Amazing Nature – Ihmeellinen luonto

I’ve really waited for the day when I can visit Bukit Timah Nature Reserve. The Reserve was reopened in October 2016 following the completion of restoration works carried out from September 2014 to October 2016. So once the gates were open of course I was among the first people to go there. I took my friend with me and we were both blown away about the beauty of this park. Actually we’ve been here now twice. You can’t really get any closer to nature than this. 

Tätä päivää on odotettu! Bukit Timahin luonnonpuisto on avattu jälleen yleisölle. Luonnonpuisto on käynyt läpi massiivisen remontin, jossa polkuja levennettiin ja päällystettiin puulaudoituksilla, betonilla ja kivillä, maanvyörymiä korjattiin ja myös portaita rakennettiin. Joidenkin mielestä puisto pilattiin korjausten myöstä, mutta minusta ne on upotettu hienosti maastoon. Paljon polkuja on myös ilman päällystettä, joten kyllä luonnossa kävelyn haasteellisuus on edelleen tallella. Puiston avauduttua otin ystäväni mukaan ja yhdessä lähdimme tutkimusmatkalle. Itseasiassa yhteisiä matkoja on jo takana kaksi, niin vaikuttuneita olimme tästä puistosta. Tämän lähemmäksi luontoa ei voi päästä. Mielestäni tämä voittaa MacRitchien puiston mennen tullen.

Bukit Timah Nature Reserve

untitled-1

untitled-1-106

As this park is recently reopened and part of MacRitchie Nature Reserve is under renovation Bukit Timah Nature Reserve gets really crowded on weekends. Best to go is in the morning on a working day. The trails are well marked and well paved. Be prepared to walk a lot… up and down, up and down… There are many stairs some steeper than the others. Sorry, I tried to picture all the stairs but managed to only picture some of them…So don’t get bored about this, Hah hah ;).

So let’s go – Welcome to the Jungle!

Bukit Timahin puistoon kannattaa mennä arkiaamuisin, sillä viikonloppuisin puisto on täynnä, siis todella täynnä. Singaporelaiset rakastavat luontoa ja kiinnostusta herättää varmasti se, että puisto on vihdoinkin auki oltuaan kiinni lähes kaksi vuotta. Sen lisäksi suosittu MacRitchien luonnonpuisto on nyt vuorostaan osittain remontissa. Reittejä on metsässä paljon ja ne on erittäin hyvin merkattu. Karttoja on monessakin paikassa, joten eksymään täällä ei pääse vaikka ajoittain voikin siltä tuntua. Metsä on hyvin mäkistä, joten syytä on varautua kävelemään paljon. Portaita, jotka ovat toinen toistaan jyrkempiä, on paljon. Eikä portaissa mitään vikaa ole, paitsi että täällä askelmat ovat hyvin luonnonmukaiset eli välillä on matalampaa askelmaa ja välillä pitääkin ottaa kunnon loikka seuraavalle portaalle. Kuten tulet huomaamaan, haltioiduin puiston portaista, joita kuvasin aika paljon. Älä tylsisty niistä, kaikkia portaita en sentään kuvannut, hah hah ;).

Joten tästä se alkaa – Tervetuloa viidakkoon!

untitled-1-6

Bukit Timah Nature Reserve

untitled-1-95

untitled-1-103

untitled-1-93

Pretty high step – Aika korkea porrasaskelma.

untitled-1-37

Hiking through the cave path allows you to see a couple caves.  You can also discover the wonders of nature. We also saw a snake (sorry, picture is not so clear). We are not sure if it is non venomous Green Tree snake or very venomous Viper. Give me a shout if you know what snake this is. I’m always curious to know as I may see them again and then it would be nice to know if they are dangerous or not.

Polut on nimetty ja luolapolku (Cave Path) on yksi mielenkiintoisimmista. Matkan varrella näkee luonnon ihmeellisyyksiä ja muutaman luolankin, jotka on suljettu. Me ystäväni kanssa törmäsimme myös käärmeeseen (valitettavasti kuva ei kovinkaan selkeä). Emme ole ihan varmoja käärmeen lajista. Kyseessä mielestämme on myrkytön Green Tree -käärme tai erittäin myrkyllinen Viper. Jos saat hieman epäselvästä kuvasta selvää ja tiedät mikä käärme on kyseessä, ilmoita siitä minulle. Yritän aina kuvata ja tutkia kohtaamani oliot täällä, jotta vastaisuudessa tiedän mitä ne ovat ja ovatko vaarallisia. 

untitled-1-114

untitled-1-35

untitled-1-16

untitled-1-21

untitled-1-111

untitled-1-27

untitled-1-58

 

untitled-1-26

This is Singapore. Warning signs even in the forest – Aah, Singapore. Edes metsässä ei pääse pakoon lukuisia varoituskylttejä.

untitled-1-52

Thick jungle – Tiheää viidakkoa.

If you want to challenge yourself then hike down on a Rock path. This route is quite short but interesting. Be prepared to do some climbing…

Jos haluat haastaa itsesi, on kallio polku (Rock path) oikea siihen. Reitti on aika lyhyt, mutta mielenkiintoinen. Varaudu kiipeämään…

untitled-1-91

How about Bukit Timah Summit. If you are as crazy me and my friend then you may try to run it all the way up. The road over there is quite steep so walking is recommended but surprise yourself, give it a go and run!

Edelleen lisähaastetta saat, jos kokeilet juosta Bukit Timahin kukkulalle. Mäki on erittäin jyrkkä ja suosituksena on kävellä se ylös tai alas. No, me hullut päätimme kuitenkin juosta sen ylös ja alas! Mäki on todella raskas ja me jaksoimme juosta sen juuri ja juuri kaksi kertaa ylös ja alas. Kannattaa silti kokeilla juosta, edes osan matkasta.

untitled-1-107

untitled-1-74

One of my favourite things over here is to see so many monkeys.

Yksi parhaista puolista tässä puistossa on se, että siellä näkee yleensä todella paljon apinoita. Niinkuin tälläkin kertaa.

untitled-1-68

untitled-1-69

untitled-1-71

From the hill take a peak down to the Hindhede Quarry and houses near by.

Bukit Timahin kukkulan vieressä on toinen pieni kukkula, josta pääsee kurkkimaan puiden läpi Hindheden vanhalle kaivokselle, nykyiselle lammelle. Sieltä näkee myös puiston läheiset talot.

Since Hindhede Park is next to Bukit Timah Park we went there as well. And again spotted many monkeys.

Kävimme myös Bukit Timah puiston vieressä olevassa Hindheden puistossa. Siis juuri siinä, jonne äsken ylhäältä kurkimme. Sielläkin näimme paljon apinoita. Tämä luonnon oma eläintarha on aivan mahtava.

untitled-1-86

untitled-1-78

untitled-1-81

We saw also many bird watchers. Näimme puistossa myös lintubongareita. He ihastelivat ja kuvasivat jotain punaista lintua.

untitled-1-98

This place is absolutely magical and now one of my favourite places in Singapore. I hope you enjoyed this journey as well. You have to see  this with your own eyes. Trust me you’ll love it!

Näin on matkani metsässä tullut päätökseen. Tämä on paikka, joka pitää itse nähdä ja kokea. Ja veikkaanpa, että rakastut tähän paikkaan vierailtuasi siellä!

untitled-1-104


Practical tips when visiting Bukit Timah Nature Reserve:

 • Comfortable and good shoes for hiking.
 • Take a lots of water with you since the only restrooms and places where to refill your water bottles are at the entrance of Bukit Timah Nature Reserve and Dairy Farm.
 • Mosquito repellent.
 • Towel as you will be sweating a lot.
 • A camera.
 • BE AWARE OF SNAKES!

Ja tässä vielä käytännön vinkkejä vierailuun:

 • Mukavat ja hyvät kengät.
 • Varaa mukaan paljon vettä. Vessat ja vesipullon täyttöpisteet ovat vain Bukit Timah puiston ja Dairy Farm puiston sisäänkäyntien luona.
 • Hyttysmyrkkyä.
 • Hikipyyhe, sillä kuuma kosteassa sademetsässä tulee taatusti.
 • Kannattaa pakata mukaan kamera.
 • VARO KÄÄRMEITÄ!

You may be interested in these posts:

Dairy Farm Nature Park & Singapore Quarry

Close to Nature


 

2 thoughts on “Amazing Nature – Ihmeellinen luonto

 1. Midwestern Plant Girl

  What a lovely hike! Looks like you could skip your step class for the week after going there 😉😉 I’d be awed by the foliage, so many interesting trees. Love the monkeys also! Snakes? Not so much 😝 Thanks for sharing!

  Like

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s