tosiaan tulevat hyvin lähelle, jopa kädelle tai olkapäälle aterioimaan. Jännittävä ja ainutlaatuinen kokemus, josta tykkäävät niin lapset kuin aikuisetkin.

untitled-1-33

untitled-1-37

untitled-1-38

untitled-1-40

untitled-1-36

untitled-1-49

untitled-1-48

Onni was a bit scared of feeding birds – Onnia vähän pelotti syöttää lintuja.

untitled-1-47

untitled-1-42

untitled-1-45

untitled-1-41

untitled-1-55

untitled-1-60

untitled-1-61

untitled-1-93

untitled-1-98

untitled-1-108

untitled-1-104

untitled-1-105

untitled-1-101

untitled-1-97

This bird I know – Tämän linnun minä tunnenkin.

untitled-1-96

untitled-1-72

untitled-1-76

untitled-1-90

There are multiple interactive activities to keep the kids happy. Birdz of Play (Wet play area) is a really nice area. Wet play area will be closed for maintenance on 27 Jun 2016, so I would say it will be open by early August again.

Puistossa on lapsille paljon leikkialuieita, joista suurin on Birdz of Play. Siellä on niin tavallinen leikkipuisto keinuineen ja kiipeilytelineineen kuin “vesipuistokin”. Näitä vesipuistoja on monessa paikassa täällä Singaporessa ja hyvä niin, sillä täällä on aina todella kuuma. On siis kiva saada edes lapsille pientä viilennystä. Vesipuistoja on ainakin eläintarhassa, Gardens by the Bayssä ja monissa ostoskeskuksissa. Eli uikkarit ja pyyhe kannattaa pitää aina mukana.

untitled-1-134

untitled-1-118

untitled-1-121

There are also bird shows conducted in the park and these are unmissable. This time we however didn’t went to see the show. Next time then.

Puistossa on myös näytöksiä, joissa linnut tietenkin ovat päärooleissa. Näitä on kehuttu hyväksi, joten kannattaa käydä katsomassa, jos omaan aikatauluun sopii. Tällä kertaa me emme kuitenkaan jääneet esitystä katsomaan. Jäipähän jotain uutta nähtävää seuraavaan kertaan.

You would think this is a place that would only be popular with children but believe me you adults have a lot of fun here too. I would say this is definitely one of the best places to visit for bird lovers. I sure know now where to take my parents on their next visit in Singapore.

You need at least four to five hours to cover the entire area. Jurong Bird park is a paradise away from the main attractions of Singapore. To get there you most likely will need a taxi as it is a bit out of the city and there is no MTR line close by.

We love this park, I’m sure you will love it too!

Sitä helposti voisi ajatella, että puisto on vain lapsille tarkoitettu. Uskokaa pois, te aikuisetkin viihdytte täällä. Tämä on ehdoton paikka myös niille, jotka ovat kiinnostuneita linnuista. Minäpä tiedän mihin viedä vanhempani vierailulle seuraavan kerran, kun tulevat Singaporeen.

Varaa vierailua varten useampi tunti, puolipäivää noin karkeasti sanottuna on sopiva aika. Nähtävää riittää niin paljon. Mikäli et kulje omalla autolla, kannattaa puistoon mennä taksilla. Metropysäkkiä ei ole lähistöllä. 

Tämä on meidän suosikkipuisto, uskon sinunkin tykkäävän tästä!

untitled-1-92


JURONG BIRD PARK

2 Jurong Hill
Singapore 628925

Opening Hours:
8.30am to 6.00pm daily

Admission fee:
Adult $29, Child (3-12 years) $13, Senior Citizen $9.

Facebook, YouTube


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s