Green power – Vihreää voimaa

It’s time for my weekly “green power shot”! I’ve really missed walking in a park. This time I decided to visit Kent Ridge Park. The park is the largest of the Southern Ridge parks, which also comprises Mount Faber Park, Telok Blangah Hill Park, Hort Park and Labrador Nature Reserve. Featuring natural vegetation and a high biodiversity of wildlife, Kent Ridge Park is a favourite of nature lovers. Close to Carpark A is a natural pond with native fish and turtles. 

Jaahas, on taas aika hypätä luontoon hakemaan hieman “vihreää voimaa”. Tällä kertaa vierailukohteena on Kent Ridgen puisto, joka on itseasiassa lähellä meitä. Puisto kuuluu Southern Ridge -puistoalueeseen. Jos muistat, olen jo aikaisemmin vieraillut muissa osissa puistoaluetta. Kent Ridge on verrattain iso puisto ja erittäin vihreä. Tokihan ne kaikki ovat vihreitä, mutta täällä vihreys on todella vangitsevaa. Jätin autoni parkkipaikalle A, joka on lähellä puiston lampea. Puisto on oikeastaan jaettu kahteen osaan eli parkkipaikka A:n luona olevaan puistoalueeseen ja parkkipaikka B:n luona olevaan alueeseen.

untitled-1-96

untitled-1-71

untitled-1

untitled-1-6

One of the many stairs in the park. – Yhdet puiston monista portaista.

untitled-1-11

untitled-1-13

untitled-1-12

untitled-1-74

At carpark B is the commemoration plaque, which was erected to mark the 50th anniversary of the end of World War II.

Parkkipaikka B:n luona on muistolaatta, joka pystytettiin juhlistamaan toisen maailmansodan loppumisen 50-vuotispäivää.

Take in magnificent views of off-shore islands such as Pulau Duran Darat from the various look-out points.

Puiston näköalapaikoilta on huikeat näkymät merelle ja satama-alueelle, joka ei ole kuitenkaan ehkä näköaloista kauneinta. 

untitled-1-31

untitled-1-32

Kent Ridge Park is absolutely beautiful. So quiet and so GREEN! It is definitely one of my favourite parks. If you are lucky you may be able to catch sight of sunbirds, doves, squirrels, lizards, and white-crested laughing thrush. 

Puiston vihreys ja rauhallisuus luo mahtavat puitteet rauhalliseen kävelyyn luonnossa. Tämä on yksi suosikkipuistoistani. Huh, rupeaa tämä “suosikkipuistot” -lista olemaan jo aika pitkä. Puiston asukkaisiin kuuluu monia lintulajeja, apinoita, liskoja, oravia, käärmeitä ja hämähäkkejä. 

untitled-1-35

untitled-1-36

untitled-1-34

untitled-1-61

Walk along Canopy Walk – an elevated boardwalk measuring 280-metres long linking Hort Park to Kent Ridge Park. One of the last battles of World War II between the Malays and the Japanese occurred here, and there is a museum the “Reflections Bukit Chandu” at the end of Canopy Walk.  

Korkealla menevä, 280 metriä pitkä oleva kävelysilta yhdistää Hort puiston ja Kent Ridgen puiston. Yksi Toisen maailmansodan viimeisimmistä taisteluista malaijien ja japanilaisten välillä käytiin täällä. Kävelysillan päässä oleva sotamuseo kertoo lisää Pasir Panjangin taistelusta.

untitled-1-47

untitled-1-92

untitled-1-48

Reflections Bukit Chandu Museum

Underneath the Canopy walk is a road back up to the hill. It is quite exiting as you get really close to the nature. This is also a good option for someone who has a fear of heights.

Kävelysillan alla kulkee luontopolku, jossa pääsee huomattavasti lähemmäs luontoa kuin ylhäällä sillalla. Polku soveltuu myös hyvin korkeanpaikankammosta kärsiville, jotka haluavat välttää kävelysillan.

untitled-1-58

untitled-1-24

untitled-1-57

untitled-1-51

If you are a fitness enthusiast, then this place is for you. There is 20 fitness stations located around the park.

Puisto soveltuu hyvin kuntoilijoille, sillä puistossa on yhteensä 20 eri kuntoilupistettä.

Kent Ridge Park is a great place for families, but bear in mind there is a lot of stairs. And remember comfortable walking shoes a must!

Kent Ridge sopii hyvin perheen kanssa ulkoiluun, mutta siellä ei ole leikkikenttää eikä se sovellu rattaiden kanssa liikkumiseen. Jalkaan hyvät kävelykengät ja eikun puiston lukuisia portaita kapuamaan.

See also my previous post of Southern Ridges.


Kent Ridge Park

Vigilante Dr, Singapore 118176

The closest MRT station is about 10-15 minutes walk away, and it is located inside the National University Hospital (Kent Ridge, CC24 Orange Line).


 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s