Kaupunkielämää – City life

Tervehdys, täällä sitä ollaan, Suomessa. Ensimmäinen Suomessa olopäivä oli lämmin ja aurinkoinen ja sen jälkeen onkin ollut aika koleaa. Sille pakkaamalleni kevyttoppatakille on nyt ollut käyttöä. Onneksi ensi viikolla sää lämpenee taas.

Poikkeuksellisesti tänä kesänä vietän ensimmäiset viikot, juhannukseen asti, Helsingin keskustassa Kampissa. Lasten ollessa isovanhempien luona Somerolla ja Vesan ollessa Singaporessa, minä nautin ansaitusta omasta ajasta vuokraamassani pienessä yksiössä. Olen ollut lasten kanssa paljon yksin Singaporessa, joten oma aika on tervetullutta. Tästä on hyvä polkaista kesä käyntiin tapaamalla ystäviä ja kiertelemällä ympäri Helsinkiä, ennenkuin siirrymme perheen kanssa mökin rauhaan heinäkuussa. Tämä on kaupunkielämää minun “huudeilla”.

Tervetuloa Suomeen!

Hi there, I’m here in Finland. The weather has been quite chilly for a couple of days but it should get warmer by the end of this week. However I don’t mind about this weather. Cool weather after hot and humid Singapore is nice and I’m happy to be in Finland.

So currently I’m staying in Helsinki. My home is in Vantaa but now I’m renting a one bedroom apartment in center of Helsinki. Vesa is still in Singapore and kids are with grandparents. I feel I really need this time of my own after all in Singapore I’m with kids all the time. After city life and meeting my friends I’m happy to spend some quality time with my family at our summer house. I can’t wait for that. But first it’s time for City life. This is my neighbourhood.

Welcome to Finland!

untitled-1-88

Finlandia Talo – Finlandia hall

untitled-1-89

Töölönlahti

Temppelinaukion kirkko – Temppeliaukio Church

untitled-1-133

Kampin kaduilla – Streets of Kamppi

untitled-1-105

untitled-1-102

untitled-1-101

untitled-1-100

Ruoholahti

untitled-1-138

Kotini mun – My home

untitled-1-126

Rentouttavaa viikonloppua! Have a relaxig weekend!

1 thought on “Kaupunkielämää – City life

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s