A place of peace – Rauhan paikka

The Buddha Tooth Relic Temple and Museum is a Buddhist temple and museum complex located in the Chinatown district. This Tang-styled Chinese Buddhist temple in Chinatown gets its name from what the Buddhists regard as the Sacred Buddha Tooth Relic. The temple was built in 2007. And yes I had another photography lesson here last Friday.

Tässä postauksessa on tarkemmassa esittelyssä Chinatownin Buddhalainen temppeli, joka on valmistunut vuonna 2007. Buddhatemppelin nimi viittaa temppelissä säilytettävään muinaiseen Buddhan hampaan jäännökseen. Viime perjantainen valokuvausopastus pidettiin tässä temppelissä. Olipa kiehtova oppitunti ja opin yhtä sun toista uutta.

untitled-1-51

untitled-1-3

untitled-1-49

untitled-1-79

untitled-1-26

The temple is definitely worth a visit, with its rich features and exhibits on Buddhist art and culture. There are many levels of the temple to explore but they are very particular about dress code. If you aren’t properly dressed (shoulders and knees covered), there are garments to the right of the entrance that you can wear. No singlet or tank top or skirts/shorts especially for ladies. 

Temppelissä on monta kerrosta, joten nähtävää riittää helposti pariksi tunniksi. Muistettava on temppelin pukeutumissäännöt eli ei shortseissa ja yli polven olevissa hameissa eikä hihattomissa topeissa. Mikäli asia on unohtunut, on temppelin sisääntulon kohdalla mahdollista lainata kaapuja jalkojen ja hartioiden suojaksi.

untitled-1-88

The Buddha teaches to respect life, take good care of life and maintain long term peace. Therefore, to fulfil the Buddha’s teachings, the Five Sights Hall in the basement of the temple will provide vegetarian food to locals and tourists. Food is free but donations are desired. The first floor has front and rear courtyard, The Hundred Dragons Hall and Universal Wisdom Hall. There are some fascinating buddha statues and beautifully decorated walls.

Tempplin pohjakerroksessa on ruokala, jossa on tarjolla kasvisruokaa niin paikallisille kuin turisteillekin. Ruoka on ilmaista, mutta rahalahjoitukset temppelille ovat suotavia. Temppelin ensimmäisessä kerroksessa on mielenkiintoisia ja värikkäitä Buddha-patsaita.

untitled-1-82

untitled-1-16

Zodiac Protectors.

untitled-1-8

untitled-1-55

untitled-1-12

untitled-1-20

Ceiling lights – Kattovalot.

untitled-1-21

untitled-1-25

untitled-1-57

Take the lift upstairs, 2nd and 3rd floors has a museum of artefacts and lots of Buddhist history and explanations. You’ll find sacred artefacts of the Buddha, such as bone and tongue relics, at the Buddhist Culture Museum on the third floor.

Kannattaa myös vierailla temppelin ylemmissä kerroksissa. 2. ja 3. kerrokset ovat museotiloina. Museossa on lisää Buddha-patsaita sekä infoa buddhalaisuudesta. 

untitled-1-34

untitled-1-72

untitled-1-77

untitled-1-35

untitled-1-73

untitled-1-69

untitled-1-71

untitled-1-38

untitled-1-75

The Sacred Light Hall on the fourth floor contains the temple’s centrepiece. From 4th floor take a stairs up to the roof where is a peaceful garden with a prayer wheel. 

Temppelin ylimmässä kerroksessa temppelin pyhin paikka. Tässä kerroksessa ei saa valokuvata, joten minulla ei ole kuvia sieltä. Neljännestä kerroksesta pääsee portaita pitkin temppelin kattoterassille. Terassilla on mukava rauhoittua Chinatownin sykkeen ulkopuolella. Kattoterassilla on myös massiivisen rukouspyörä. Rukouspyörää pyöritetään samanaikaisesti rukouksen kanssa ja samalla myös kävellään ympäri pyörää. 

untitled-1-87

untitled-1-89

A prayer wheel – Rukouspyörä.

untitled-1-68

This is a very beautiful temple to visit so don’t miss it if you visit Chinatown.

Tämä on todella kaunis temppeli. Kannattaa käydä tutustumassa, mikäli Chinatownissa vierailet.

untitled-1-22

untitled-1-56

Buddha Tooth Relic Temple and Museum

228 South Bridge Rd (Chinatown)
Singapore 058840
Open daily 7am-7pm
Free admission
 
MRT: Chinatown/Tanjong Pagar

 Ps. I parked my car next to the temple. This old parking system with parking tickets is hilarious.
Ps. Parkkeerasin autoni aivan temppelin viereiselle parkkipaikalle, jossa on käytössä vanha parkkisysteemi, joka vastaa meidän parkkikiekkosysteemiä. Erotuksena se, että parkkikiekolla parkkeeraus on ilmaista, nämä lipukkeet maksavat (1/2 1$ ja 15 min. 0.5$). Siinä saa “muutaman” lipukkeen ikkunaan laittaa vaikkapa näin 2,5 tunnin pysäköintiin.
untitled-1-63

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s