Back in Singapore – Takaisin Singaporessa

This is it, a kick start for the second year in Singapore and the fourth in Asia. I still remember our move to Singapore as it was yesterday. Last year it was raining heavily during our first two weeks in Singapore. This year it’s been absolutely beautiful day after day and we are enjoying it while it lasts…I try not to think about the potential forthcoming Haze period but can’t help it. It may begin within weeks. Lets just hope it’s a whole lot milder than last year. Ok, but haze is not here yet.

Ja tästä se taas alkaa, toinen vuosi Singaporessa ja neljäs vuosi kaiken kaikkiaan Aasiassa. Muistan, kuinka viime vuonna muuttomme aikaan Singaporessa satoi vettä kaatamalla ensimmäiset kaksi viikkoa. Tänä vuonna sen sijaan on paistanut aurinko tulostamme saakka. Nautitaan tästä vielä kun voimme. Joidenkin viikkojen sisällä odotettavissa on jälleen Indonesian metsäpaloista johtuvat savusumut ja sitä kautta huono ilmanlaatu. Viime vuoden savut olivat pahimmat yli 30 vuoteen ja ne kestivät pari kuukautta. Toivotaan, että tänä vuonna päästään vähäisemmällä savustuksella. Mutta, vielä siis nautitaan Singaporen sinisestä taivaasta ja kauniista ilmasta.

untitled-1-2

Good morning Singapore! – Huomenta Singapore!

untitled-1-3

Kids were happy to jump into the pool after vacation in Finland. – Lapsista oli kivaa jälleen päästä uimaan omaan altaaseen.

We arrived a week and half ago. The jet lag wasn’t that bad however I think I was in a bit “slow-motion” for a week. I still had some bits and pieces to do. One of them was to apply for a new passport. Done! Then we had to go to the Overseas Family School to buy some stuff for Onni and Emma. Oh boy, as new students the list was endless…So many things. Kids were super excited about visiting the school and they were looking forward to school to begin.

Palasimme Singaporeen noin puolitoista viikkoa sitten. Aikaerosta toipuminen sujui aika helposti, mitä nyt muutama yö valvottiin. Vaikka aikaero selätettiin nopeasti, oli viime viikko tuskainen. Kuin olisi hidastetusti tehnyt kaikki asiat. Voimia eikä innostusta ollut oikein mihinkään. No sain sentään hoidettua itselleni uuden passin Singaporen Suomen Suurlähetystöstä. Lisäksi kävin lasten kanssa heidän uudessa koulussa, Overseas Family School. Ennen koulun alkua piti ostaa iso määrä tavaroita ja myös uudet koulupuvut.

Before beginning of the school we celebrated Singapore’s National day on August 9th. As always it’s a big celebration here with a show, a parade and fireworks. Singaporeans truly are proud about their country and they should be. We are also very happy about this opportunity to live here and enjoy Singaporean hospitality. Majulah Singapura! Congratulations Singapore and happy 51st Birthday!

Ennen koulun aloitusta vietettiin Singaporen itsenäisyyspäivää 9. elokuuta. Kuten aikaisempinakin vuosina juhlallisuudet ovat melkoiset. Singapore on tänä vuonna  51 vuotta. Selväksi on tullut, että singaporelaiset ovat hyvin ylpeitä maastaan ja syytä ylpeyteen onkin. Tämä on hieno maa ja olemme erittäin otettuja mahdollisuudesta asua ja nauttia Singaporesta. Hyvää syntymäpäivää Singapore ja paljon onnea!

untitled-1-9

On the national day we went to Shangri-La Sentosa for lunch and swimming. Our opinion is this may be the best hotel in Singapore when travelling with kids (notice for you who are planning to visit Singapore). It is conveniently close to the main attractions in Sentosa and within an easy access to the attractions in Singapore city. We’ve been here few times and really like this place. As usual kids enjoyed themselves by swimming while Vesa and I just relaxed. I took also a stroll at the Siloso beach.

Kansallispäivä on tietysti vapaapäivä Singaporessa. Vietimme päivän Sentosan Shangri-La hotellissa, joka meidän mielestämme on ehdottamasti Singaporen paras hotelli lasten kanssa matkustettaessa (tämä vain huomiona lapsiperheille, jotka suunnittelevat Singaporeen matkustamista). Olemme olleet muutamia kertoja tässä hotellissa näin päivävieraina ja tämä on kyllä mukava paikka. Lapsille on paljon tekemistä ja saahan siinä samalla itsekin mukavasti rentouduttua. Ranta on hotellin välittömässä läheisyydessä ja minä erityisesti nautin rannalla kävelystä.

untitled-1-14

untitled-1-13

untitled-1-22

untitled-1-16

untitled-1-19

untitled-1-21

untitled-1-33

There are extremely tame peacocks in Singapore. So be prepared to meet them also at Shangri-La Sentosa.

Singaporessa on paljon riikinkukkoja ja ne tepastelevat sujuvasti ihmisten läheisyydessä. Myös Shangri-La hotellin uima-altailla riikinkukot käyskentelevät hyvinkin tottuneesti.

untitled-1-30

Close to me… – Lähes kosketusetäisyydellä.

Our wild child Emma also found a place for her…

Meidän huimapää Emma löysi tietenkin mieluista puuhaa…

And then finally it was time to go back to school! Like I mentioned, Onni and Emma were super excited and also a bit nervous as they were about to meet some new friends. I took them to the school on their first day and I must say I couldn’t be happier the way Overseas Family School operates. It’s just the general atmosphere and the way everything is communicated. Wow! I have a good feeling about this and I wish for all the success for Onni and Emma on this school year.

Ja lopultakin koitti koulun aloituspäivä. Onni ja Emma odottivat koulun alkua todella paljon, joskin jännitystä oli ilmassa myös. Olihan edessä uusi koulu, uudet opettajat ja uudet kaverit. Ensimmäisen koulupäivän aamuna hoidin lasten kuljetuksen kouluun ja täytyy kyllä sanoa jo tässä vaiheessa, että olen erittäin tyytyväinen lasten nykyiseen kouluun. Koulun ilmapiiri on miellyttävä ja kommunikointi kodin ja koulun välillä tuntuu toimivan todella hyvin. Uskon ja toivon, että tästä tulee hyvä kouluvuosi Onnille ja Emmalle.

untitled-1-36

Somebody is ready for school… – Joku on valmiina kouluun…

untitled-1-39

Yep, that is an ocean view from Onni’s classroom. Can’t beat that! – Kyllä vain, Onnin (ja Emmankin) luokasta on näkymät merelle. Parempaa näkymää luokan ikkunasta ei voisi olla.

So kids are now back to school and I’m up for my own things again. Yay! So first I went for a walk. I would love to run, do Crossfit, tennis and a Bootcamp but due to a small operation done this summer I can’t do any hard sports for another 2-3 weeks. Plaah! But I can walk, so let’s go.

Lasten palattua koulutielle on minulla jälleen omaa aikaa päivisin. Ja kuten aina, aloitan päiväni mielelläni urheilulla. Kesällä tehdyn pienen operaation takia en voi harrastaa juoksua ja muita urheilulajejani, joten täytyy tyytyä kävelylenkkeihin vielä muutaman viikon ajan. Tassua toisen eteen ja kävelylle siis.

untitled-1-43

Morning sun. – Aamuaurinko.

untitled-1-48

Quite a jungle beside me. – Aikamoinen viidakko kulkureitin varrella.

untitled-1-44

Back in Singapore and couldn’t be happier! Onpas kivaa olla taas takaisin Singaporessa!

untitled-1-50

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s