Historical Forts – Historiallisia linnoituksia

Last weekend was all about history, WWII history to be exact. On Saturday I revisit Fort Canning park. The park is an interesting place up in the hill with an easy access but it is quite a walk up the stairs. But believe me this hill is worth the effort it takes to walk up. 

Viime viikonloppu tuli vietettyä Singaporen historiallisissa paikoissa. Toisen maailmansodan aikaiset linnakkeet ovat mielenkiintoisia ja merkittävä osa Singaporen historiaa. Fort Canningin puisto sijaitsee kukkulalla, jonne johtaa pitkiä portaita joka puolelta puistoa. Kävelyurakka on melkoinen, mutta on kiipeämisen arvoinen. Lauantain vierailu puistossa oli minulle jo kolmas kerta.

untitled-1-79

untitled-1-94

No Pokemon Go!

untitled-1-82

It was time for another photography lesson. This time my mentor gave me subjects to picture. There is no right or wrong picture and I can choose what kind of pictures I want to take. My mentor will though advise me what is good in my pictures or what could be improved. We also go through lightings and camera settings. For this lesson my mentor gave me four subjects.

Puistossa minulla oli valokuvauskurssin oppitunti. Ohjaajani antoi minulle kuvausaiheet, ja joiden kuvaamista yhdessä harjoiteltiin. Oikeaa tai väärää kuvaahan ei ole, kuvan ottaja päättää millaisen kuva haluaa. Ohjaajani ainoastaan antoi vinkkejä kuvien ottamiseen sekä ohjeisti kameran asetuksissa. Tälle valokuvaustunnille minulle annettiin neljä valokuvausaihetta.

Faces – Kasvoja

Myriad of Activities. This sandstone mural depicts some of the scenes from earlier times at area around the foot of Fort Canning Hill and Singapore River that are no longer apparent today.

Kuvien kasvokuvat on otettu Fort Canningin puiston seinästä, jossa on kuvailtu entisaikojen ihmisten aktiviteetteja.

untitled-1-15

untitled-1-23

Stairs Portaat

untitled-1-25

Raffles Terrace

untitled-1-27

Lighthouse in the park – Puiston majakka

Fort Canning Lighthouse also known as Fort Canning Light is located on top of Fort Canning Hill and was formerly one of the 13 important lighthouses in the Straits of Malacca. Though its lights are fully functional, it no longer serves its original purpose but stands today as a legacy of its contribution to Singapore maritime history.

Fort Canningin majakka tunnetaan myös nimellä Fort Canningin valo. Majakka sijaitsee Fort Canningin kukkulalla ja oli aikoinaan yksi 13 Malaccan salmen majakoista. Majakka toimii edelleen, vaikka ei olekaan enää sen alkuperäisessä käyttötarkoituksessa. 

untitled-1-31

untitled-1-35

A little moment on a bench before I left home. Look at a tree, pretty amazing roots don’t you think?

Levähdys puistonpenkillä ennen kotiinlähtöä. Katsokaas kuvan puuta. Eikö olekin vaikuttavan näköinen juurakko?

Creepy alert! Fort Canning was known as Bukit Larangan, or the Forbidden Hill by the locals as it was already a sacred rise, exclusive to the ancient rulers of the land, their graves and temples. Some joggers have reported the uncomfortable sensation of being watched, when they pass the older bits of the park, as well as Keramat Iskandar Shah, a shrine dedicated to the enigmatic ancient ruler of Singapore.

untitled-1-91

Please check also my other post from Fort Canning park.

Voit lukea myös aikaisemmin postauksen Fort Canningin puistosta.


On Sunday we visit another historical fort in Singapore. Fort Siloso. This is the fort representing the history of Singapore’s military forces in past times. It is very well maintained place with replicas of soldiers and guns from ancient times. The suspended walk is free. If you like military history you must visit this place. 

Sunnuntaina vierailimme koko perheen voimin Sentosan Fort Silosossa. Tämäkin paikka on Singaporen sotahistoriassa merkittävä paikka. Vanhasta linnakkeesta on tehty museo, jossa on nähtävillä sodanaikaisia bunkkereita ja muita rakennuksia. Sotilaista ja aseista tehdyt hienot kopiot havainnollistavat hyvin sodanaikaista tunnelmaa. Tämä on ehdoton vierailukohde sotahistoriasta kiinnostuneille ja museo on vieläpä ilmainen (ainoastaan yksi kohta museossa vaatii pienen sisäänpääsymaksun).

The forts in Singapore were built to defend the land against sea invasion from the south. However, during World War II, the Fort’s guns were turned 180 degrees inland to defend against land invasion by the Japanese Army in the west. The Fort’s guns were fired at Japanese positions and troops who were advancing toward the city from Tengah Airfield. During the Japanese Occupation, the Fort was used as a prisoner-of-warcamp.

untitled-1-97

untitled-1-96

Fort Siloso is rumoured to be one of the most haunted places in Singapore today…

untitled-1-47

untitled-1-44

untitled-1-67

untitled-1-100

untitled-1-60

untitled-1-64

untitled-1-61

Onni absolutely loved this place as he is interested in WWII history. Especially he enjoyed walking down in the tunnels which by the way are nice and cool places. There are fans on the walls.

Onnia kiinnostaa Toisen maailmansodan historia ja siksi Fort Siloso oli hänelle mieluinen vierailukohde. Tunneleissa kävely oli hänen mielestään todella jännittävää. Onneksi tunneleissa on tuulettimia, muuten niissä voisi olla todella kuuma. Voi vain kuvitella miten tukalaa niissä on ollut sodan aikaan, kun tuulettimia ei ole ollut.

untitled-1-55

untitled-1-106

untitled-1-104

There is an advisory about snakes so beware if you go there. Luckily we didn’t see any snakes only a couple of lizards. I’ve seen similar lizards at Labrador park which is opposite to Fort Siloso.

Varoituskyltit alueella varoittavat käärmeistä, joita voi vastaan tulla. Me emme onneksi nähneet käärmeitä (vaikka salaa varmaan toivoinkin näkeväni…). Näimme kuitenkin samaisia liskoja, joita asustelee Labradorin puistossa.

untitled-1-105

Ok but Fort Siloso truly is a walk through history and there are beautiful views from the top as the skywalk to the fort entrance gives you a great view of Sentosa Island and to Singapore. This is a must do!

Fort Siloson sisäänkäynnin luona on hissi, joka vie ylös näköalatasanteelle. Sieltä on upeat näkymät niin merelle, Siloson rannalle kuin mantereelle. Näköalatasanteelta voi hyvin aloittaa kävelyn alaspäin pitkin historialla täytettyä Fort Siloson linnaketta. Jos historia ei kiinnosta, kannattaa vierailla täällä edes upeiden maisemien takia.

untitled-1-57

untitled-1-71

untitled-1-46

untitled-1-74

untitled-1-75

A glass floor at the Skywalk – Lasilattia löytyy näköalapaikasta.

There is also a nice view over to Reflections at Keppel Bay which is a 99-year leasehold luxury waterfront residential complex. The complex has 1129 units.

Reflectionin asuinkompleksille on hienot näkymät. Kompleksissa on 1129 asuntoa.

untitled-1-43

Ps. As you may have noticed from my pictures haze has arrived Singapore. Yep, it’s here again. We have had days with less haze but last Friday the air quality in parts of Singapore reached over 200! I was not looking forward to this  :(. Let’s just hope this year we have less haze than last year.

untitled-1-77


Fort Siloso

Siloso Rd, 099981, Sentosa (Right next to Shangri-La Rasa Resort)

Open daily 10AM – 6PM

Free entrance (except Surrender chambers)


 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s