10 years! – 10 vuotta!

November was the busiest month for me here in Singapore so far. I was busy not only with my blog but also with my new “side job” as an editor in chief for the Finnish Association magazine in Singapore. I’m exited about that and happy to work with the Finnish community in Singapore. We have such a great group of Finnish people living here. And then of course for our family November is a month of celebration and this year it was time for a big party! Onni turned 10. I can’t believe it’s been nearly 10 years since this picture at the christening was taken.

Marraskuu oli minulle kiireisin kuukausi tähän asti täällä Singaporessa. Tämä blogi työllistää minua luonnollisesti ja lisäksi lähdin mukaan Singaporen Suomalaisten toimintaan ja sitä kautta lehtemme työryhmään. On kiva päästä mukaan  ja tehdä uusia juttuja. Perhe-elämän kannalta marraskuu on meille juhlakuukausi, Onni viettää silloin syntymäpäiväänsä. Onni täytti nyt 10 vuotta! Aivan uskomatonta, että näistä alla olevista Onnin ristiäiskuvistakin on jo lähes 10 vuotta.

I’ve said before I love to organise parties but kids parties aren’t the one I enjoy organising. You need to pick up a venue which is getting harder and harder as kids get older. Onni has lots of friends so we decided to have two separate parties. One for his Finnish friends and one for his class at school. 

First party was held at the Bounce Trampoline park for his Finnish friends. After jumping I took kids to Mc Donald’s. This was something Onni and kids enjoyed very much.

Kuten olen aikaisemminkin sanonut juhlien järjestäminen on kivaa, mutta lasten juhlien järjestämisestä en tykkää yhtään. Se oli kivaa ennen, kun lapset olivat pienempiä. Mitä vanhemmiksi lapset tulevat sitä isommat vaatimustasot juhliin on. Onnikin kehitteli jos jonkinlaisia ideoita juhlista, mutta onneksi yhdessä päädyimme kahteen hyvään vaihtoehtoon. Suuren kaverimäärän takia päätettiin pitää kahdet juhlat, yhdet suomalaisille kavereille ja yhdet luokkakavereille. 

Ensimmäiset juhlat pidettiin Bounce trampoliinipuistossa Onnin suomalaisille kavereille. Hyppytuokion jälkeen mentiin mäkkäriin lounaalle ja jätskille. Pojilla riitti juttua niin, ettei syömisestä meinannut tulla mitään. Pääasia, että kaikilla oli super kiva päivä!

untitled-1-22

The party number two was at the Kidz Amaze Jurong (same place as last year). Kidz Amaze Jurong is suitable for older kids and this was a perfect venue for Onni’s 9th and 10th birthday party. 

Toiset juhlat pidettiin Kidz Amazen sisäleikkipuistossa, samassa paikassa kuin viime vuonnakin. Kidz Amaze Jurong on iso leikkipuisto ja erityisesti sopiva hieman vanhemmille lapsille. 

We usually don’t have a cake for a birthday since none of us eat cake. This year however Onni insisted to have the cake. So I ordered white chocolate & vanilla cake with Minecraft theme from Sinsations by Radhika. I thank Radhika for making this cake for Onni which was so delicious. I’ve never before seen kids finishing their cakes as usually they only have one bite.. I did a little survey and kids really loved the cake. So well done Radhika! Will come back to you for more…

The cake was very beautifully packed and I got instructions how to store the cake before the party. As well as some napkins, plates and a candle. Very professional approach indeed. It’s all these details that makes Radhika such a wonderful baker lady. If you are interested in ordering cakes from Radhika please notice you need to replace your order 10-12 days before!

Yleensä meillä ei ole syntymäpäivillä tarjolla kakkua, koska kokemuksesta lapset eivät sitä syö. Tänä vuonna Onni kuitenkin halusi kakun, joten hänen pyynnöstä ja toiveiden mukaisesti tilasin valkosuklaa-vaniljakakun, jossa oli Minecraft koristelua. Kakun valmisti kotimme lähellä asuva leipuri rouva Radhika. Löysin nettisurffailun tuloksena Radhikan yrityksen Sinsations by Radhika ja monen suosituksen myötä päätin tilata kakun. Kakku oli todella hyvä, koostumukseltaan hyvin erilainen kuin mihin olemme Suomessa ehkä tottuneet. Onni ja synttärivieraat tykkäsivät kakusta todella paljon ja todistetusti näin, kuinka kakkupala toisensa perään katosi lasten suihin. Radhika on todella taitava koristelemaan kakkuja ja makuvaihtoehtojakin on lukuisia, joten sieltä taidetaan tilata kakku seuraavaksi Emman juhliin. Tiedoksi, kakkutilaukset tulee tehdä 10-12 päivää ennen noutoa!

untitled-1-27

untitled-1-28

untitled-1-31

And of course we celebrated Onni’s birthday just with the family. As for a present Onni got a long-awaited mobile phone (his first one) and we had a dinner at Din Tai Fung, Onni’s favourite restaurant.

Syntymäpäivää juhlittiin myös perheen kesken varsinaisena syntymäpäivänä. Onni jännitti päivää todella paljon ja erityisesti lahja mietitytti. Paketista paljastui mieluisa yllätys, ensimmäinen oma kännykkä. Koulun jälkeen kävimme syömässä Onnin herkkuruokaa dumplingseja Din Tai Fung -ravintolassa. Kotimatkalle vielä jätski mukaan ja synttäripäivä oli pulkassa.

HAPPY BIRTHDAY MY LOVE!

untitled-1-16


Sinsations by Radhika

Website, Facebook, Instagram


 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s