Summer memories – Kesämuistoja

Back to normal and it’s nice to be back in Singapore. In my thoughts I’m still time to time in Finland. I had such a lovely holiday in Finland although weather wasn’t the best. Everybody in Finland seems to make a fuss about weather and how bad it is. I can’t be bothered it is what it is and I really didn’t mind if it was raining or not, cold or not. I was in Finland and that’s all that mattered to me. And by that I mean I love to observe Finnish people. How they look? What they wear? It’s quite fascinating. The other thing I loved to watch is nature and its pure colours. Blue is blue and green is green. It’s really quiet everywhere and I absolutely love that. It’s completely opposite to what we have in Singapore. People almost everywhere and a mall after a mall. To be honest I’m sick and tired of malls in Singapore. I really miss going out for walk with fresh air, quietness and just simple life.

Anyway now I will take you back to my summer memories. 

Arki on taas pyörähtänyt käyntiin kovalla rytinällä. Lapset ovat koulussa, Vesa töissä ja minä puuhastelen taas omiani. Aamut menee urheillessa ja päivällä Singaporen suomalaiset yhdistyksen merkeissä tai ystäviä tapaamalla. Ihana, ihana Suomen loma on ohi ja näin se arki rullaa Singaporessa. Vaikka lomasta on jo hetki aikaa, on välillä kiva uppoutua Suomen loman tunnelmiin ja kaikkeen siihen, mitä rakastan Suomessa. Kesällä huomasin monesti vaipuvani ajatuksiin ihaillessani kaikkea ympärilläni. On äärimmäisen kiehtovaa tarkkailla Suomen menoa tavallaan ulkopuolisena. Monesti yllätin itseni vain tuijottamassa ihmisiä ja tarkkailemalla mitä ihmiset ylipäätänsä tekevät. Suomessa asuessani en muista sitä tehneeni, vaan kaikki oli vain niin tuttua ja jokainen kulki omissa ajatuksissaan sen enempää ympäristöönsä huomiota kiinnittämättä. Oli oikeasti hienoa huomata millaisia ihmisiä Suomessa on. Miten he pukeutuvat? Miten puhuvat? Miltä he näyttävät?

Toisaalta huomioni kiinnittyi myös Suomen luontoon. Se on mykistävän kaunis. Puhtaat luonnon värit, raikas ilma, hiljaisuus ja mistä nautin eniten oli se, että ihmisiä oli vähän. Olen lopen kyllästynyt ihmisvilinään ja sieluttomiin ostareihin, joita Singaporessa riittää. Aamulenkillä vastaan ei tullut montaakaan ihmistä ja se oli aivan mahtavaa.

Tässä postauksessa vien teidät nyt vielä hetkeksi lomatunnelmiini.

*

We absolutely love our summerhouse and its garden. The peace of the archipelago, the sea, nature ♥.

Meidän perheen rakkaimmaksi paikaksi on muodostunut kesämökkimme. Saariston rauha, meri, luonto ♥.

Midsummer magic. – Keskikesän taikaa, juhannuskokko.

The big thing in Finland now is stand up paddle boarding and we bought also two boards. It’s so much fun. I thought it was also difficult in the beginning but quite soon I knew how to do it and was able to also stand on the board.

Ostimme tänä kesänä mökille suppilaudat ja niistä riitti iloa koko perheelle. Suppailu on tosi kivaa puuhaa ja lautojen kanssa pääsi tutkimaan myös paikkoja, joihin ei veneellä pääse.

Swimming is of course something especially kids love to do. This summer I also went in to the water. I don’t like swimming but now it felt actually quite nice. This summer was pretty cold in Finland so water wasn’t exactly warm but not that cold either. Let’s say it was refreshing…

Uiminenhan kuuluu tietysti kesään. Lapset polskivat vedessä sen minkä kerkeävät, mutta myös minä intouduin uimaan. Vesi oli virkistävän vilpoisaa, ei nyt kylmää, mutta ei ihan lämmintäkään.

Yep, skinny dipping… – Naku-uintia…

There were times when kids were absolutely bored as Vesa and I were working in the garden so much. So we took out Slip n’ Slide and kids were amused again. So Simple Lah 🙂  (Ok, only people familiar with Singapore dialogue will understand the last sentence.)

Välillä lapsille iski kuitenkin tylsyys ja silloin esiin kaivettiin vesiliuku ja johan oli taas hauskaa.

Walking in the forest is relaxing. It’s so peaceful and quiet. There were no mosquitos either so it was really nice. On our way we saw some deers and also picked some wild strawberries and blueberries, yummy.

Metsässä kävely on kivaa. Näimme matkalla myös peuroja, jotka tosin ehtivät karkuun ennenkuin sain kuvan napattua. Tuliaisina tuotiin mustikoita ja metsämansikoita, nam!

With friends.

Ystävyyden hetkiä oli kesällä monta. Mökillä meillä kävi jälleen rakas ystäväporukka, tai siis tällä kertaa vain osa siitä. Kivaa oli, kuten aina.

What I love the most is seeing Onni and Emma spending time with their old friend. These are friendships I truly cherish. We’ve been away from Finland now four years and yet these friendships remain.

Ja mikä tärkeintä, lapset saivat viettää aikaa Suomessa asuvien ystäviensä kanssa. Olen äärimmäisen kiitollinen siitä, että lasten ystävyys on säilynyt pitkästä välimatkasta huolimatta.

Emma with her new bike – Emman uusi pyörä. Värillä ei niin väliä, kunhan on turkoosi…

When was the last time you were at the music festival? For me it was like 20 years ago! So this summer we decided with my friend to go to Jyväskylä Suomipop music festival. We saw some of the best Finnish artist and most of all we had a change to spend great time together. We made it my friend and we are going back next summer!

Minulle yksi kesän kivoimmista hetkistä oli käydä monen vuoden tauon jälkeen festareilla. Kävimme ystäväni kanssa Jyväskylässä Suomipop-festareilla ja täytyy kyllä sanoa, että oli ihan huippufestarit!

Just Chillin’. This is what a holiday is about.

Ja lopulta tätähän mökillä pitää olla myös. Vain chillailua.

Sea breeze. I love boat rides. Sometimes I just had tears in my eyes as I love this so much and also because I love being here. We did many boat rides and also end up in the little desert island (can’t remember the name). This island is a must visit every summer. The beauty of this island is just breathtaking.

Meren tuulahdus. Veneellä ajelu on koko perheen lempipuuhaa. Kävimme veneellä niin Jussarössä, Hangossa, Tammisaaressa kuin retkisaarellakin, jonka nimeä en nyt muista. Käymme tällä saarella joka kesä. Saarella paistetaan makkaraa, löhöillään lämpimillä kallioilla ja tänä kesänä myös pelasimme Emman kanssa pelejä.

Going somewhere… – Matkalla jonnekin…

I see you. – Näen sinut.

And I got a chance to drive a boat as well. This is something I’ve wanted to learn to do. I get back to this next summer.

Olen päättänyt opetella ajamaan venettä ja tänä kesänä oli ensimmäinen ajo. Opiskelu jatkuu ensi kesänä.

*

Thank you for reading my blog again. I know I’m not as active in posting as I used to be but it’s only because I’m so busy with other things. There was a time when I was about to finish the whole blogging but really couldn’t do it. I’ve decided to do this as long as we are here in Singapore. And about that I have some news to you. This will be our last year in Singapore and in Asia. Next summer we are going back home, back to Finland. I really miss my Finnish life and I’m also hoping to get back to work. I had a job I absolutely loved and I just hope to get back in business. But before that we still have amazing year ahead of us with some nice travels and happenings so I’m going to take most of it and enjoy this last year as a housewife and as an expat wife. So I’ll keep on exploring Singapore. See you soon. 

Kiitos, kun luit taas blogini, vaikka päivitysväli pitenee koko ajan. Blogiin jäävä aika on vähentynyt, mutta vielä tässä sinnitellään. Kesällä ajatuksissa oli jo lopettaa koko blogi, koska aika ei vain tunnu riittävän, mutta päätin kuitenkin vielä sinnikkäästi jatkaa kirjoittelua täältä tropiikista. Mikäli maltat vielä hetken, saat päivityksiäni lukea. Meidän perheellä käynnistyi nimittäin viimeinen vuosi Singaporessa ja viimeinen Aasiassa. Ensi kesänä pakataan kimpsut ja kampsut ja palataan Suomeen. Silloin meillä tulee viisi vuotta täyteen Aasiassa ja se riittää tällä erää. Ajatukset ovat jo vahvasti paluumuutossa ja Suomessa, kuten sen ehkä jo aistitkin tämän postauksen alusta. Suomessa on vielä asioita hoidettavana ennen muuttoa. Koti kuntoon, lasten koulu, minun työpaikka…Niin jos sellaisenkin Suomesta saisin. Kaipaan todella paljon työskentenlyä, vaikka olenhan tavallaan täystyöllistetty täällä Singaporessakin. Tänä kesänä huomasin kuitenkin, kuinka paljon vaikeampaa oli lähteä Suomesta ja jättää taas kaikki sinne. Toisaalta tiedän, että kohta taas siellä olen, mutta vaikeaa se oli silti. Se tarkoittaa siis varmuudella sitä, että olemme valmiita palaamaan Suomeen ja aloittamaan taas uuden vaiheen elämässä. MUTTA sitä ennen, meillä on vielä edessä upea vuosi täällä tropiikissa ja aiomme ottaa tästä loppuajasta ilon irti. Luvassa on vielä muutama kiva matka tällä puolella maapalloa ja myös Singaporessa on tulossa kivoja tapahtumia. Eli ihan vielä en sano hyvästejä :).

2 thoughts on “Summer memories – Kesämuistoja

    • Kiitos paljon Suvi, onpa kiva kuulla, että tykkäät seurata blogiani 😊. Jatkan varmuudella paluumuuttoon asti. Suomessa sitten blogi tuskin kauaa jatkuu, mutta eihän sitä koskaan tiedä 😉.

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s