Sydney

On Christmas Eve we flew from New Zealand to Sydney. I know many people are dying to visit Australia but I must say Australia has never been on my “must visit” list. However as we were now close to Australia we decided to stopover in Sydney. And how was it. My verdict: OK. Nothing overly great and to be honest Sydney is waaaaay overpriced and actually quite boring city in my taste. I know Australia has also much nicer places than Sydney and a scenery elsewhere is beautiful. But…it’s still lacking the feeling and the scenery New Zealand has. So between New Zealand and Australia I would definitely choose New Zealand. But we did visit Sydney so here are some things we did and experienced in Sydney. 

Tänä vuonna joulu oli taas erilainen kuin muina vuosina, sillä lensimme silloin Uudesta-Seelannista Sydneyiin. Tiedän, että monille Australia on vierailulistalla, mutta minulla ei ole koskaan ollut mitään kovaa hinkua mennä sinne. Siellä ei ole oikeastaan mitään, mikä minua kiinnostaa, toisin kuin Uudessa-Seelannissa. Koska nyt kuitenkin olimme lähellä Australiaa, päätimme poiketa Sydneyssä muutamaksi päiväksi. En oikeastaan tiennyt mitä odottaa, joten sen suhteen en pettynyt. Sydney ei ole kaupunki minun makuuni. Kaupungin hintataso on todella korkea ja kaupungissa ei ole oikeastaan mitään nähtävää eli en ymmärrä hypetystä Sydneystä. Meillä oli toki kiva reissu siellä, mutta eipä tullut tunnetta, että Sydneyyn tai Australiaan tarvitsisi lähteä uudelleen. Australiassa on varmasti muita paljon kauniimpia paikkoja ja luonto on muualla myös kaunista, onhan maa valtava. Mutta…silti Australia hävisi tämän kilpailun Uudelle-Seelannille, joka on, kuten jo sanoinkin, yksi upeimmista paikoista, joissa olen käynyt. Mutta Sydneyssä vietimme kuitenkin muutaman päivän ja tässä vähän paikkoja, joissa vierailimme.

Manly Beach

On Christmas day we went to Manly Beach. Manly Beach is one of Sydney’s most iconic beaches. Travelling to Manly from Sydney’s main ferry terminal, Circular Quay, takes 30 minutes by public ferry. 

Ensimmäisenä päivänä eli joulupäivänä kävimme tutustumassa Manly Beachin tunnelmaan. Pivisestä säästä huolimatta rannalla oli paljon ihmisiä. Ranta on valittu yhdeksi Australian parhaimmista rannoista. Minusta ranta ei ollut mitenkään erityinen tai kaunis.

Sydney skyline from the Manly Beach ferry – Sydneyn siluetti Manly Beachin lautalta katsottuna.

The Bridge Climb

Emma and I climbed to the top of the Sydney Harbour Bridge. Kiipesimme Emman kanssa Sydney Harbourin sillalle. Näkymät olivat upeat, pilvisestä säästä huolimatta.

City sights

Bondi Beach

Bondi Beach is an iconic stretch of fine sand and curling waves and one of the world’s most famous beach destinations. Picnics and fish and chips on the beach are popular or dine out at one of the vibrant cafés and bars overlooking the beach on Campbell Parade and in nearby streets. 

Bondi Beach on yksi maailman kuuluisimmista uimarannoista. Ranta sijaitsee 7 kilometrin päässä Sydneyn keskustasta. Bondi Beach on noin kilometrin pituinen, ja siellä käy suuri määrä vierailijoita vuoden aikana. Bondi Beach lisättiin Australian kansanperintölistaan vuonna 2008. 

Featherdale Wildlife Park

Here you can touch koalas and hand-feed kangaroos and wallabies. I definitely recommend this  zoo. Emma wanted to touch koala and kangaroo and here it is possible.

Kävimme myös kaupungin ulkopuolella eläintarhassa, jossa Emma pääsi vihdoinkin koskettamaan koalaa ja kengurua. Australian uuden lain mukaan koalaa ei saa enää ottaa syliin, mutta sitä saa koskea. Olipas ihanan pörröinen, pehmeä ja unelias kaveri. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s