Holiday fun – Lomailua

A school holiday can be a stressful time for us parents. It’s not always possible to travel so you are stuck at home with the kids who are fighting with each other. On this holiday we stayed at home but to make sure this holiday would be a nice one I made us plans beforehand. Since there is so much to do and see in Singapore you really don’t need to travel. Singapore has pretty much everything you can possible look for a holiday. Onni and Emma were more than happy to stay in Singapore and follow up my holiday plan. Well we did visit Malaysia one day but other than that we enjoyed blue skies of Singapore. And by that I mean no haze! Yay! Although we were scared by the haze in September I must say we’ve been very lucky this year as there’s been only few days of haze. So here’s our holiday week.

Koulujen lomat voivat aiheuttaa harmaita hiuksia meille vanhemmille niin siellä Suomessa kuin täällä Singaporessakin. Loman ajaksi ei välttämättä löydy tekemistä, matkustaminen ei ole mahdollista ja lapset päätyvät tappelemaan keskenään kotona. Täällä on hyvin yleistä, että koulun lomien aikana lähdetään reissuun, suosikkikohteina Bali, Thaimaa ja Malesia. Me päätimme jäädä tämän syysloman ajaksi Singaporeen ja sehän ei ole ollenkaan huono vaihtoehto, sillä Singaporessa riittää paljon nähtävää ja tehtävää. Jo Shanghain ajoista lähtien lapset ovat tottuneet siihen, että äiti hoitaa heille lomien ja vapaapäivien ajaksi mieluista tekemistä. Onni ja Emma innoissaan odottivat lomaviikkoa, joka vietettiin tällä kertaa aurinkoisessa säässä. Indonesian savutukset ovat olleet vähäisemmät tänä vuonna, sadekausi on alkanut odotetusti tai tuulen suunta on ollut oikea. Oli miten tahansa, on ilmanlaatu ollut hyvä, muutamaa päivää lukuunottamatta. Mutta tässä nyt sitä meidän lomapuuhastelua.

Monday – Maanantai

Malaysia and the Legoland. This was our second visit in the Legoland. See also our previous visit there. This time we enjoyed fun rides as the park was almost empty. Having the park to yourself was not bad at all.

Aloitimme loman maanantaina vierailemalla Malesian Legolandiassa. Tällä käyntikerralla lapset keskittyivät huvipuiston laitteisiin. Puisto oli lähes tyhjä, joten mikäpä siinä hurvitella lähes tyhjässä puistossa. Edellisestä puistovierailusta löytyy tietoa täältä

untitled-1-88

untitled-1-62

untitled-1-69

untitled-1-67

untitled-1-78

untitled-1-86

untitled-1-73

Tuesday – Tiistai

Beach day at the Siloso beach. The beach is fantastic and there are many nice bars and restaurants and lots of beach activities. We had a date with my friends and their kids at the Mambo Beach Club. You can lay on the beach, enjoy the swimming pool and have a delicious lunch at the restaurant. Tip: Try their refreshing and soooo good Mocktails!

Tiistaina oli vuorossa rantapäivä. Vietimme aurinkoisen päivän ystävieni ja heidän lastensa kanssa Siloson rannalla sijaitsevassa Mambo Beach Clubissa. Paikka on aivan mahtava. Clubin tiloihin kuuluu niin ranta kuin uima-allaskin. Parkkeerasimme itsemme rannalle ja nautimme lomasta. Suosittelen muuten kokeilemaan ravintolan alkoholittomia drinkkejä. Kumottiin niitä ystävieni kanssa muutama. Nam!

untitled-1-109

untitled-1-108

untitled-1-99

Siloso Beach, Singapore

untitled-1-94

untitled-1-95

untitled-1-107

untitled-1-96

Wednesday – Keskiviikko

Being a tourist in Sentosa. We started of by taking a cable car from the Merlion station to the Siloso station.

Turistina Sentosalla. Ajoin auton Sentosalle parkkiin ja menimme köysiradalla Merlionin asemalta Siloson asemalle, joka on aivan Shangri-La Sentosan vieressä. Samalla saimme ihastella kauniita maisemia yli Sentosan aina pitkälle merelle saakka.

untitled-1-110

untitled-1-123

untitled-1-120

We had a lunch at Trapizza, Shangri-La Sentosa. After lunch it was time for MegaBounce.

Lounaan nautimme Shangri-La hotellin yhteydessä olevassa ravintola Trapizzassa, joka sijaitsee Siloson rannalla. Lounaan jälkeen oli jälleen vuorossa pomppimista. Edellisestä vierailustahan MegaBouncessa ei ole kovinkaan pitkä aika. 

untitled-1-3

untitled-1-114

Did you know Singapore’s first Bungee jump tower at the 50m is to be built at Siloso Beach. It is estimated to be completed by end-2016.

Tiesitkö, että Singaporen ensimmäinen Benjihyppytorni valmistuu Siloson rannalle piakkoin.

After jumping we took the cable car back to the Merlion Station and visited Singapore’s must visit icon the Sentosa Merlion. Inside the Merlion you can see a movie explaining how Singapore got its name. After taking a lift up you can go to the gallery in the Mouth or the Head of Merlion. The view from the Head gallery is amazing. 

Hyppelyn jälkeen menimme köysiradalla takaisin ylös Merlionin asemalle ja vierailimme Merlionissa. Merileijonan eli Merlionin sisällä näytetään video siitä, miten Singapore sai nimensä. Tämän jälkeen mennään hissillä ylös näköalatasanteelle. Kannattaa käydä niin ylhäällä merileijonan päälaella, josta avautuu huikeat näkymät yli kaupungin kuin myös merileijonan suussa. Kiva kokemus tämä Merlion, mutta yksi vierailu riittää.

untitled-1-124

untitled-1-121

untitled-1-126

untitled-1-125

untitled-1-131

On our way to the Merlion Emma saw some parrots so we had to take pictures with them. 

Emma bongasi myös papukaijoja, joiden kanssa pääsi kuvaan. Tietysti kuvat piti ottaa.

Our last place to visit was the Tiger Sky Tower, Asia’s tallest observatory tower. From the tower you have panoramic views at 131 metres above sea level across Singapore, Sentosa and the Southern Islands.  

Päivän viimeinen etappi oli näköalatorni, Sky Tower. Maisemat tornista ovat huikeat. Tähän oli hyvä lopettaa turistipäivä Sentosalla.

untitled-1-140

untitled-1-139

untitled-1-141

untitled-1-142

Thursday – Torstai

It’s time to Bounce at the trampoline Park. 

Torstaina ohjelmassa oli lisää pomppimista, kun lapset pääsivät trampoliinipuistoon. Bounce on uusin trampoliinipuistoista ja meidän lasten suosikkipaikka.

untitled-1-158

untitled-1-45

untitled-1-10

untitled-1-155

Friday – Perjantai

On Friday my parents came to visit us from Finland. Kids were super happy to see their beloved grandparents again. 

Perjantaina saimme vieraita suomesta, kun vanhempani, lasten rakkaat isovanhemmat tulivat meille viikoksi kylään. Riemu oli ylimmillään ja isovanhempien sylissä oli kiva köllötellä. Hyvä päätös lomalle ja alku viikonlopulle.

untitled-1-161

Plenty of things to do in Singapore as you can see. No need to travel abroad. Onni and Emma enjoyed their holiday very much indeed and gave me many “mommy points”. 

Siinähän sitä puuhaa oli viikolle yllin kyllin. Lapset olivat todella tyytyväisiä ja äiti sai paljon pisteitä lomaohjelman järjestämisestä. Ei se lomailu kotona olekaan välttämättä niin raskasta ja stressaavaa. Ei ainakaan täällä lukuisten menopaikkojen Singaporessa.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s