Pihlajasaari

Kesäflunssa ei ole vieläkään hellittänyt, vaikkakin loppusuoralla sairastelussa ollaan. Heikosta olosta huolimatta käväisin tässä muutama päivä sitten Helsingin edustalla olevalla Pihlajasaarella. Sää oli lämmin ja aurinkoinen. Rupesihan se sisällä olo ja makaaminen jo väsyttämäänkin. Mikäpä siis paremaa piristystä, kuin raikas meri-ilma ja kaunis luonto.

Pihlajasaari on entinen huvilasaari ja joitakin vanhoja huviloita ja rakennuksia on saarella edelleen. Osa rakennuksista on suojelukohteita. Yhdessä huviloista sijaitsee myös ravintola Pihlajasaari.

Pihlajasaaren kaunis kallioinen, metsäinen ja lehtomainen luonto antaa erinomaiset puitteet ulkoiluun. Puhumattakaan saaren kauniista, pehmeähiekkaisista ja kallioisista rannoista. Pihlajasaari muodostuu kahdesta saaresta, läntinen ja itäinen Pihlajasaari, mutta kävelysilta yhdistää ne. Saarten pinta-ala on yhteensä noin 26 hehtaaria. Itäisellä saarella sijaitsee myös nudistiranta, siellä en sentään retkelläni käynyt. 

Pihlajasaareen pääsee kätevästi vesibussilla, merimatka kestää n. 10 minuuttia. Vesiliikenneyhteys on Merisatamasta ja Ruoholahdesta. Jos vietät kesällä aikaa Helsingissä, kannattaa piipahtaa helsinkiläisten suosikkipaikassa, Pihlajasaaressa.

A day in Pihlajasaari is perfect for townspeople wanting a quick escape to peace and tranquillity. There are great, wide sandy beaches and splendid cliffs for sunbathing. A beautiful panorama spreads out over the open sea. There are several places for barbequing and there is a restaurant on the island. Pihlajasaari actually consists of two separate islands connected with a bridge. The islands can only be reached by boat, and in summer there is a privately operated commuter boat travelling between Kaivopuisto and Pihlajasaari every couple of hours.

Pihlajasaari is an outdoor island with no permanent residents. It is mostly intended as a holiday resort. One of the two islands offers large beaches for swimming and sunbathing and its own restaurantOn the other island there is a camping area, and also a unisex nudist beach, one of only two in the entire country. 

If you are coming to Helsinki and you have some time to spare then why don’t you visit Pihlajasaari. Have a picnic at the soft sandy beach and enjoy the fresh air.

Unknown

untitled-1-43

untitled-1-47

untitled-1-48

untitled-1-46

Pihlajasaari

Pihlajasaari

Pihlajasaari

untitled-1-55

Pihlajasaari

Pihlajasaari

Pihlajasaari

Pihlajasaari

Pihlajasaari

Pihlajasaari

untitled-1-74

Pihlajasaari

Pihlajasaari

Pihlajasaari

Pihlajasaari

Pihlajasaari

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s