Helsinki

Jaahas ja näin sitä hurahti puolitoista viikkoa mökillä Tammisaaressa. Sää on ollut välillä viileää ja välillä lämmintä, enimmäkseen kuitenkin aurinkoista. Niinpä minä olenkin taas sairastanut kesän toisen flunssan :(. Elimistö on näköjään tottunut Singaporen tropiikkiin niin hyvin, että täällä kylmässä Suomessa sairastun heti. Sairastelusta huolimatta olen nauttinut mökillä olosta, vaikka en olekaan voinut touhuta normaaliin tapaan juuri mitään. Nyt otetaan mökkeilyyn pieni tauko ja palaan viikoksi kaupunkielämään ystäviäni ja vanhempiani tapaamaan. Luvassa on todellakin laatuaikaa ihanien ystävien kanssa ja tietysti kamera taas kulkee matkassani. Enköhän ehdi muutaman kuvankin reissuiltani napata.

Sitä ennen kuitenkin tyhjensin kamerasta vanhoja kuvia ja sieltä löytyi jokunen otos Helsingistä. On kiehtovaa, kuinka sitä turistina ollessassa omassa kotimaassa tulee kuvanneeksi asioita, joita ei välttämättä normaalisti edes huomaisi. Sekä vierailee paikoissa, joissa ei normaalisti tulisi käytyä, kuten nyt minulla Sibelius monumentilla käynti. Tässä siis kesän viimeiset kuvat Helsingistä.

I’ve spend a week and half now at our summer house. Weather has been both chilly and warm but I’ve enjoyed every moment. Now I’m heading back to town (but not Helsinki) to spend some time with my friends. I will also visit my parents. Before that I cleared my camera out of shots from Helsinki. I must say it’s really fascinating to be a “tourist” in your own country as I’ve pictured things I never done before.

So here’s my last pictures from Helsinki. More pictures next summer.

untitled-1-2

Helsinki, Finland

untitled-1-7

Helsinki, Finland

untitled-1-9

untitled-1

untitled-1-40

untitled-1-43

untitled-1-41

untitled-1-42

untitled-1-39

Sibelius monumentti  on Eila Hiltusen tekemä haponkestävästä teräksestä valmistettu veistos HelsinginTöölössä Sibeliuksen puistossa. Veistos painaa 24 tonnia ja siinä on yli 600 putkea. Monumentti on 8,5 metriä korkea, 10,5 metriä pitkä ja 6,5 metriä syvä. Se on Helsingin suosituimpia veistoksia ja tunnetuimpia matkailunähtävyyksiä. Abstrakti teos nähdään usein urkupillistönä. Sen katsotaan kuvaavan hyvin Jean Sibeliuksen suurimuotoista sinfonista musiikkia, josta silti pystyy erottamaan myös pieniä yksityiskohtia.

Sibelius monument is in the Sibelius park. The world famous composer Jean Sibelius’ (1865-1957) monument is designed by Eila Hiltunen. It was unveiled 7 September 1967. The Sibelius Monument, resembling organ pipes, is made of welded steel with the bust of the composer on one side. The monument is one of Helsinki’s most popular statues and one of the most well-known tourist attractions. The monument is 8,5 m high, 10,5 m wide and 6,5 m deep. It is built of over 600 pipes and weighs 24 tons.

Sibelius monument, Helsinki, Finland

untitled-1-14

untitled-1-27

untitled-1-24

Hietaranta. Hietaniemi beach.

untitled-1-31

untitled-1-32

Kauppatori.

Market Square. Located in the South Harbour at the very beginning of the Esplanade Park, the Market Square is Helsinki’s most international and famous market. The booths here sell traditional market foods and treats, as well as handicrafts and souvenirs.

untitled-1-56

untitled-1-53

untitled-1-52

untitled-1-55

untitled-1-57

untitled-1-63

Havis Amanda.

Havis Amanda, Helsinki, Finland


See my previous posts from Helsinki.

Shop my Helsinki

Wine and Dine my Helsinki

Visit my Helsinki

Suomenlinna – Sea Fortress


 

2 thoughts on “Helsinki

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s