A Luxurious hideaway – Ylellinen piilopirtti

Hello, I’m back from the holiday. I hope you all had a wonderful Christmas and Holiday Season!

This was my fourth consecutive Christmas outside Finland and this year we chose to spend our Christmas in Siem Reap, Cambodia. Cambodia is an easy access from Singapore (direct flight is about 2 hours). Siem Reap is in the northwestern Cambodia, and a popular resort town mostly because its proximity to the Angkor temples, the most popular tourist attraction in Cambodia.

Heipä hei ja terveisiä lomalta Kambodzasta, jossa vietimme joulua tänä vuonna. Niin, tämähän oli jo neljäs peräkkäinen joulu ulkomailla. Kambodza ja Siem Reap valikoitui meidän tämän vuoden joulukohteeksi ja vietimme siellä neljä yötä. Tämä oli meidän ensimmäinen kerta Kambodzassa ja Siem Reapissa. Kambodzaan on vain kahden tunnin lentomatka Singaporesta, joten helppoa on taas tämä matkustaminen.

We have my in-laws visiting us so they came with us to Cambodia. I took a lot of pictures and of course I will share my trip with you. I’ll do my best to go through all the pictures as soon as possible. So here’s my first post and it is about the resort we stayed in. Usually I don’t write so much about resorts but now I absolutely have to and you are about to find out why.

We stayed for four nights in the wonderful Phum Baitang resort. There is not enough words to describe this resort. This place is almost beyond description. The resort is about 15 minutes ride from the airport and 10 minutes from the city of Siem Reap. The resort is by a dusty dirt road and surrounded by fields with lots of cows and bulls. Driving through the hotel gate brings you in the middle of a paradise.  WOW, WOW, WOW! Phum Baitang, the ’green village’, is more than a 5 star luxury resort. This is an elegant hideaway offering its guests an unique experience in Siem Reap. The resort is only one year old and it has already had many high profile quests like royalties and even Angelina Jolie and Brad Pitt stayed there with their kids. If it is good for them then it must be good for us…

Mukaan matkalle lähtivät myös meillä kylässä olevat isovanhemmat (minun appivanhemmat). Kambodza on todella upea paikka ja otin matkalla lähemmäs 1000 valokuvaa. Hetki menee siis niitä läpi käydessä…Seuraavat kolme blogipostausta käsittelevät matkaani ja tässä niistä ensimmäinen. Esittelyssä on upea hotellimme, jonka esittelen hyvin mielellään. Hotelli sijaitsee vain 15 minuutin päässä Siem Reapin lentokentästä ja 10 minuutin päässä kaupungin keskustasta. Matkalla hotellille meinaa alkaa usko loppua hotellin sijainnin suhteen, sillä hotelli sijaitsee keskellä peltoa, pölyisen hiekkatien varressa. Hotellia ympäröi muuri ja hotellin nimeäkin saa kyllä portin pielestä etsimällä etsiä. Oikea piilopirtti. Juuri tästä syystä tämä vain vuoden vanha hotelli on monien kuninkaallisten suosiossa. Kuulemma Angelina Jolie ja Brad Pitt myös viettivät hotellissa vuoden alussa kolme kuukautta. Jos hotelli on sopiva heille, on se sopiva meillekin…Sanat eivät riitä kuvailemaan tätä upeaa paikkaa ja niinpä annankin kuvien puhua puolestaan.

Resort Manager Colin Bryan: “When our owners bought the property in Siem Reap they were still unhappy with the limited scope of luxury in the area. They felt that most of the big hotel and resort brands offered the same thing and it was quite difficult to differentiate one from the next. They were all good in terms of service, but they were all trying to offer the biggest, most expensive things. Phum Baitang is offering a new approach to hospitality.”
 

សូមស្វាគមន៍

Soum swa-kumm – Welcome – Tervetuloa

Phum Baitang, Siem Reap, Cambodia

A Reception area – Vastaanottoaula.

untitled-1-156

untitled-1-155

Phum Baitang, Siem Reap, Cambodia

Phum Baitang, Siem Reap, Cambodia

untitled-1-17

Phum Baitang, Siem Reap, Cambodia

The resort comprises forty-five spacious wooden villas, twenty-five with private terrace and twenty with private plunge pool. The style is inspired both inside and outside by traditional Cambodian design and the setting is indeed very idyllic with rice paddies (producing the resort’s own rice). Guests can stroll across dykes and raised walkways and you can even borrow a bike to ride around. And that’s exactly what Onni and Emma did. 

Hotellissa on 45 tilavaa, puista mökkiä, joista 25:ssä on terassi ja 20:ssä on oma uima-allas. Sisustustyyli mukailee perinteistä Kambodzalaista sisustusta. Mökit on ripoteltu tontille siten, että jokaisella on oma rauhansa. Mökkien keskellä on pieni riisipelto, josta tulee myös hotellin oma riisi. Riisipeltojen keskellä menee polkuja ja puusilta. Hotellivieraat saavat ottaa käyttöönsä myös pyöriä, joilla voi ajella pitkin hotellialuetta.

Phum Baitang, Siem Reap, Cambodia

Phum Baitang, Siem Reap, Cambodia

We stayed in a villa with its own pool and it was perfect. The room was airy and beautifully appointed in the style of a traditional Cambodian house with natural materials. 

Meillä oli käytössä mökki omalla uima-altaalla varustettuna. Huone oli erittäin tilava ja kauniisti sisustettu. 

Phum Baitang, Siem Reap, Cambodia

Phum Baitang, Siem Reap, Cambodia

Phum Baitang, Siem Reap, Cambodia

Phum Baitang, Siem Reap, Cambodia

The resort has its own family of water buffalos, whom we passed by every morning on our way to breakfast. Sometimes we saw them “working” on the rice field and sometimes just eating grass.

Hotellilla on maskottina vesipuhveli perhe. No oikeastaan he kyllä tekevät myös töitä riisipelloilla. Ruohonleikkuu sujuu myös, kun puhvelit päästetään nurmikolle ruohoa syömään. Ohitimme puhvelit aina aamuisin matkalla aamupalalle.

Phum Baitang, Siem Reap, Cambodia

Phum Baitang, Siem Reap, Cambodia

Phum Baitang, Siem Reap, Cambodia

Phum Baitang, Siem Reap, Cambodia

Phum Baitang, Siem Reap, Cambodia

And talking about breakfast. The resort has two restaurants Bay Phsar (Cambodian flavours) by the pool and Hang Bay (Western gourmet) close to the reception. Breakfast is served at Bay Phsar. The food selection is extensive with yoghurt, panna cotta, cereals, freshly baked breads, croissants, freshly squeezed juices, fruits etc. The food is excellent, organic and fresh and the coffee is really good.

Niin, se aamupala. Hotellissa on kaksi ravintolaa. Uima-altaan luona oleva Bay Phsar (Kambodzalaista ruokaa) ja vastaanottoaulan luona oleva Hang Bay (Länsimaista ruokaa). Aamiainen on tarjolla Bay Phsar -ravintolassa. Aamiaisvalikoima on runsas ja erittäin maukas.

Phum Baitang, Siem Reap, Cambodia

Phum Baitang, Siem Reap, Cambodia

untitled-1-62

Phum Baitang, Siem Reap, Cambodia

The resort has also a luxurious spa with seven treatment rooms, a sauna, a steam room and a relaxation area. A yoga pavilion and a fully-equipped fitness room.

Hotellissa on upea kylpyläosasto, jossa on seitsemän hoitohuonetta, sauna, höyryhuone, kuntosali ja joogatila.

untitled-1-98

untitled-1-101

untitled-1-100

untitled-1-110

untitled-1-109

And not forgetting kids. There is a kids club too. Activities offered at the kids club include arts and crafts, puzzle games, water activities and cooking classes. Children can also take part in a Angkor discovery tour and in rice-harvesting activities.

Lapsia unohtamatta hotellissa on myös leikkitila lapsille. Aktiviteetteja on monenlaisia.

Although we had our own pool we also enjoyed swimming at resorts own 50m outdoor infinity pool. Even though the resort was nearly full we always had the pool just for us. Now how great is that!

Omasta uima-altaasta huolimatta, oli myös kiva käydä uimassa hotellin isossa uima-altaassa. Vaikka hotelli oli lähes täysi ei uima-altaalla muita ihmisiä näkynyt. Ei yhtään hullumpaa saada koko iso allas omaan käyttöön.

Phum Baitang, Siem Reap, Cambodia

untitled-1-92

Phum Baitang, Siem Reap, Cambodia

Phum Baitang, Siem Reap, Cambodia

untitled-1-93

At the Cigar/Cocktail Lounge we had some fresh drinks before dinner. The bar is perfect place to watch the sun set over the lush paddy fields. 

Hotellin cocktailbaarissa nautittiin herkullisia ja raikkaita drinkkejä ennen illallista. Mikäpä sen mukavampaa kuin istua baarin terassilla ja katsella riisipellon taakse laskevaa aurinkoa.

Phum Baitang, Siem Reap, Cambodia

Cigar & Cocktail lounge – Cocktailbaari.

Phum Baitang, Siem Reap, Cambodia

Phum Baitang, Siem Reap, Cambodia

We spent Christmas eve at the resort. Since on our first day in Siem Reap we went to visit the temples we decided to relax by the pool on Christmas. In the evening we enjoyed the Christmas reception at the resort with a Cambodian Santa Claus.

Jouluaaton vietimme hotellissa. Päivällä köllöttelimme altailla ja ilta meni hotellin järjestämällä jouluillallisella. Lapsia kävi moikkaamassa myös Kambodzalainen joulupukki.

untitled-1-112

Merry Christmas! – Hyvää joulua!

untitled-1-111

My Christmas cocktail – Minun joulujuoma.

Phum Baitang, Siem Reap, Cambodia

untitled-1-144

The resort also remembered us with a nice gift. A macaroon cake and a gift box with Cambodian grown pepper, tea, rice and some biscuits and jam.

Hotelli muisti meitä myös pienellä lahjalla. Huoneessa meitä odotti Macarons -kakku ja lahjalaatikko, jossa oli pippuria, teetä, riisiä, keksiä ja hilloa.

So what else can I say than our stay in Phum Baitang was faultless and the resort exceeded all our expectations and more. All the staff was incredibly helpful and friendly. Phum Baitang is very lush, green, secluded and elegant place to stay. This is a true paradise and one of the best resorts we’ve visited.

Thank you Phum Baitang and Resort Manager Colin Bryan for taking such a good care of us during our stay. This was our first visit in Cambodia and in Phum Baitang but surely not our last. We’ll be back!

Hotellista ei löydy kerta kaikkiaan mitään valittamista. Tämä on ehdottomasti yksi parhaimmista hotelleista, joissa olemme ikinä olleet. Auttavainen ja ystävällinen henkilökunta teki vierailustamme täydellisen. Kiitos Phum Baitang ja hotellin johtaja Colin Bryan, jotka pitivät meistä hyvää huolta koko vierailumme ajan. Tämä oli ensimmäinen kerta Kambodzassa ja Phum Baitangissa, mutta ei taatusti viimeinen. Tänne tullaan uudelleen!

លាសិនហើយ

(léa sĕn heavy) – Goodbye – Hei hei

untitled-1-158

If you are traveling to Siem Reap with family, please look no further. I highly recommend this now one of the most highly rated resort in Asia.

Suosittelen tätä tämän hetken parhaimmaksi hotelliksi Siem Reapissa luokiteltua hotellia lämpimästi myös sinulle.

Phum Baitang, Siem Reap, Cambodia

Ps. Next post is about Angkor Temples. Seuraava postaus on Angkorin temppeleistä.


siteon0Phum Baitang 

Website, Facebook, Instagram photos and videos, Twitter


 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s