Holiday activities – Loman aktiviteetteja

Hello, it’s been a while again. My life’s just been too busy and I haven’t find time and energy to work with my blog. But here I am again.

International schools in Singapore has many holidays during the semester. Since there are so many holidays it’s impossible to travel on every holiday because of the work commitments. But not to worry, Singapore is a holiday destination itself and here’s plenty of things to do for those who are not traveling. Overseas Family School had a long holiday during the Chinese New Year and we stayed at home. For many parents this is a nightmare as they don’t know what to do and how to keep children entertained. I find these holidays quite fun. Onni and Emma are exited to see where I take them and they keep asking me where do we go, where are we having lunch etc. I find this lovely as they trust I keep them entertained with funny activities. I know I’ve shared with you many tips how and what to do with your kids during the holiday and here’s a couple new tips.

Heipä hei, täällä sitä taas kirjoitellaan. Elämä Singaporessa käy meikäläisen osalta aina vain kiireisemmäksi ja sitä kautta myös blogin päivitysten välit pitenevät. Tällä hetkellä on aika hektistä, mutta eiköhän se elämä kohta taas rauhoitu. Alkuvuosi on ollut erityisen kiireistä minulle äitinä, sillä Onnin ja Emman koulussa on lomailtu paljon. Ensiksi koulut alkoivat vasta loppiaisen jälkeen ja muutaman kouluviikon jälkeen oli taas loman vuoro, kun vietettiin kiinalaista uutta vuotta. Koska Vesalla oli työkiireitä kiinalaisen uudenvuoden aikaan, vietimme loman täällä kotona. Singaporessahan tekemistä riittää, joten ei mennyt paniikiksi loman suunnittelut. Lapset ovat oikeastaan jo hyvinkin tottuneita siihen, että “äidin ohjelmatoimistosta” löytyy varmasti kivaa puuhaa loman jokaiselle päivälle. Monelle vanhemmalle lasten koululomat aiheuttavat päänvaivaa, mutta minulle ei. Mielelläni keksin puuhaa lapsille, koska täällä on varaa mistä valita ja vieläkin on paikkoja, joissa emme ole käyneet. Tässä nyt taas meille ja teille jaettavaksi uusia vierailukohteita.

Madame Tussauds Singapore

I’ve never visited wax museums before even though you can find them from everywhere. So this was my first visit and it was fun. I recommend to visit soon after opening time. It would be annoying if the crowds were too large. The displays are of real likeness and you will have lots of fun with photos. Sporting heros, movie stars etc. Before entering the museum we were presented with a historical tour/presentation of Singapore, which was kids favourite as the staff were so lively, and fun to watch! We had also a short but nice boat ride before the entrance of the museum.

Vahanukkemuseot eivät ole minua koskaan kiinnostaneet, eivätkä kiinnosta vieläkään, mutta päätimme käydä siellä lasten kanssa. Singaporen Madame Tussauds -museo ei ole kovinkaan suuri. Pääsylipun hintaan kuuluu itse vahanukke galleria, pienen pieni “risteily”, jossa näkee myös vahanukkeja sekä kurkistus Singaporen historiaan pienimuotoisen näytelmän muodossa. Se olikin lapsista ehkäpä kaikista kivoin. Mutta olivathan ne vahanuketkin kivoja. Enpä tiennytkään, että Barack Obama on noin pitkä!

untitled-1-2

On a boat ride – Veneajelulla.

Highlight for Emma to stand next to her favourite singer, Katy Perry!

Emmalle kohokohta oli seistä Katy Perryn vieressä, joka on sattumoisin hänen suosikkilaulaja!

Skyline Luge

Skyline Luge is located in Sentosa. The attraction opened in 2005. The luge has two tracks. The older one is called the Jungle Trail (628 metres (2,060 ft)) and the newer one the Dragon Trail (688 metres (2,257 ft)). The luge is a self-driving car system in which riders control the speed by pushing a pair of handlebars back and forth. The luge ride goes downhill, relying on gravitational pull to move. After the ride, the Skyride using chairlifts brings riders, luge carts, and the helmets back to the starting point. The Skyride is similar to a ski lift. We went there together with my friend and her boys. This was so much fun, I only wish the tracks would be longer…Like they say Once is never enough

Mäkiautoilu on ollut mielessä kokeilla jo pidemmän aikaa. Sentosalla siihen on mahdollisuus Skyline Lugessa. Ratoja on kaksi ja ne ovat aika lyhyitä, mielestäni jopa liian lyhyitä, olisi ollut kiva painella menemään vähän pidempään. Tänne mennessä kannattaa muistaa ostaa useampi kuin yksi ajokerta, sillä yksi kerta ei ole koskaan riittävä…

River Safari

River Safari is right next door to the Singapore Zoo. The name of this attraction is a bit misleading as I expected this to be a long boat trip but it’s not. The majority of the park is to be done on foot. There is a short 15 minute boat trip but don’t expect to see much more than a glimpse of the giraffe from the neighbouring zoo. However the paths are nicely laid out around with mainly water dwelling creatures. The aquariums are excellent and you will see some amazing fish, Otters, turtles, snakes and many other creatures. The Amazon River Quest is the main highlight of the park. It’s a good 10 minutes ride and a must try!!! It’s not part of the admission ticket so you must pay extra SGD5 per adult which is worth the price. Kids really loved it. There are also two panda’s, Kai Kai and Jia Jia. It doesn’t take as long to go around the park. We enjoyed visiting River Safari.

Joki safari on Singaporen eläintarhan vieressä ja helposti yhdistettävissä vierailuun eläintarhan puolella. Joki safari on nimenä ehkä hieman harhaanjohtava. Minä kuvittelin alkuun, että safarilla tosiaankin mennään veneellä pitkin poikin ja tutustutaan eri jokien eläimiin. Ei, suurimmaksi osaksi safarilla kävellään. Pääsylipun hinnalla pääsee myös pienelle risteilylle järvellä. Tämä oli kyllä tylsimmistä tylsin eikä nähtävääkään ollut. 5 SGD:n lisämaksulla pääsee pienelle jokiristeilylle. Me menimme ja se oli lasten mielestä tosi kiva. Minusta se olisi voinut olla hieman pidempi ja kulkea hitaammin, että eläimiä ehtii kunnolla nähdä. Jokisafarin ehdoton vetonaula ovat pandat. Meidän vierailun aikana toinen pandoista nukkui ja toinen oli jossain sisällä.

untitled-1-98

untitled-1-104

untitled-1-108

Wild Wild Wet

Wild Wild Wet is the largest water theme park in Singapore. It is located at Downtown East in Pasir Ris. This place is packed with fun filled water activities for all ages. We went there on Saturday and I thought it would be packed. But it wasn’t at all. No queuing anywhere. This is now our favourite waterpark in Singapore as Adventure Cove is always packed with people.

Wild wild wet on Singaporen suurin vesipuisto, joka sijaitsee lähellä lasten koulua, Downtown Eastissa, Pasir Risissä. Kävimme puistossa lauantaina ja kuvittelin puiston olevan täynnä. Toisin kuitenkin kävi. Missään ei ollut jonoja. Aurinkotuoleja oli vapaina vaikka kuinka ja paljon. Aktiviteettien osalta puisto sopii mainiosti niin pienille lapsille kuin isoillekin. Puiston laajennus on vielä käynnissä ja uusien vesiliukumäkien pitäisi aueta lähiaikoina. Onni ja Emma tykkäsivät puistosta todella paljon, jopa enemmän kuin Sentosan Adventure Cove -vesipuistosta. Kannattaa ehdottomasti käydä. 

untitled-1-135

untitled-1-137

untitled-1-111

untitled-1-120

untitled-1-136

Bukit Timah Nature Reserve

Completely free activity is to take kids hiking. I’ve been hiking at Bukit Timah Nature Reserve several times. During the holiday I took Onni and Emma there as well. Lots of climbing for kids but they liked it. Onni even found some Pokemon’s :).

Täysin ilmaista huvia on viedä lapset kiipeilemään Bukit Timahin metsään. Olin todella hämmästynyt siitä, kuinka hyvin Onni ja Emma jaksoivat kävellä ylös ja alas korkeita portaita. Luonnonmukainen kiipeilykallio oli lasten todellinen suosikki. Onni tykkäsi kävellä metsässä ja bongata metsässä vapaana lymyäviä Pokemoneja… 😉

untitled-1-153

untitled-1-160

untitled-1-154

So there you have it. Lot of activities to choose from next time you wonder where to take kids.

Siinäpä sitä on vaihtoehtoja mihin viedä lapset seuraavan loman aikaan. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s