Woody Antique House

We have now been living in our new house for a month. I really like this house and thought it and we needed some new furnitures. So I visited Woody Antique House at Dempsey Hill and found exactly what I was looking for. 

Woody Antique House is a family owned business offering a wide and diverse range of Asian furniture and antiques.  The inventory includes a large selection of Chinese reproductions and Chinese antiques, Thai and Indonesian artefacts, Indian coffee tables, dining tables and cabinets and old doors, which are all meticulously restored to retain and reveal their original beauty. 

The showroom is huge (there is two actually next to each other) and really nicely set up. There is a lot of light and wide aisles which make it really easy to walk around and have a good look at products. They have a good quality furnitures with affordable prices. Weekly shipments guarantee there is something new everytime you visit there. If you for some reason are unable to find exactly what you are looking for then you may consider to order a customised piece. The staff is very friendly and helpful. They let you walk alone and look around at your own pace. If you need assistance they are with you in a second.

Woody Antique House is definitely my favourite store in Singapore when it comes to buying Chinese furnitures! I couldn’t possibly picture everything so you just have to trust me on this and visit Woody Antique House yourself.

Uusi asunto vaatii uudet huonekalut, eikö? No, ainakin uusi asuntomme täällä Singaporen itärannikolla kaipasi hieman täydennystä. Uudet huonekalut löytyivät tällä kertaa Woody Antique Housesta. Liike sijaitsee Dempsey Hillissä, jossa on iso myymälä (sisältää kaksi eri myymälätilaa). Myymälän valikoimissa on Aasialaisia huonekaluja laidasta laitaan aina Kiinasta, Thaimaasta, Indonesiasta, Mongoliasta ja Intiasta asti. Osa huonekaluista on uustuotantona tehtyinä ja osa on oikeaa antiikkia. Myymälään tulee uusia tuotteita viikoittain, joten valikoimassa on vaihtelua. Mikäli valikoimasta ei kuitenkaan löydy juuri sitä mieleistä huonekalua, voi sellaisen myös teetättää. Kiinaan verrattuna hinnat ovat suolaiset, mutta Singaporen mittapuussa hinnat ovat kohtuulliset ja mielestäni hinta-laatu-suhde on täällä kohdillaan. Myymälässä on myös miellyttävää asioida, koska tavarat on laitettu selkeästi ja huolitellusti esille. Käytävät ovat tarpeeksi tilavat liikkumiseen ja valaistus myymälässä on hyvä. Henkilökunta on myös mitä parhain. Aivan rauhassa saa liikkeessä kulkea (toisin kuin esim. Lee’s Antiquessa), myyjät ovat kuitenkin lähellä avustamassa tarvittaessa.  

Tämä on ehdottomasti minun suosikkipaikka ostaa kiinalaisia huonekaluja Singaporessa, kannattaa käydä! 

Thank you Woody Antique House and especially Richard and Victor for your assistance.

And as usual here’s my shopping from Woody Antique House. I also ordered two bar chairs which will be custom made and ready in August once I’m back from Finland.

Ja tässä taas niitä ostoksia. Tilasin myös kaksi korkeaa baarijakkaraa, jotka puuseppä tekee kesän aikana. Suomen loman jälkeen keittiön baaripöydän luona on sitten tuolit.

Ps. Tuo valkoinen jakkara on muuten vanhanajan suutarin jakkara. Asiakas istui jakkaralla, kun suutari tai kengänkiillottaja teki työtään. Maksu laitettiin jakkaran kolikkoreiästä sisään. Tarinan kertoi Woody Antique Housen työntekijä.


Blk 13 Dempsey Road #01-05 Singapore 249674

Blk 15 Dempsey Road #01-12 Singapore 249675

Operating Hours:

Mon-Fri -10.00am – 6.00pm

Sat/Sun/Public Holidays – 10.00am – 7.00pm

Website, Facebook


NEXT POST WILL BE ABOUT MY NEW HOUSE!

SEURAAVA POSTAUS ONKIN SITTEN UUDEN KODIN ESITTELY!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s